Евакуація з України

protoss

Ен таро Адун!
Реєстрація
07.04.10
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Як так? Не вірить тільки придатним до мобілізації чоловікам?
Багато родин не хоче надовго розлучатись і дружини залишаються чи повертаються до чоловіків в Україну. Залишаючись в Україні чоловікові дуже важко утримувати фінансово родину яка евакуювалась.
 

rtl

Заблокирован
Реєстрація
04.04.13
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
Як так? Не вірить тільки придатним до мобілізації чоловікам?
Багато родин не хоче надовго розлучатись і дружини залишаються чи повертаються до чоловіків в Україну. Залишаючись в Україні чоловікові дуже важко утримувати фінансово родину яка евакуювалась.
А чё не наоборот? Вон иные часть пособий присылают в Украину и тот живёт на эти деньги не обламывается.
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
GAS, ну да. Інші категорії зараз не так затребувані.
Те, що не так затребувані - це відповідь на питання, чому саме їм заборонено виїжджати. І це цілком логічно. Саме тому, що вони підлягають мобілізації, а не через те, що "держава не вірить, що вони повернуться", бо тоді б заборонили усім.
Багато родин не хоче надовго розлучатись і дружини залишаються чи повертаються до чоловіків в Україну.
І це нормально. В Україні багато відносно безпечних міст.
Залишаючись в Україні дуже важко утримувати фінансово родину яка евакуювалась.
А це відмовки, вище неодноразово писали, що купа програм для біженців з України по різних країнах, а якщо там ще й влаштуватись на роботу, то навіть навпаки, є змога ще й допомогати тим, хто залишився в Україні. Та й в Україні багато де є робота, навіть не обов'язково фізично важка
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ну наприклад тому, що коли відкриють кордони, це буде означати що основних причин валити вже немає. В моїй бульбашці більшість людей навпаки, чекають коли війна закінчиться, щоб повернутися. Включно з тими, хто влаштувався і навіть легалізувався
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Венгрия, кстати, граничит с Сербией.
Оце вірно підмічено. Орки, якщо б могли, то взяли б всю Україну. Закарпаття, зокрема. Бо через Угорщину їм потрібен вихід до Сербії. Та й нафто-газопроводи їм треба контролювати. А НАТО за жодних розкладів не вступить у війну і не увійде на нашу територію, бо ніхто не хоче ядерного конфлікту.
Угроза жизни есть везде на территории Украины - это уже повод эвакуироваться. Не имхо - так решили принимающие стороны.
Ну, те, як там собі вирішили приймаючі сторони, то їхня особиста справа, бо в страху очі великі. А в реальності, тут, на заході, ризик загинути під колесами авто, є набагато вищим, ніж загинути від російської ракети. Он, був недавно на селах, за 20-30 км від обласного центру. То там, взагалі, народ живе, так як жив до війни, сирен нема, кожен займається своїми справами, п"ють, гуляють, гроші заробляють (за вийнятком тих, хто мобілізований, і їхніх родичів, звичайно). Для тамтешнього народу війни нема і не було. У мене родич є, який був в Італії 15 років на заробітках, 2 роки тому повернувся сюди із сім"єю назавжди (в пригороді Тернополя живе). І не збирається евакуйовуватись, незважаючи на те, що має італійські документи і право вільного перетину укр. кордону. Бо тут спокійно.

А щодо Закарпатської області, то там, навіть, комендантської години нема і ніколи не було!!! Тому, я повністю згідний із Максом - евакуація, принаймні, із західних областей - це типове заробітчанство, або свинорильство.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Я останнім часом доволі часто бував у Румунії - в основному у Tulcea, містечко десь на 70 тис. населення, але їздив і далі.
Мені здається там люди живуть краще, бо то туристичний регіон, відносно близько столиця, кордон з Болгарією та Україною звідки можна возити циграки, горілку і дешеві хороші продукти.
А от я їздила в Клуж-Напока, Тімішоару. Трас як таких нема, і дорога досить латкана. Люди в осноному пересуваються залізницею. Багато їздять в горщину. Обидва міста на вигляд наче при Союзі, оці бетонні статуї і старі фонтани, тай села по дорозі місцями мені здавалися біднішими на вигляд ніж в Закарпатті. Висотки- сірі панельки де кожен собі ліпив з балконів, що хотів. Чистенько в основному, але якось дуже сіро. Говорять переважно угорською, навтіь більше ніж в Закарпатті. Але прикордонні села Угорщини виглядають набагато краще. Я чесно завжди дивувалася за які заслуги Румунію взяли в Євросоюз. Через ліси?
швидше за все в їхньому керівництві є бажання захопити всю Україну, включно із Закарпаттям, щоб відкрити доступ до кордону з Угорщиною Орбана.
Венгрия, кстати, граничит с Сербией. И не забываем про Приднестровье с Молдовой.
Якщо брати по важливості для мадярів, то найбільші територіальні претезії в них по важливості це:
1) до Румунії, де фактично велика кількість угорців живе і зараз (на тариторії колишньої Трансильванії)
2) Словаччини, де рівень життя краще ніж в Укорщини, тому там вони не особливо можуть розхитувати ситуацію.
3) Сербії (Воєводина), теж живе багато угорців та України (Закарпаття)
Якщо сербів і закарпатців вони ще можуть якось заманити громадянством ЄС, то інших не особливо. Але проблема в тому, що на Закарпатті лишилося мало угорців, а зарз їх ще більше думаю виїде.
Мені цікаво було б як Сербія з Мадярами між собою вирішували б питання спірних земель, якщо обоє імперці і підтримують русню.
 
