Автомобільна тема

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
А зачем деление номеров на области? Ну какой практический смысл в этом?

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Так организация чего? Если база данных всё равно одна, полиция видит номер вне зависимости от того, какие там первые буквы. Налоговая тоже. Ездить также можно везде, вне зависимости от цифр и букв. Правила парковки тоже для всех одинаковые. В случае ДТП тоже номер ни на что не влияет. Тип свидетельства о регистрации, вроде, тоже у всех одинаковый. Цена бензина, страховки не зависит от номера. Зачем же области указывать на номере?

Наоборот какие-то сложности с перерегистрацие, по прописке, нужно помнить куда и чкак можно обращаться.

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Ну так на кой тогда вообще эта дрысь с областями? Погнали бы уже выдавать номера всех серий "насквозь".

monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ну так на кой тогда вообще эта дрысь с областями? Погнали бы уже выдавать номера всех серий "насквозь".
і прізвище в паспорті писати будь-яке.
"какаяразница" (с)
Некоректне порівняння. Прізвище впливає на ідентифікацію особи. А нове правило видачі серій номерів ні на що не впливає. От скажи, навіщо тобі знати, в якому регіоні був ТЗ поставлений на облік?

Останнє редагування:

monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
просто давайте поменяем, так как любое действие это реформы.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Радянський спадок.
Скорее, общечеловеческий с тех времён, когда БД были в разграфленном журнале или картотеке. Одну на всю страну такую вести было накладно, а на город или область — ещё куда ни шло. Тем более, что и автомобилей тогда было меньше.

Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Возможно, ещё от советских времён пошло. И наверное ТОГДА (на момент введения этого) имело некий смысл, например опознавать "свои"-"чужие" или для статистики: какой регион больше номеров получает.

А вообще для Украины вполне подошёл бы формат номеров без территориальной привязки, как в европейских странах:
DH 39 CJ (Португалия) или старый вариант JH-63-BC.
934 OXJ (Эстония)
SM-2923 (Латвия)
OSJ-393 (Литва)
AV 82833 (Дания)
0532 NJM (Испания)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Прізвище впливає на ідентифікацію особи. А нове правило видачі серій номерів ні на що не впливає.
Ще й як ідентифікує...))) "Панаєхавші" без прописки відкорковують шампанське - можна буде чудити на дорозі з номером КА, і ніхто не взнає, що ти з ВВ... :LOL:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Салями планирует выпускать еще и электромобили...))

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Вчора забрав свою Кенго ZE. Хтось може підказати як зараз проходить реєстрація ТЗ і які є нюанси. В мене зараз червоні українські транзитні номери, купа якихось папірців фірми яка ввозила на Україну і договір купівлі. А то я їх знаю, почнуть розводити на непотрібні оплати і папірці і т. д.

Останнє редагування:
Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Вчора забрав свою Кенго ZE. Хтось може підказати як зараз проходить реєстрація ТЗ і які є нюанси. В мене зараз червоні номери, купа якихось папірців фірми яка ввозила на Україну і договір купівлі. А то я їх знаю, почнуть розводити на непотрібні оплати і папірці і т. д.
Про какие красные номера идёт речь?
Такие?
Или же это не польские, а немецкие?

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Вчора забрав свою Кенго ZE. Хтось може підказати як зараз проходить реєстрація ТЗ і які є нюанси. В мене зараз червоні номери, купа якихось папірців фірми яка ввозила на Україну і договір купівлі. А то я їх знаю, почнуть розводити на непотрібні оплати і папірці і т. д.
Про какие красные номера идёт речь?
Такие?
Или же это не польские, а немецкие?
Ні, вже наші, транзитні, - такі.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54

Автосалони почали самостійно реєструвати нові транспортні засоби – Арсен Аваков​

Сьогодні, 6 квітня, в Україні запрацювала нова ініціатива – автосалони отримали право реєструвати нові транспортні засоби. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Відтепер ви без проблем можете зареєструвати придбане нове авто прямо в автосалоні та отримати повний комплект документів і номерні знаки без відвідування сервісного центру МВС. Перше авто вже зареєстровано сьогодні за 10 хвилин! Мрії мають надихати та втілюватися легко!»,- сказав він.

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України ще 16 лютого 2021 року. Тепер покупець нового автомобіля може відразу після придбання отримати номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу у стінах автосалону.

Брати участь у державній реєстрації авто можуть суб'єкти господарювання незалежно від форми власності, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та стоять на обліку в Головному сервісному центрі МВС. Для цього необхідно отримати доступ та стати користувачем Національної автоматизованої інформаційної системи МВС України.

Зверху