Останнє редагування модератором:
Теж такий купую, норм.Брав в Брейні та міряв ось такий, рівно -20. На АЗС не беру, дорого.
Смердить ароматизатором, не хімозою або спиртякою, у межах норми. Взагалі змішав два "смаки", бо є пуста каністра 4л із зручним "дзьобиком", що ховається в корпус.Не дуже смердить?
Ще і як, в чистому вигляді можна надихатися до мультиків перед очима. Теж взяв на пробу.смердить
Якщо авто - не дішман, то при розбризкуванні омивайки автоматом вмикається рециркуляція, але за хвилину часу знову вмикається забір повітря ззовні. Це троха нівелює силу запаху, але він всеодно відчутний. А якщо при заливанні був вітерець, і частина омивайки потрапила в підкапотку, то після повернення в салон усі відразу відчують новий ароматвід конструкції омивача і системи вентиляції
При тій концентрації парів нічого він не впливає. Інше діло, коли його випити. До відома: дозволений в омивачах ізопропіловий спирт відноситься до того ж класу небезпечності, що й метанол. Для мене особисто, в метанола є одна проблема: він сильний активатор корозії. Попадаючи на голий метал в області сколів та мікротріщин лакофарбового покриття, він активує процес утворення іржі.Проблема "штину" від омивайки не тільки в неприємному запаху. В дешевих омивачках часто може бути метанол, який впливає на самопочуття, зір та швидкість реакції водія при великій концентрації парів у повітрі.
Це якщо ти купив з розкладок на авторинку, гаражного самопал-виробництва. Щоб Брейн (Епік, і т.д.) продавали бодягу з метанолом - ну дуже сумніваюсь...В дешевих омивачках часто може бути метанол
В дешевих омивайках часто може бути ізопропанол, котрий хоч і не замерзає, проте стає густий, як кисіль, та дуже погано прокачується через форсунки. Особисто в мене такий омивач на -20 вже на -7 стає густий. Форсунки бризкають виключно на нижню половину скла. Тому омивачі типу "Аляска" я не беру.В дешевих омивачках часто може бути метанол
Я влітку додаю в бачок грам 30-50 миючого засобу для посуду, а зверху заливаю омивайку, щоб перемішалося. Дуже допомогає.Влітку не дуже добре мошку зі скла змиває, але я ще жодної не бачив, яка б нормально мошку змивала.