Реєстрація
18.10.09
Місто
Kristiansand
Ну приміром банківські послуги в Угорщині.
В УК все переводы между счетами без комиссии, но по номеру карты не переведёшь, надо код банка и номер счёта. По номеру карты и СВВ коду можно только в инете рассчитываться. По наблюдениям жены, больше половины англичан рассчитывается именно телефонами, другая часть наличными и ещё меньше банковскими картами. Снятие нала в банкомате, в каждом банке свои условия. Есть без комиссии какой-то лимит, потом комиссия. Есть вообще без комиссии, причем в любых банкоматах. Только, если нужен чек, то 60 пенсов. Одни банкоматы предлагают выбрать, дать чек или нет, другие банкоматы выдают только с чеком, поэтому даже если у тебя тариф без комиссии, но банка все равно с тебя снимет 60 пенсов. О плохом. В Англии нет банковской тайны. Могут когда им вздумается заблокировать счет и даже не прислать сообщение, обнаружишь только в магазине на кассе, как моя жена. Есть в Англии такой виртуальный банк "The credit thing", вроде создан нашим Монобанком. Приложение на английском, но с котами, как в Монобанке. Поддержка в чате на украинском языке. Если в Англии рассчитываешься картой Монобанка, то потом Монобанк в своем приложении предлагает тебе установить это гАвно под названием "The credit thing". В нем снятие нала без комиссии, но лимит 500 фантиков в день. Жена открыла себе Револют и этого выкидыша от Моно. В реальном английском банке ей отказали в открытии счета по причине, что не смогла подтвердить свой адрес проживания. Так вот, в британском Револют без комиссии можно в банкомате снять 250 фантиков в месяц. Жене надо было снять 400. С Революта она сняла 200 и 200 перекинула на "The credit thing" и тут же сняла эти 200 в банкомате. А через три дня в магазине на кассе обнаружила, что картой нельзя рассчитаться. Благо был ещё Револют и Монобанк, а так бы пошла домой голодная без продуктов. В приложении этого "The credit thing" обнаружила, что счёт заблокирован. В чате поддержки потребовали выписку со счета Револют, откуда были закинуты деньги. Она предоставила. Тогда начали требовать справку с работы о доходах или как-то так. На все возмущения отправляли по ссылке на их сайт, типа они имеют право проводить проверки счетов, когда им вздумается. В итоге счёт закрыли, остаток перевели через месяц обратно на Револют. И хрен с ним. Жалко только 5 фантиков, которые заплатила этому недобанку за пластик.
Домашній інтернет- найдешевший тариф 500грн. Швидкість щось 50Мбіт здається.
Вот вам английский домашний интернет. Ходаки от этого провайдера несколько раз приходили, в дверь звонили, предлагали подключиться к их инету. Потом начали в дверь кидать бумажный спам. Один экземпляр этого спама на фото.

WhatsApp Image 2023-02-23 at 14.05.14.jpegWhatsApp Image 2023-02-23 at 14.03.43.jpeg

Кстати, в УК если у тебя есть дома телевизор, то ты должен купить лицензию. Говорят, иногда ходят по домам проверяющие, если обнаружат телевизор, а лицензии нет, то будет большой штраф.

