Евакуація з України

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Інфографіка: скільки чоловіків втекли з України за кордон під час війни.

Загалом через систему «Шлях» виїхало 96 442 чоловіки призивного віку, а назад не повернулося 9 373 чоловіки. Найбільше втікачів було з Волинської та Львівської областей.

Місто
Київ
Місто
Київ
Новини Канади 🇨🇦

Подача нових заявок по програмі CUAET продовжено до 15.07.2023!!!

Українці, по програмі зможуть також отримати бенефіти (разова фінансова допомога 3000$, тимчасове розміщення в готелі, доступ до програм навчання мови та адаптації) до 31.03.2024.

Більше деталей на офіційному сайті: https://www.canada.ca/en/immigratio...igrate-canada/ukraine-measures/end-dates.html

• Like
Реакції: Vint
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Більшість українців вважає, що до країни повернеться половина та більше з тих, хто виїхали після початку повномасштабної війни
Серед основним причин для того, щоб не повертатися до України: життєві перспективи закордоном, безпека, наявність роботи.

1680018229922.png

1680018266205.png

1680018345352.png
1680018369458.png
1680018401079.png

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
И такое может быть:
Продовження теми, коли не всіх пускають, особливо прискіпливі до мешканців Ордила:

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy A30
В Сватово не идут активные боевые действия, иногда прилёты бывают. По теме: а а как они определяют, что человек со Сватово, если в загране регистрации места жительства нет?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy A30
Кочевник, не знал, что пограничники Эстонии умеют отличать грамотную речь от суржика на не родном для них языке. А кто говорит (как в новости) "из Сватава", то тогда?
И в догонку, в Украине есть ещё какое-то Сватово?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Stas567, та ясно, що допит під час в'їзду. Прикордонники ж питають, звідки і як чоловік попав на кордон.
Ну і людина розповідає або правду "втік зі Сватова", або легенду, якщо він завербований.
А щодо новини, то "зі Сватова" - це просто журналистький наголос.

Cronprog

Android+Root
Місто
Kyiv
Мама хворіє шизофренією все життя, а у чоловіка деформація грудної клітини, з проблема хребтом та травма ноги (коліно, біль при навантаженнях), однак у лікаря це все не зафіксовано. Чи може цей чоловік якому 23 роки виїхати за кордон зараз в наш час? Потрібно заробити гроші на життя щоб відновити здоров'я, привести себе до ладу, та користь від релокації була б доброю для психіки, побачити світ :/
Закордонного немаю ще навіть :/
Не знаю як це все організувати, кошти навіть на це потрібно знайти...

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
однак у лікаря це все не зафіксовано.
Тоді йти до ТЦК, на комісію, там все перевірять і зафіксують, і тоді вже можна дізнатись, чи дадуть дозвіл на виїзд (непридатність до служби). Всі аналізи і тд для військомату - безкоштовні.
Коли я особисто проходив ВЛК, і ганяли по лікарям, у діагностичному центрі із сучасним обладнанням мені зробили досліджень мінімум на 15к, як подивився потім їх прайс😉 Такий собі свинорилінг😂

Tartak

Заблокирован
Місто
Чернiвцi
Мама хворіє шизофренією все життя, а у чоловіка деформація грудної клітини, з проблема хребтом та травма ноги (коліно, біль при навантаженнях), однак у лікаря це все не зафіксовано. Чи може цей чоловік якому 23 роки виїхати за кордон зараз в наш час? Потрібно заробити гроші на життя щоб відновити здоров'я, привести себе до ладу, та користь від релокації була б доброю для психіки, побачити світ :/
Тепер все зрозумiло.

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Якщо у мами інвалідність 1 або 2 групи, то можна

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Cronprog
Треба йти у військомат, ставати на облік і проходити медкомісію. Але, якщо в цивільних лікарів нічого не зафіксовано, не було ніяких звернень, то комісія у військоматі напише, що він здоровий і придатний до військової служби. (Принаймні, у нас так є. Наші кажуть: у нас нема обладнання, нема бази даних, ми не встановлюємо діагнозів, приносьте свої мокументи від своїх медзакладів, ми лише визначаємо ступінь придатності). Тому, перед походом у військомат, треба зафіксувати свої хвороби в цивільних лікарів, пройти остеження, лікування, а вже із тими документами можна показуватись у військоматі.
А щодо мами, то треба оформляти опіку, або догляд над нею. Інакше за кордон не випустять.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
А щодо мами, то треба оформляти опіку, або догляд над нею. Інакше за кордон не випустять.
Или прописаться по одной и той же жилплощади. Потому что в законе о мобилизации написано, что не подлежат мобилизации, если ты сын или зять инвалида, и там нет упоминания об оформлении опеки, а в постановлении кабинета министров, которое уточняет порядок выезда, написано, что опека нужна в случае проживания по разным адресам.

А вот про "заранее пройдите всех врачей и установите диагноз" не согласуется со словами Maxxx (и моим опытом) о "свинорыльстве" за счет государства. Maxxx, ты когда комиссию проходил? Я давно - но тогда "оттянулся" за счет государства знатно.

А вообще, посмотрите с точки зрения врача. Приходит к нему человек, у которого в военнике "годен". Нигде в военкоматовском "деле" не упоминается ни о каких болячках. Нет никакой истории болезни. Нет возможности "недорого" (пульс/давление/визуально) проверить состояние больного? Снова пишем "годен", без вариантов. Если придет со "свежими" справками - тоже большая вероятность, что напишет "годен", справки могут быть получены, так сказать, "не совсем законно". Логика врача - с него самого спросят, а не "стимулировал" ли материально врача такой больной?

Когда знакомый свою негодность подтверждал, он имел диагностические записи со времен детского сада, а дальше школа, выдача приписного, институт и выдача военного билета - везде больной. И когда АТО грянуло, через пару лет (когда точно знал, что не загребут "под шумок", прошел тот период, когда слепых и безногих могли взять) пошел и подтвердил еще раз. У врача нет боязни, что к нему спустя полгода после подойдут и начнут вопросы каверзные задавать - "больной со всех сторон больной, я только подтвердил".

Останнє редагування:
Зверху