Лохторат хоче швидких, простих і популярних рішень. І не нести за це відповідальності.
Він не розуміє наслідків цих рішень.
Колись, дуже давно, ще за часів студентства, приїхав польський професор начитувати лекцію. Лекція була така собі, але обговорення звелося до виборів (в Україні ж перманентні вибори, або підготовка до них круглий рік). І професор відповів, що не є виборцем, бо це дуже велика відповідальність, потрібно приділяти час, щоб слідкувати за середовищем, мати необхідний багаж знань, тому він не реалізовує своє виборче право. Це я вважаю свідомою і зваженою точкою зору.
А у нас громадяни без базових знать про функції гілок влади, державного устрою та без знань повноважень обирають владу. Це сумно. І швидш за все, майбутні вибори також стануть театральним дійством.
Мовою фактів за президентство пєті президентська вертикаль укріпилась, це погано.
Де факти? 2010 року Янукович протягнув зміни в конституцію - натягнув на себе наступне: міг самостійно визначати кандидатуру прем'єр-міністра, призначати і звільняти голову СБУ та міністрів, обирати голову Фонду держмайна та Антимонопольного комітету, керувати роботою Кабінету міністрів. В 2014 ці правки відмінили. Де тут укріплення?
Давайте на цьому і зупинимося. Мені не цікаво з вами дискутувати, буду вдячний, якщо припините реагувати на мої повідомлення. А я, в свою чергу, не буду реагувати на ваші.