Расскажу вам про английскую почту. Если вы заказали, например, на ebay.co.uk или Алиэкспресс товар, то почтальон королевской почты принесет бандероль вам домой и если вас дома не будет, то оставит бандероль на пороге под входной дверью в дом, а в качестве доказательства, что ваша бандеролька была доставлена, сфоткает на свой рабочий смартфон вашу бандерольку у вас под дверью. В доме, где живёт жена, от входной двери на переднем дворе до калитки и тротуара метра 2. А по тротуару ходят школьники из школы. Жене как-то принесли бандерольку, дома никого не было, оставили на пороге под дверью на переднем дворе. Женазашла в дом с заднего двора. Потом в окно смотрит на улицу, а там школьники идут со школы и смотрят косо в сторону входной двери на переднем дворе. Один самый шустрый решил зайти, уже начал калитку открывать, тогда она в окно постучала, после чего школьник пошел своей дорогой. Тогда жена спустилась и обнаружила под дверью свои бандерольки, которые чуть школьник не супер.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Кстати, в УК если у тебя есть дома телевизор, то ты должен купить лицензию. Говорят, иногда ходят по домам проверяющие, если обнаружат телевизор, а лицензии нет, то будет большой штраф.
В Израиле вроде так же. А в Германии проще: есть тв/нет тв - ты уже должен, ~50€ в квартал с квартиры. Если доходов нет и получаешь помощь от государства - так и быть, на время получения помощи от налога освобождают. Причем, как я понял, всю квартиру, даже если в квартире зарегистрированы вполне платежеспособные граждане. Правда, это очень редкая ситуация, когда на территории одной квартиры два разных домохозяйства, сейчас, в связи с беженцами, такого больше, но это временно.

Про почту.

У друга в США те же проблемы - в его кондоминиуме посылки тупо крадут. И это обсуждается в чате кондоминиума, что это кто-то из своих, потому что вход ограничен и чужих по камерам, которые по периметру, не замечали. То есть вот почтальон с посылками зашёл на территорию, вот он без посылок вышел, а посылок - нет. И хотят ставить камеры внутри (но не все хотят).

А в Европе попробуй камеры поставить - хлопот не оберешься.

Правда, у нас можешь хоть весь камерами обвешаться, а толку немного - будешь потом кино смотреть, как именно тебя обворовывали.
 
Останнє редагування:

protoss

Ен таро Адун!
Реєстрація
07.04.10
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Сподіваюсь наші якісні сервіси, як от Нова Пошта, зможуть завоювати всю Європу.
 
Реєстрація
14.01.18
Місто
Одесса
В Испании и Португалии , если нет в здании консьержа , можно сделать так чтобы ваши посылки идущие почтой , оставляли на отделении и там забирать . Узнайте, может в UK так же можно.
 
Реєстрація
18.10.09
Місто
Kristiansand
Зачем в Англии снимать нал с карточек?
Травы купить. :LOL:
Вы такой гуру по финансовым вопросам, а задаете такие простецкие вопросы.
В Испании и Португалии , если нет в здании консьержа , можно сделать так чтобы ваши посылки идущие почтой , оставляли на отделении и там забирать . Узнайте, может в UK так же можно.
В Королевской почте тоже можно сделать переадресацию (услуга такая заявлена) по трек коду через их мобильное приложение. Жена только для этой услуги установила их приложение себе на смартфон. До чего было ее удивление, когда переадресованные бандерольки на ближайший почтовый офис, почтальонша принесла домой, но на этот раз жена была дома. Хотя, я допускаю, если бы дома никого не было, то переадресованные бандерольки не оставили бы под дверью, а отнесли по адресу переадресации, но это пока проверить не удалось.

ЗЫ. Попробуйте в своем аккаунте Алиэкспресс изменить страну на УК и посмотрите, как после этого изменятся цены на дешевые акционные товары. А если нажмете кнопку "купить" (любой товар стоимостью до £150), то к стоимости товара прибавится примерно еще 10-15% какого-то налога. Самое интересное, что на товары стоимостью больше 150 фантиков, налог не добавляется.
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Стаття порівняння української первинної ланки медицини з британською

Українська медицина краща за НСЗУ​

Не дивлячись на війну, за потреби можна звернутися до лікаря. Не дивно, що біженці повертаються на лікування
У травні минулого року після перебування в неоптимальному німецькому готелі я заразився неприємною шкірною інфекцією. Після незліченних марних спроб додзвонитися до NHS, щоб мене оглянув дерматолог, мені сказали, що знадобляться місяці, перш ніж мене призначать на прийом.

Ви можете подумати, що так знайомо . Але якщо ви читали і намагалися повірити історіям про українців, які живуть у Великій Британії, які повертаються на лікування до рідної країни, дозвольте сказати вам, що я один із них. Відмовившись від NHS, я полетів до Польщі і перетнув кордон. Пізніше того ж дня під сирени повітряної тривоги я відвідав лікарню. До вечора я мав відповідні ліки, щоб повернути себе на поправку.

Проживши у Великій Британії більше двох років, я бачу, що українці розпещені з точки зору доступу до охорони здоров’я порівняно з британцями, незважаючи на мільярди, які щедро витрачаються на NHS. Виріс у маленькому містечку на заході України, куди все ще можна повернутися, незважаючи на бойові дії на сході, мені ніколи не доводилося чекати більше двох днів, щоб мене оглянув лікар-спеціаліст.

