Джерело безперебійного живлення (UPS ДБЖ ИБП)

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
superpuper, ось тут історія доставки.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
@Maxxx, так, продаємо рішення.
Що саме, параметри? (можна в ПП, якщо принципово)
Post automatically merged:

а автоматичний мінімум 5-6
І ще по висоті він прямо під максимум, у мене у спецом виділеному під це шнайдеровському зовнішньому щитку верхня кришка не повністю притискається..

Місто
Украина-Тернополь
Почему не сделать переключение автоматическое?
Ручний АВР це 1-2 юніти в дін-рейці, а автоматичний мінімум 5-6. Це може бути траблою.
Вот цікаво у нас народ відповідає на запитання і прохання, було про допомогу у виборі UPS а поїхали на АВР. Про АВР море відповідей про UPS 0 . АВР на 2 юніти навіть не розглядається а на 5 не влазить.

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Тобто для роботи котла Арістон від батарей Фросі потрібний гальванічний зв'язок з мережею 220В.
Не с сетью, а с землей. В данном случае связь с землей через сеть. Но можно и без нее, если есть заземление.

Ручний АВР це 1-2 юніти в дін-рейці, а автоматичний мінімум 5-6. Це може бути траблою.
Функцию АВР может отлично выполнять реле на 220 В и 2 переключающих группы (амперы брать с запасом). 2 юнита.

Вот цікаво у нас народ відповідає на запитання і прохання, було про допомогу у виборі UPS а поїхали на АВР. Про АВР море відповідей про UPS 0 .
UPS ставится для решения проблемы, которую можно избежать проще и дешевле, поэтому вышли на АВР.

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Від трьох навіть трошки менший, але загалом згодний, собі також взяв на 1 юніт https://www.promelectronica.com.ua/...a51bAphZ_zdWvtZk9ePOcBVW7UW7zoJ3_EjmULQKp1Sr0

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro
Від трьох навіть трошки менший, але загалом згодний, собі також взяв на 1 юніт https://www.promelectronica.com.ua/...a51bAphZ_zdWvtZk9ePOcBVW7UW7zoJ3_EjmULQKp1Sr0
поставив собі такий в окрему коробку біля щітка. заживи всі групи через нього. Але ціна в нас. капець

Місто
Одесса
поставив собі такий в окрему коробку біля щітка. заживи всі групи через нього. Але ціна в нас. капець

а где цена не капец ?

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro

а где цена не капец ?
Алік, 560 грн забирав, з монетами, дак 900 здається було

Місто
Украина-Тернополь
Вот такий в мене і заклинив в одному положенні і тоді і було прийняття рішення ставити I 0 II

Місто
Украина-Тернополь
Все таки повертаюсь до свого питання щодо живлення котла потужністю до 300 ватт на протязі 1-2 хвилин . Можливо хтось порекомендуж UPS з чистою синусоїдою off line або Інвертора off line який би нормально працював з батареєю ємністю 7 або 9 ампер годин при 12 вольтах. В деяких інверторах зустрічав мінімальне обмеження 40 ампер годин . Я банально не маю куди засунути щось велике біля котла.

Місто
Украина-Тернополь
Я банально не маю куди засунути щось велике біля котла.
Можна засунути подалі від котла і кинути від нього до котла шнурочок для 220 :unsure:
Нажаль ні. Але в нішу де змонтований котел нормально влазить UPS від компютера або інвертор і невелика батарея . Питання тільки яку модель бо є нюанси які я описав вище.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Можливо хтось порекомендуж UPS з чистою синусоїдою off line або Інвертора off line який би нормально працював з батареєю ємністю 7 або 9 ампер годин при 12 вольтах.
Мій друг собі ставив і іншим радив, якщо не помиляюся, виробника Elim. Але вони недешеві.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Шось мій мастек 800 про став вихитуватися. Таке як залипають або глючать релюшки. З АВР проблем нема, переключення на акб при зникненні мережі, переключення на мережу при її появі - все працює чудово. Але, коли якісь короткочасні імпульси, можливо на грані спрацювання авр та переходу на акб (упса при цьому декілька раз клаца релюхами) - випадає в помилку, відрубаючи вихід. Систематики нема ніякої, може пару тижнів працювати норм, клацаючи собі, а може раз в пару-трійку днів падати.
Пора старичка на пенсію відправляти, більше 20 років відпрацював.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Пора старичка на пенсію відправляти, більше 20 років відпрацював.
Из тех Mustek, что в начале-середине нулевых покупал, тоже почти все в строю. Совсем "плохие", в смысле те, что уже вышли из строя, это самые мощные (1000-1400). Думаю, причина в том, что они работали 24*365, практически не выключаясь (батареи менялись, ессно).

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Кто-то может дать полезные лайфхаки из опыта по работе с свинцово-кислотными аккумуляторами?

Напрмер с чем столкнулся я:
- ваттчасы, которые отдаст аккумулятор при разряде, очень сильно зависят от величины нагрузки. То есть 100 ваттчасов батарея при токе 0,5 Ампера отдаст чуть ли не 150 ваттчасов. И наоборот при токе 10 ампер отдаст 60 ваттчасов. Для меня это было неочевидно и это понимание даёт выигрыш при блекауте - например не нужно ставить на зарядку сразу все телефоны одновременно, а лучше по очереди. И тогда вытянешь энергии больше.

- ещё момент, касающийся стартовых батарей, я думал их важно не разряжать ниже 12 вольт и все будет хорошо. На самом же деле их важно не нагружать большим током длительно. Что на заряд, что на разряд. Потому что в них пластины тонкие и они перегреваются при работе (это снаружи не видно), а масса с пластин осыпается.
А вот разряжать можно в экстренной ситуации и до 10,5, важно только потом зарядить обратно как можно скорее. И снова таки большие токи тут все портят, пластину покоробит и масса осыпается.

Ну и количество полных циклов вроде как до 200 у стартовых, это важно понимать при планировании резервного питания

Может есть что дополнить или исправить, думаю реальный опыт очень полезный будет

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone 14
Віднедавна став дуже паршивий WIFI: мала швидкість, пінг високий, що я вже тільки не робив: канали мінєв, настройки скидав, вже задумувався над відправкою недавно купленого TPLINK Archer C6 Розетці по гарантії. Методом виключень, дійшов до висновку що причиною хрінового WIFI став куплений ДБЖ Energenie Pro 1200VA LCD, оскільки якщо його вимкнути - WIFI працює адекватно, тільки він вмикається - WIFI сходить з розуму.
Прошу допомоги, можливо хтось підкаже як побороти оці "помєхи" від ДБЖ, або якось їх мінімізувати.

Зверху