Автомобільна тема

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
якщо йому часто треба на лід - то шипи
Що буде з шипами на асфальті?
Та що буде, якийсь відсоток звісно вилетить, решта залишиться і буде виконувати свою задачу. Зимові шини що з, що без шипів це не про довговічність.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Хтось використовує ланцюги на шини?
Плюси-мінуси у порівнянні з шипованою гумою?
НЯР, ланцюги використовують у країнах, де заборонено шиповану гуму

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ланцюги використовуються тільки у випадку, коли ти не можеш рушити/їхати. Якщо виїхав вгору, з оледенілої ділянки, водій зобов'язаний їх зняти.
Ланцюги нищать покришки, нищать асфальт і їх правильно вдягнути треба вміти.

Місто
Львів
Ланцюги нищать покришки, нищать асфальт і їх правильно вдягнути треба вміти.
Ще й диски неабияк нищать.
Вдіти на легковик не так вже й важко, але сказати що в місті є користь від них не можу.

В середині-кінці 90-х незрівняно корисніше було возити в багажнику задньоприводної машини лопату з мішечком піску.

Забуксував/не зміг зрушити після тривалої стоянки - вийшов, відкинув сніг, підкинув пісочку, поїхав :)

Місто
Вараш
Телефон
iPhone 17 Pro
Підніму знов питання зимових шин... Бо нинішня зима - це щось із чимось, на допомогу підорам ще погода.. :( Зараз зима Continental трохи юзед, але 6 мм є. Не подобається - на льоді авто як корова, зовсім не тримає... Яку "липучку" порадите, щоб недорого - як тут любимо, китайці, щось таке, але хочу взяти на перед 2 нових вже, головне щоб максимально тримала лід, який в Києві не чистять ніде взагалі..
Який саме Continental?

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В мене в багажніку їздить Ашанівський гарбуз. В -21 градусник не замерзла.

Не знаю, куди Макс виливає її декалітрами. Я ще літом єдину баклаху доприскиваю.

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Не знаю, куди Макс виливає її декалітрами. Я ще літом єдину баклаху доприскиваю.
Я колись в таксі їхав, якраз убер в Києві запустили, так водій на лансері таке враження пару літрів використав поки ми їхали, просто постійно бризкав, хтось пупирку лопає, а комусь видно потрібно омивач смикати))

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
але хочу взяти на перед 2 нових вже
ооо, так пан ще і адреналіну хоче...
Ти ж в курсі, що буде, коли на одній осі стоїть гірша резина, ніж на іншій? Та оська значно веселіше зривається, ніж з кращою резиною. В твоєму випадку, будеш постійно виляти жопою.
Це на літній резині можна таку дічь творити. Зима - міняти всі 4, без варіантів.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Не знаю, куди Макс виливає її декалітрами.
З авто попереду летить постійно (розтоплене реагентами/сіллю) з дороги на лобове скло. Взимку розхід омивачки набагато більше, ніж влітку.
Post automatically merged:

Ти ж в курсі, що буде, коли на одній осі стоїть гірша резина, ніж на іншій?
Вона не набагато гірша, просто не подобається як "вигрібає" передком на льоді.

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Однозначно, зимова омивачка просто літрами, особливо в Києві де дороги солять нещадно і трафік великий і все це летить в лобаш, миттєво висихає і видимість нульова. Десь в Карпатах де дороги максимум грейдер відгорне і якийсь зілок посипле пісочком чи відсівом з залізничного щебеня - такого набагато менше. Але до того зілка краще близько не наближатися - легко можна отримати щебенину в лоб.
Ну і висота машини вирішує. Коли пузотерка врівень з колесом фури - воно і логічно що все це солоне гуано летить на весь кузов, а якщо піднятий кросовер чи бус - вже менше.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
все це летить в лобаш, миттєво висихає і видимість нульова.
Миттєво замерзає. Тому омивачка ще як розморожувальна рідина тут використовується. Тому і має бути із запасом по градусах.
Post automatically merged:

разную резину на осях пробовал
Чим це відрізняється від того, що я трохи кращі два колеса ставлю на перед (який гребе і переважно гальмує), а більш зношену на зад, який тільки котиться і трохи підгальмовує барабанами (у моєму випадку)? Можливо, то для повного привіда більш актуально.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Чим це відрізняється від того, що я трохи кращі два колеса ставлю на перед (який гребе і переважно гальмує), а більш зношену на зад, який тільки котиться і трохи підгальмовує барабанами (у моєму випадку)? Можливо, то для повного привіда більш актуально.
Если бы у вас был заднеприводный автомобиль, авто с постоянной загрузкой на заднюю ось, на худой конец Запорожец с двигателем и приводом сзади, то это еще могло прокатить.
А когда переднеприводный с двигателем спереди, а сзади балка без подруливания и к тому же не нагружена задняя ось, то на льду происходит занос задней оси.
Это может произойти даже без вашего участия (ускорения, торможения, резкого маневрирования) - просто попадется неровный скользкий участок и задняя ось уже впереди передней, и это еще хороший вариант т.к. может быть и плохой - чей то бампер в вашей боковине.

Зверху