Куди краще інвестувати грошові кошти?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Почему бы не потратить пару сотен на его кусочек в собственность, заодно наказав буржуинов на куда большую сумму.
Думаете в исконно-капиталистической и без советского прошлого Америке кто-то так рассуждает?)
В них є своє совєцьке майбутнє. Зі своїми пригніченими верствами населення.
 

татаринн

Заблокирован
Реєстрація
23.10.16
Місто
Одесса
Почему бы не потратить пару сотен на его кусочек в собственность, заодно наказав буржуинов на куда большую сумму.
Думаете в исконно-капиталистической и без советского прошлого Америке кто-то так рассуждает?)
В них є своє совєцьке майбутнє. Зі своїми пригніченими верствами населення.
Рабовладельческий строй имеете в виду?
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Думаете в исконно-капиталистической и без советского прошлого Америке кто-то так рассуждает?)
Не думаем - знаем. Прессу читаем, и вы почитайте, тоже будете знать. Достаточно передовиц, не надо лезть глубоко. В новейшей истории начиная с окьюпай волл-стрит, заканчивая текущими БЛМами с антифа, эскалация и разжигание идеологических лево-правых противостояний и все такое. Момент выбран крайне удачно
 

B&B

Реєстрація
17.11.08
Місто
Dubai
Телефон
Note 20
Кожну новину варто обмірковувати з позициї "скільки там є правди"?
Бідні проти товстосумів? Чи могли вони перемогти? Тільки в новинах.
На мою думку, це ігри ВолСтріт. Під виглядом користувачів Реддіту. Як наслідок, ще з'явиться багато історій збагачення простих інвесторів, збанкротують невеликі брокери. І ще інши речі, які не бажано розкривати в новинах.
Не исключено, что кто-то тихо скупил недорого достаточно акций, метко набросил в духе «зробимо їх разом» и слил в десятки раз дороже около пика.
А так це і працює.
Фонд Scion Asset Management ще в 2019 тихенько скуповував акції GameStop дешевше 4$ за штуку на сумму 15 млн. $. Не обов'язково продавати за максімальною ціною, це і не можливе, не вистачить ліквідності. Не важко порахувать: якщо акції продано навіть по 200$.
Голова Scion Asset Management щось твітнув на тему спліску цін, як це погано, але швидко видалив той пост.

Що маємо:
  1. Фонд Scion Asset Management
  2. Інвестори Reddit
  3. Фонд Melvin Capital
Я так бачу, що перші використали других для війни проти третьої сторони. Але ЗМІ підхопили версію про Робін Гудів з Реддіту - чому та кому це вигідно. Питання майже на мільярд!
На мой погляд, заціклавленність Scion Asset Management має бути дуже висока. Щоб згадували більше Реддіт проти Вол-Стріт, а іх оминали.

Та группа на Реддіті має свій профіт - отримали більше послідовників в свою группу. Але їх подальші спроби щось запампити не працюють - они розміщюють, що це можно купити з перспективою росту - виходить ніяк. Вони нічого не можуть, в них немає грошей розхитати щось ще.

Є інший приклад: коли Баффет кажє, що він продає акції авіакомпанії, бо не бачить перспектив...
  • він, по-перше, продав набагато раніше, за більш високою ціною
  • по-друге, підштовхує к розпродажу акції менш грамотних інвесторів
  • по-третє, скуповує акції на падінні задешево
Ось тут був Баффет. Але такі історії, так би мовити, законні.

А участники форума могли покупать и не с целью заработать. Почему бы не потратить пару сотен на его кусочек в собственность, заодно наказав буржуинов на куда большую сумму.
Така мотівація існує. Тільки потім більшість звичайніх людей гроші втрачає. Натовп часто використовують під виглядом добрих намірів. Потім ці люди, втративши гроші, заспокоюють себе хоча б тим, що багатії тех постраждали. Але це не так, на жаль, не зовсім так.

Почему бы не потратить пару сотен на его кусочек в собственность, заодно наказав буржуинов на куда большую сумму.
Думаете в исконно-капиталистической и без советского прошлого Америке кто-то так рассуждает?)
Взагалі в штатах більше половини населення купують акції, і це не за вчора така статистика. Це в нас люди - тільки на депозітах зберегають.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Найперше, за словами експерта, братися за інвестування у нерухомість непотрібно "на останні гроші".

