Останнє редагування модератором:
Перед війною купив 4 литих диски r17 за 5000 грн(чому така хороша ціна була, бо не популярна розболтовка і виліт + останній комплект у них залишився). Металевих з такими параметрами не буває. Якщо рахувати на рік 2*750 грн + болти(на рідних були під конус, на цих під сферу), то термін окупності 4 роки. По часу займає 1 годину. Міняю на вулиці коло роботи(гума з дисками зберігається на роботі). Брав із-за економіїДругий комплект дисків беруть в 99% не в цілях економії, а для зміни зовнішнього вигляду.ніколи не розумів
Скинути/поставити в зборі 16" литі, умовно, 300грн на шиномонтажі, тоді як скинути гуму, поставити іншу і відбалансувати, умовно, 750грн. Різниця в рік становить 900грн (450х2), другий комплект дисків, нехай б/у, буде від 5000грн, себто для виходу в нуль треба 6 років.
Ну естественно моё сообщение касалось тех у кого просторный лифт или тачка миниатюрная. Для тех у кого не влазит в лифт - второй комплект ни к чему, можно просто на шиномонтажку мотнуться с резиной.В мене машина в ліфт не влазить, щоб вдома її перевзувати(дома перекинул колеса и всё
Купував на Укравто KIA Sportage. Стояла літня Hankook. Як на мене для клієнта як раз всесезонка - це економічно не виправдано. Більшість покупців захоче їздити літом на літній, зимою на зимовій. А це означає, що клієнту доведеться купувати додатковий комплект шин замість всесезонки. Для нормальних шин це додаткових 500 - 1000 - 2000 доларів витрат в залежності від радіусу.Где, у нас? Я одно время работал на Укравто. Все Дэу, Шевроле, Опель, Чери, ЗАЗ, Дачия - ВСЕ И ВСЕГДА были на всесезонке
Да, это не Vredestein Quatrac, но все же всесезонка
І що це змінює?Priser, у маркуванні шин R - це не радіус, а діаметр. Отакої…
Кому рвали борт під час бортіровки - підніміть руку![]()
Справа в тому, що борти шини не повинні розтягуватись. При правильній установці покришка щільно прилягає до дискового обіду і забезпечує герметичність шини. Для цих цілей служать розрізні або нерозрізні бортові кільця, виготовлені з декількох шарів міцного сталевого дроту, які потім покриваються жорстким кордом та шаром гуми. Кільця створюють жорсткий профіль, який міцно утримує покришку на диску. Однак, якщо кільця пошкодити, шина втратить міцність і почне стравлювати повітря.
Не путайте "старое" и "большой пробег". Моей машинке 17 лет; к АКПП претензий не имею. К тому же не все коробки одинаково надёжны. Да, ремонт АКПП часто не рентабелен, поэтому рассматривают замену на б/у.Автомат имеет смысл пока авто новое или почти новое. Когда авто старое, то лучше уже механика (plebis с этим не согласен и даже когда то дал мне за это мнение карточку, ну просто он в тот момент был в состоянии "Да не согласен я ").
Ибо несопоставим ресурс механики и автомата. Как и стоимость ремонта. Это надо просто видеть глаза владельцев, когда объявленная стоимость ремонта автомата примерно равна стоимости всей машины.
Теж варіант, але чогось останні кілька років стабільно 2-3 болти з 20ти на шинці відкручуються лише після кількох ударів кувалдою через головку, бо закисають взимку. Тому мені простіше завезти комплект, щоб там перекрутили, а на літо окремий комплект болтів взяв, бо зимові троха вигляд втратили за 10 років.дома перекинул колеса
Ну, здесь всё просто - заходишь на интересующий тебя клубный форум и читаешь, какая резина устанавливалась на машины "из салона". Хёнде Акцент 3, например, в 2007 году шёл на Pirelli P6000 (летняя); позже начали одевать в Бриджики.И пока мне не напишут модель резины, пока я не проверю ставилась ли она с завода, пока не заводские характеристики не подтвердят что это строго летняя - меня никто не разубедит
За тридцать с лишним лет юзания разных тачек болты на колёсах ниразу так не закисали. Нехер разрешать мазать их каким то гавном, типа медной смазки, которая даёт потом реакцию. Единственно шо было - на мерседесе регулярно диски с ступицам прилипали (да так сильно что даже с откручеными болтами колесо держалось на ступице до удара по нему изнутри другим колесом). Так что проблема надуманая, при правильном юзании болтов ничё там не прикипает. Тем более если каждую весну-осень менять колёса. А, и на всякий случай у меня ещё и ударный гайковёрт есть, так что вообще пофигуТеж варіант, але чогось останні кілька років стабільно 2-3 болти з 20ти на шинці відкручуються лише після кількох ударів кувалдою через головку, бо закисають взимку.
WD-шкою пролив, трохи зачекав і відкручуються. Цього року купив собі балонник-телескоп із змінними головками (у мене гайки та насадки для секреток різні) - пісня, дуже легко відкручуються.стабільно 2-3 болти з 20ти на шинці відкручуються лише після кількох ударів кувалдою через головку
R у маркуванні – це радіальний тип конструкції каркасуу маркуванні шин R - це не радіус, а діаметр. Отакої…
А чуть мороз - сразу трескалась.В 2003 році брав базову Славуту, то була на росаві вс-11, здається всесезонка. В 2007 брав сенс, то був на debica passio, це здається літня (як на мене ще і якістю не дуже, дуже вже дубова навіть на літню вона була).