Місто
Запорожье
Телефон
M2007J20CG
поставить линукс в дуалбут
Можно в live загрузится, ошалеть и забыть как страшный сон. Или установить в дуал, настроить, доказывать себе что вроде лучше стало, потом обновиться (поставить софт, произвести настройку, поставить проприетарные драйвера etc.), осознать что система рассыпалась, попробовать решить проблему гугля со смарта, понять что исправление одной проблемы порождает еще десяток, снести, забыть.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...если бы не Runtu 16.04 XFCE, то мне мой старый добрый Asus K50IJ 2009го года выпуска давно пришлось бы закинуть на антресоли... А так - дуалбут с внешнего винта, подключенного по USB, и дышит старичок-ноутбучОк... Но 2 гига памяти - это таки да ... То есть мда...

Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Я бы ноут на AMD не брал бы.. И даже врагу бы не посоветовал.
Почему?
Гріються і відвалюються мости, і там ще як завяжуть проц амд і ката радеон то ховайся сходу, більш менш норм роблять інтел і nvidia, свій асус продав, відробив він у мене 8 років без жодної поломки, працював майже цілодобово, скажу зразу ігр не грав, звязка інтел +nvidia зараз маю HP Probbok 6570b вогонь машинка для моїх задач,
Устарелая инфа. Новые ряженки топ процики. Отвалы помню в бородатые времена.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
детские травмы от линукса?)
Миф, что на морально устаревшем железе Линукс вдруг вытворит чудеса - это только миф. Сколько я не перепробовал всего, но на старом говне дистр Линуха, которым можно без слез пользоваться, или работает точно как Win7, или даже еще больше тормозит... :rolleyes: Бысто работает, да - Фря, Центос, Убунту Сервер - БЕЗ графической оболочки.. :LOL:

r0m1rez

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Pixel 4A 5G
детские травмы от линукса?)
Миф, что на морально устаревшем железе Линукс вдруг вытворит чудеса - это только миф.
не совсем так, есть очень легковесные дистры, которые кушают до 500Мб оперативки, но конечно они не спасут, если юзер будет запускать ютубы и прочие тяжёлые сервисы, тут да, смысла нет

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
очень легковесные дистры
Вероятно, но они такие конченные по юзерфрендли и удобству работы, как сейчас пересесть на "Windows 3.11 for Workgroups" (старики поймут)). Это все я тоже перепробовал, но сносил очень быстро - пользоваться нереально.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
по юзерфрендли и удобству работы
Скоріш як Windows XP
Post automatically merged:

Новые ряженки топ процики.
:unsure: а як на мене во вони як проци Інтела років 5 тому: хороший стабільний продукт але нічого революційного.

Останнє редагування:
Місто
-
r0m1rez, ну не совсем, мне удалось на нетбуке с amd c50 (аналог intel atom) настроить аппаратное ускорение видео так, что ютуб 1080p вполне себе спокойно тянет. и в целом ubuntu mate работает на нем не хуже, чем win7.
Post automatically merged:

:unsure: а як на мене во вони як проци Інтела років 5 тому: хороший стабільний продукт але нічого революційного.
настільки нічого революційного, що після виходу ryzen, intel з переляку випустила лінійку i9 і почала нарощувати ядра)

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Та якби ж то... Я теж перепробував купу всяких легких ос на Лінуксі, то якби вони були по юзабельності, як ХР, то можна було б горя не знати. А так - шлак повний. Зносив їх нафіг за кільканадцять хвилин після встановлення, бо користуватись неможливо, майже нічого не працює, а якщо що-небудь й працює, то через задницю. Вони всі заточені лише на 2 основні задачі: файловий менеджер, і браузер, щоб зайти в інтернет.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
настільки нічого революційного, що після виходу ryzen, intel з переляку випустила лінійку i9 і почала нарощувати ядра)
Якщо привести аналогію з мобільним ринком:
то Інтел вже 10 років пропонує 4G (Core i*) і тарифні пакети на 4+4 Гб, 4Гб, 2+2Гб ну і чисто косметичний ремонт мережі який пришвидшує її на 5%/рік, а АМД пропонувало тільки тормозне 3G з екзотичною архитектурою (CDMA) із хоч і 8Гб зі значно нижчими тарифами (FX). І тут виходить Ryzen який теж 4G (лише на кілька відсотків і повільніше за рахунок частоти) але пропонується 8+8 Гб по ціні нижче ні 4+4 у Інтел. От Інетл зашевелився з випуском 8+8 і навіть 10+10. А от справжня революція 5G буде році в 2022 коли презентують Zen4 / Alder Lake

Останнє редагування:
Місто
-
raptor, перш ніж повністю перейти на лінукс, я десь роки 3-4 безуспішно намагався це зробити. В першу чергу треба розуміти, що це зовсім інша ос, в якій потрібно хоча б мінімально розібратися, витратити не один день часу, фактично освоїти з нуля. Це не аналог вінди, а зовсім інший продукт, очікувати від якого всього того до чого ти звикав роками точно не варто. Користуюсь kubuntu 20.04 на десктопі і ubuntu mate на ноуті вже більше 4 місяців, всім задоволений і радий, що не доведеться більше миритися з рішеннями за мене зі сторони microsoft

Місто
-
Maxxx, mate якраз для старого заліза, як я вище писав, він доволі непогано крутиться на старому нетбуці.
не скажу що прямо сильно швидше win7, але все ж різниця є, і ос все ж актуальна, оновлення приходять і т.д.)

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Disok
Мова йшла про легкі ос для древнього заліза. А на древньому залізі твої kubuntu 20.04 і ubuntu mate + потрібний софт, не будуть нормально працювати. Виходячи того, що я перевірив на практиці, то на наявний у мене нетбук 2009 року випуску, я встановив Віндовс 7, і відмовився від всяких Лінуксів. Бо якщо на Лінукс встановити все, що треба, то воно працює точно так само з тормозами, як і на 7-ці. Тому, я вирішив не шукати в задниці меду. Якщо вже долею дано працювати йому з тормозами, то нехай це вже буде 7-ка.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
До слова про Лінукс на ноутах. Тут мене студенти спитали: є HP на i5-2*** + Radeon HD 7***. Як в Ubunutu 20.03 зробити щоб ноут перемикався між відеокартами залежно від того яка програма запущена? Бо так 99% часу працює Радеон, виє куллер і ноут гарячий. В Вінді все норм.

Місто
Полтава
Телефон
Samsung A52
До слова про Лінукс на ноутах. Тут мене студенти спитали: є HP на i5-2*** + Radeon HD 7***. Як в Ubunutu 20.03 зробити щоб ноут перемикався між відеокартами залежно від того яка програма запущена? Бо так 99% часу працює Радеон, виє куллер і ноут гарячий. В Вінді все норм.
Я думаю никак, если есть дискретная видюха то она и будет работать. (если в биосе не отключить) Просто убунту исподьзует тот же радеон только грузит его интерфейсом или ещё чем то. А винда нет.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Я думаю никак, если есть дискретная видюха то она и будет работать. (если в биосе не отключить) Просто убунту исподьзует тот же радеон только грузит его интерфейсом или ещё чем то. А винда нет.
Вінда перемикаєстя між вбудованою і дискретку запускає тільки в іграх чи інших важких додатках.

Місто
Полтава
Телефон
Samsung A52
Вінда перемикаєстя між вбудованою і дискретку запускає тільки в іграх чи інших важких додатках.
Ну значит линуха не умеет этого.

Зверху