Яку батарею в цю штуку вмикати? AGM? Чи можна звичайну автомобільну стартову?
Можна одну й іншу. Що одна свинцево-кислотна, що інша. Вони відрізняються лише тим, що в автомобільній є рідкий електроліт, який під час зарядки виділяє шкідливі гази.
А з іншого боку, я колись теж придивлявся до такої штуки, так там народ у відгуках плювався, що вона дає струм заряду 0,5А. Хоча, заявлено, що може заряджати 2 амперами, але по факту стільки не було. Тому, автомобільну акб таким струмом зарядити нереально.
Ти вже купив, чи лише думаєш?
Бо у відгуках прочитав таке:
Річ доволі неоднозначна. Світлодіоди: зелений DC OUT, червоний AC IN, жовтий CHARGE. Жовтий очевидно спрацьовує по силі струму на акумулятор, а не по напрузі на ньому. Наприклад, при Vout 14V і Vbat 13V світлодіод вже гасне, проте акумулятор все ще заряджається. Напруга на виході відповідає заявленій і Vout вище ніж Vbat при наявній мережі 220V. Також важливо, що при відсутній 220V Vout = Vbat і змінюється від напруги повного заряду акумулятора (~13.6V) до нижнього порогу відключення (~9-10V). Стабілізації вихідної напруги немає взагалі. Ніяких "мізків" на платі, які б керували зарядом немає, акумулятор постійно приєднаний до зарядки і тримає задану напругу. Нижній поріг в моєму випадку - 9.3в, він не регулюється, але на 60W пристрої можна знайти резистор R29 (5кОм) і замінити меншим (наприклад, 3.5кОм = 11.1V). При повному розряді реле відключається і плата не вмикається до подачі 220V, або до натискання кнопки холодного старту.
Additional review:
Але є поганий момент, якщо акумулятор розряджентй, блок вимкнувся і до Vout підключене велике навантаження (я пробував 55W), то при подачі 220V плата циклічно перезапускається. При подачі 220V плата вмикається, одночасно напруга на АКБ через навантаження просідає і реле все відключає, але 220V знову активує плату і так по колу. Тож потрібно контролювати навантаження на Vout. Враховуючи ціну в 400грн я претензій не маю. Але не варто використовувати цей ДБЖ для відповідальних задач типу систем керування доступом, або до чутливої чи дорогої техніки