"Найкраща інвестиція — це високоліквідне житло, яке має інфраструктуру, обслуговуючу компанію, де є охорона. Зараз ринок нерухомості росте. Немає що купити в новобудовах, попит більше, ніж пропозиція". До того ж, зауважує він, найбільшим попитом користуються саме однокімнатні квартири. "Забудовник, коли будує, проєктує 70% однокімнатних квартир", — розповів він.

При цьому Горбачов відзначив, що наразі молодь хоче купувати квартири у новобудовах, тому "хрущівки" будуть падати в ціні, але це також залежить від розташування помешкання.

"Зараз проблема в тому, що, по-перше, в Києві не так багато землі, де можна будувати. По-друге, Державне архітектурне бюро розформоване, тому новобудови не можуть отримати сертифікат готовності, тому це затримується. В цьому році на 70% менше новобудов введено в експлуатацію, ніж у минулому році. Це знову означає те, що буде попи на збудоване. Недобудови не стільки пов'язані з тим, що немає фінансування", — розповів він.

Щоб уникнути проблем з недоброчесними забудовниками та іншими форсмажорними ситуаціями, експерт радить під час вибору об’єкта для інвестиції, звернутися до спеціалізованих правників.

"Це юристи, які займаються новобудовами і дають таблицю надійності новобудови. Є приклади, коли в одному місці у забудовника все добре, а в іншому сталися проблеми", — зазначив він.

Окрім того, Горбачов відзначив, що необхідно розуміти: "завжди є ризик, і буде легше, якщо ви не будете вірити нікому. Тут треба мати власну інтуїцію, спілкуватися з людьми, які в цій сфері. Але, якщо ми тримаємо гроші під матрацом, то їх теж з’їдає інфляція".

Зараз багато молодих людей, які шукають різні шляхи інвестування у нерухомість, каже Горбачов. Наприклад, є можливість купувати квартиру разом з іншими людьми.

"Вони скидаються по невеликій сумі грошей і купують житло. Так вони ризикують в тому, що їх багато. Якщо люди довіряють, це нормальна практика, щоб інвестувати", — розповів експерт.

Люди, які інвестують у нерухомість, заробляють 100 відсотків за три роки.

"Це я можу сказати про Київ, тут все росте. Я маю на увазі не пасивний дохід, як то просто здавати в оренду, інвестиція мається на увазі, якщо ми купуємо квартиру у забудовника ще у фундаменті або, якщо ми робимо додаткову цінність: ремонт або ділимо на декілька квартир-студій", — відзначив він.

Фахівець із нерухомості зазначає, що загалом інвестиційний портфель українців, які знаються на цій справі, на 50-60% складається з об’єктів нерухомості.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Пора ехать в лес, дрова майнить:
Немногие биржевые товары могут похвастаться превосходством над биткоином в этом году. Одним из наиболее примечательных и в то же время неожиданных примеров оказалась древесина. В марте 2020 года тысяча досковых футов на фьючерсном рынке стоила около $250, однако только в этом году их цена выросла больше чем в два раза до максимумов выше $1 500.

Screenshot_588.png

Изображение: Nasdaq

На этом фоне биржа криптовалют FTX, где также представлены акции технологических компаний и некоторые другие финансовые инструменты, запустила торговлю фьючерсами на пиломатериалы. Согласно описанию, фьючерсы Lumber 2021-08-12 рассчитываются на основании «Индекса цен производителей по видам товаров: пиломатериалы и лесоматериалы: пиломатериалы хвойных пород» от июля 2021 года, которые будут опубликованы в базе данных Федерального резервного банка Сент-Луиса 12 августа или после этой даты. Как и другие инструменты на FTX, фьючерсы на древесину доступны для торговли с плечом.

Согласно Bloomberg, рост цен на пиломатериалы происходит в результате бума на рынке жилищного строительства в США.

«Покупательная лихорадка с ростом цен продолжилась вчера, – заявил трейдер на рынке древесины Уильям Жигер. – Единственный фактор, сдерживавший покупателей – это то, что покупать было уже нечего».