Коли в Україні вам погано, зазвичай радять негайно звернутися до лікаря. Протягом дня-двох вам роблять різні обстеження, такі як рентген легенів і забір крові, а потім призначають лікування. Лікар зазвичай дає вам свій номер телефону, щоб ви могли написати або зателефонувати йому, щоб обговорити свій прогрес. Після одужання лікар, як правило, рекомендує знову здати аналізи крові, щоб переконатися, що хвороба повністю зникла. На відміну від NHS, ібупрофен, здається, є панацеєю від усіх життєвих бід.

Ковід і повномасштабна війна неминуче вдарили по українській системі охорони здоров’я. Але його фундаментальні характеристики хороші. Запроваджений у 2018 році, він базується на принципі «гроші ходять за пацієнтом». По суті, це означає, що українці можуть обрати свого лікаря – на відміну від Великобританії, де ви обираєте операцію – і вони можуть перейти до іншого, якщо вони не задоволені.

Тож медиків в Україні стимулюють працювати якнайкраще: чим більше пацієнтів у них на обліку, тим вищі зарплати. Мій український лікар, наприклад, друг родини. Вона багато років успішно лікувала мене і моїх батьків, тому ми постійно до неї повертаємося.

В Україні є розгалужена мережа приватних лікарень і клінік, де ви можете зробити МРТ або рентген не більше ніж за 80 фунтів стерлінгів. Багато з цих клінік мають зручні мобільні додатки, за допомогою яких можна вибрати лікаря-спеціаліста та записатися на прийом у дорозі.

У травні минулого року я заплатив 5 фунтів стерлінгів за приватний прийом у дерматолога, під час якого медсестра взяла зразок мого висипу, щоб встановити причину проблеми (я отримав результати за півгодини). В середньому вартість прийому приватного лікаря в Україні коливається від £10 до £40. З огляду на те, що середньомісячна зарплата все ще відносно низька, не багато українців можуть дозволити собі піти в приватний сектор. Однак це безперечно допомагає те, що вибір є, і варіантів багато.

Плануючи поїздку додому з Великої Британії, я помітив, що українці часто намагаються відвідати якомога більше лікарів. Кілька місяців тому я зустрів іншу українку, яка жила в Лондоні і поверталася, щоб пройти перевірку до українських лікарів. Страждаючи від сильного болю в шлунку тижнями поспіль, вона не хотіла ризикувати довгими списками очікування NHS .

Швидкий пошук у групах Facebook показує, що українці можуть боятися захворіти у Великобританії через страх не отримати лікування. Зважаючи на те, що більшість тих, хто приїхав до Великої Британії після вторгнення, – це матері та діти, відсутність швидкого доступу до лікарів лише посилює тривогу. Українські лікарі стали доступними в Інтернеті 24/7 для біженців, розкиданих по всьому світу.

Звісно, українська охорона здоров’я не ідеальна. Пережитки радянського минулого, зміцнені корупцією та кумівством, все ще присутні в країні. Однак, як зазначила мій український друг-лікар Ольга Фокаф, якщо українська система в майбутньому зможе розвиватися без зовнішніх потрясінь, таких як війна, це може стати величезною історією успіху. Можливо, Велика Британія одного разу зможе навчитися українського досвіду охорони здоров’я.


Марія Чапля – український науковий менеджер, який проживає у Великобританії
 
Реєстрація
18.10.09
Місто
Kristiansand
Необхідно нагадати, що, незважаючи на війну, декларувати доходи українським біженцям потрібно.
Декларацію про майновий стан за 2022 рік необхідно подати до 1 травня 2023 року.

Так, українці, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світу, допомогу, отриману від іноземних держав та їх державних фондів, а також від іноземних компаній, організацій, які відповідно до законодавства відповідної іноземної юрисдикції здійснюють благодійну діяльність, повинні задекларувати таку допомогу як іноземні доходи, при цьому податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із таких сум не визначають та не сплачують (Закон України №2520-IX від 15.08.2022).
Тобто в декларації лише вказується отримання таких коштів.

Якщо українці працювали за кордоном або отримували інші доходи
, крім вищезазначеної допомоги, такий дохід є іноземним, і українці зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи за ставкою 18% (пп. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу) та військовий збір за ставкою 1,5% (пп. 1.3 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу).

Разом з цим відповідно до угод про уникнення подвійного оподаткування платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном.
При цьому військовий збір за ставкою 1,5% сплачується.
На інших,
у тому числі технічних, моментах іще буду наголошувати.
НІНА ЮЖАНІНА
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Государство в виде налоговой опомнились и решило заняться ИБД?

Раньше что-то миллионам "заробитчан" никто не напоминал, а тут вдруг миллионам беженцев, которые от государства нихрена ничего не получают уже год и не просят, вдруг решили "напомнить"?
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Как сказал москальский ремейкер Эзопа и Лафонтена: "Ты виноват лишь тем, что хочется мне кушать...". Это они еще долго телились. Збоченці.
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Ніна Южаніна Держава
 
Останнє редагування:
Зверху