Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Монастирище
Телефон
Samsung S25
caTupuk, Може, дійсно ще від регіону залежить, як тут в темі писали вище.
Я вже пробував скидати в телефоні налаштування мобільної мережі і Wi-Fi - все одно нестабільно працює.
Он вчора перед сном увімкнув VoWiFi, спочатку працювало - а зранку вже ні я, ні до мене не додзвонитися.
Ще помітив, коли це відбувається і я розумію що не на зв'язку, то при вимкненні тумблера VoWiFi телефон також довго не перемикається на VoLTE (хоча 4G є, хоч і поганенький).
В мене теж VoWiFi працює чудово. Зрідка, раз на декілька днів просто потрібно перезавантаження зробити бо перестає вмикатися індикація VoWiFi. Але з дзвінками проблем в такі моменти не спостерігається.
Можливо залежить від роутера. Від регіону надряд.

Місто
Луцьк
caTupuk, Ага. У мене вдома теж сигнал 4G слабкий (десь як на вашому скріншоті), і VoLTE не витягує. Саме тому і мав сподівання на VoWiFi.
Post automatically merged:

caTupuk, А до речі, який режим мережі ви використовуєте: Пріоритет LTE чи Пріоритет 5G?

Останнє редагування:
Місто
Луцьк
Можливо залежить від роутера. Від регіону надряд.
Роутер у мене ніби хороший і зовсім не древній (TP-Link Archer C80). Домашній інтернет від КС з послугою Гігабіт. Користуюсь діапазоном 5 GHz, сигнал Wi-Fi стабільний.
Те, про що пишуть в інтернетах про налаштування роутера у контексті VoWiFi - у мене з цим, здається, все в порядку:

Як і рекомендують, у розділі "Security" > "ALG" параметр "IPSec Passthrough" включений, і "SIP ALG" виключений (на прикріпленому скріншоті).
Також у розділі "DHCP Server" параметр "Address Lease Time" виставлено 120 хвилин (рекомендують не менше 30 хв.)

Ще пригадую, що за замовчанням був активний EasyMesh, але я його відключив, бо в мене не mesh-мережа.
І, здається, в розділі "Operation Mode" був активний "Access Point Mode", а я натомість вибрав "Router Mode".

Можливо, хтось підкаже - на що ще у налаштуваннях роутера звернути увагу?

Вкладення

• Знімок екрана 2025-07-18 163107.png
    Знімок екрана 2025-07-18 163107.png
    84.1 КБ · Перегляди: 57
Останнє редагування:

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pr/12/14 5G/POCO F5
Сьогодні оновив RN 14 5g до HOS 2.0.202 (EU), vowifi запрацювало без додаткових маніпуляцій. (Послуги були активовані раніше але працювало лише VoLTE)

Останнє редагування:
Місто
Луцьк
Marius, Я вже грішним ділом подумав, що причина цих траблів у відсутності моєї моделі (як і вашої) у списку підтримуваних на офіційному сайті КС тут: https://kyivstar.ua/vowifi#check
Але, наприклад, у caTupuk з такою ж моделлю все чудово. Та і схоже, що цей перелік не зовсім актуальний. Наприклад, Samsung A35 там є, а мого A55 нема, хоча вони одного року випуску і приблизно одночасно обидва отримали оновлення, з яким з'явився VoWiFi.

Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
Можливо, хтось підкаже - на що ще у налаштуваннях роутера звернути увагу?
А точно роутер виноват? У меня на домашнем микроте работает без дополнительных настроек, на службе через старлинк тоже.

Місто
Луцьк
А точно роутер виноват?
Та не точно. Насправді ніхто не знає.
Просто на однакових моделях телефонів з однаковим найсвіжішим софтом у різних людей VoWiFi працює по-різному (на одному чудово, а на іншому погано). Також пишуть, що навряд чи пов'язано з регіоном. Тому і методом виключення виникло припущення, що може бути справа в роутері.
Ну або КС щось допилює ...

Місто
Dnipro
Телефон
Samsung Galaxy A55 5G
SmartS, в мене A55 і все працює нормально. Навіть на роботі де точки wifi налаштовані в режимі безшовний роумінг.

Місто
Київ
Тим часом сьогодні помітив, що вовайфай запрацював у роумінгу. Не знаю чи вплинула якось на це вчорашня заміна фізичної сімки на єсім. Номер корпоративний

вибачте, дезінформував. справа в налаштуваннях роутера. Просто до того не працювало, а тепер - так)

Вкладення

• IMG_2167.jpeg
    IMG_2167.jpeg
    36.2 КБ · Перегляди: 169
Останнє редагування:
Місто
Київ
Треба дати rastych премію, за написання поста який застопорив тему на найбільшу кількість днів :)
це типу забанити нафіг?)
щоб по темі - ситуація досить цікава, на айфоні вовіфі завелося навіть на чужині через впн на рідну Батьківщину, який налаштований на роутері, а от на більшості андроїдів навіть вдома працювати не хоче.

Останнє редагування:
Місто
Київ

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Щось якось глючно працює Вольта.. Сьогодні користувався телефоном як точкою для важливого з'єднання, прийшов вхідний мобільний дзвінок - і з'єднання розірвалось...😡

Місто
Жовті Води
Телефон
Poco F2 Pro
Сьогодні відключили 3G і почалось, VoLTE світиться, мобільний інтернет працює, а от додзвонитися ніхто до мене не може, говорить "абонент зайнятий або відхилив ваш дзвінок", коли я телефоную то також VoLTE є, але через декілька секунд після з'єднання падає у 2G, і якість голосу стає такою що неможливо розібрати що говорять. Така ситуація весь день, і не тільки у мене.
Проблема помічена коли смартфон підключений до БС на B7 (2600), якщо підключення через B1, B8, або інколи проскакує B40, то все працює більш-менш нормально. Доречи у B7 найгірший рівень сигналу (-112 - -122 dBm), чому смартфон в 90% часу висить на ньому, я не розумію. По іншим бендам B3 має сигнал ~100 dBm, B8 ~90 dBm, B40 ~115 dBm (БС знаходиться далеко).
Вже почав грішити на свій смартфон, який не хочуть додавати до списку підтримки, встановив сім карту у Redmi A1, який 100% є у списку підтримки, і проблема та ж сама.
Виходить що Криворукі інженери у Київстар, не переконавшись у 100% працездатності VoLTE, відключили 3G, і тепер нормально не працює VoLTE, та ще й "перевантажили" 2G мережу.

Останнє редагування:
Місто
Коростень
Телефон
Google Pixel 7
Виходить що Криворукі інженери у Київстар, не переконавшись у 100% працездатності VoLTE, відключили 3G, і тепер нормально не працює VoLTE, та ще й "перевантажили" 2G мережу.
Почекайте пару тижнів/місяців, тоді можливо переналаштують нормально обладнання у Вашому регіоні. Відразу навряд працюватиме чудово у Київстар)

Минулого року після відключення 3G в мене теж трохи глючило деякий час. Зараз через майже рік більш-менш вже стабілізувалося, хоча все ще не ідеально буває.

Місто
Жовті Води
Телефон
Poco F2 Pro
Почекайте пару тижнів/місяців, тоді можливо переналаштують нормально обладнання у Вашому регіоні. Відразу навряд працюватиме чудово у Київстар).

Дуже сумніваюсь, так як вони налаштовують щось вже майже 2 місяці, і останні 2 дні стало добре працювати (майже не було відвалів VoLTE), але від сьогодні стало значно гірше!! Тепер кожен дзвінок відвалюється у 2G, а якщо примусово виставити "Only LTE", то дзвінки взагалі не проходять.

Зверху