Как отмечает Bloomberg, ралли может продолжиться на фоне приближения сезона пикового строительства в Северной Америке.

«Я слежу за этими рынками 37 лет и никогда не видел такого безумия», – говорил ранее аналитик BMO Capital Markets Марк Уайлд.

Объясняя причины стремительного роста цен на древесину, Пол Янке из Forest Economic Advisors отметил: «Стечение обстоятельств: очень сильный спрос и очень медленная ответная реакция со стороны предложения. После финансового кризиса настало десятилетие сдержанного строительства, из-за чего возник высокий отложенный спрос, обусловленный низкими процентными ставками и желанием переехать из города».
©
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
вкладываемся в госбумаги, обязательства по которым гарантируются государством.
А є легальний спосіб вкластись в бумаги нормальної держави (Швейцарія чи хоча б США, Китай)? Бо моя бабся теж колись вклала більше 5 тис руб на книжку (10 тис $ по тим часам)...
 

Behemot

Заблокирован
Реєстрація
11.10.08
Місто
Киев
Есть. На финансы зайди - там уже всё разжевали.
А в какой теме?
Там все сложно и куча доп платежей.
Ты должен будешь заключить договор с брокерской компанией. При каждой транзакции будешь отстегивать:
процент брокеру
какую-то сумму регистратору, за внесение записи в реестр ЦБ.
НДФЛ, если будет доход после продажи.
И это при каждой транзакции купли/продажи.
при процентах доходности ~до 5% ты весь доход заплатишь брокеру и государству.
 
Реєстрація
15.06.12
Місто
Харків
Телефон
Ericsson A1018S
Там все сложно и куча доп платежей.
Ну как вариант смотрю на покупку ОВГЗ через ПРИВАТ24, вроде бы ничего сложного нет, сумма расходов указана, доход выше чем по депозиту. Но возможно есть нюансы.
 

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Реєстрація
04.05.08
Місто
Николаев
Телефон
Разные
вкладываемся в госбумаги, обязательства по которым гарантируются государством.
А є легальний спосіб вкластись в бумаги нормальної держави (Швейцарія чи хоча б США, Китай)? Бо моя бабся теж колись вклала більше 5 тис руб на книжку (10 тис $ по тим часам)...

І що, з 1961 року ними не користувалась? Бо в 1991 це, в кращому випадку, була 1 тис.
 

Серый волк

Заблокирован
Реєстрація
21.05.21
Місто
Днепр
Там все сложно и куча доп платежей.
Ну как вариант смотрю на покупку ОВГЗ через ПРИВАТ24, вроде бы ничего сложного нет, сумма расходов указана, доход выше чем по депозиту. Но возможно есть нюансы.
Ну по овгз получается 1% прибыли от вложенных денег.
К примеру , 300 штук грн вложили- за месяц получили +-100$.
Но, по овгз вроде выплаты проходят траншами, раз в 100 дней или полгода.
 
Реєстрація
19.08.17
Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Де найкраще тримати кошти у валюті? Що шукаю: варіант, куди можна було б докидати умовно по 100$ на місяць, і щоб падав якийсь відсоток на залишок. І щоб це не був лохотрон / фінансова піраміда, а відносно надійний варіант.
P.S. Спочатку планував відкрити доларовий депозит у Монобанку, але коли побачив, що там відсоток - від 0,2 до 1,7% річних (в залежності від параметрів депозиту), то просто охренів: навіть не знав, що буває такий жах. Я, наївний, думав, що там хоч 5% річних буде...
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Де найкраще тримати кошти у валюті?
Если "лучше" означает доход выше, чем депозиты - инвестировать в фондовый рынок в США (грубо говоря, купить акции facebook). На нашем форуме была достаточно подробная инструкция от Disabled. ИМХО.

P.S. Риск, что завалится офнодовый рынок США имею в виду, но не рассматриваю - если он завалится, то деньги сразу тю-тю. Но и зеленые бумажки на руках станут чем-то вроде керенок/романовок после революции - пару лет их будут принимать в надежде, что ситуация разрулится, но по факту это будет такой же мусор.
 
Реєстрація
22.01.16
Місто
No man's land
Зверху