Здоров'я і все, що з цим пов'язано

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Мати декілька днів тому "простудилася". Ходила до сімейника - тест на корону негативний. Я знав, шо звалить і нас але ж "надія помирає останньою".
Вірусняк дуже злий, і перебігає не зовсім типово, може і ковід. Звичайну простуду/грип я переварюю легко, без хімії, ну і організм навіть температуру не піднімає. І починається все з соплєй та носоглотки, "опускаючись вниз". Якшо відразу зупинити, то можливо навіть кашлю не буде. Якшо опуститься - бронхіт гарантований, доводиться тоді шось мукалітичне жерти. Цей раз почалося все з середини трахеї і піднімається в гору. Вчора перед сном шарахнула температура 38.4, всю ніч знобило і майже не спав (в 2020 коли хворів короною, теж 2 доби аналогічно температурив - а до того в мене 12 років не було температури при застудах). Сьогоні ковбасить по повній - вдень понизилася до 36.8, до вечора піднялася до 39.4, зараз впала до 37.4 (скоріш за все цитрамонка подіяла, випив бо макітра по швам тріщала) Хімією (майже) не закидуюсь, вітамін С, чаї з трав'яних зборів (вже через вуха виливається), якісь смокталки на травах для горла. У дружини сьогодні весь день трохи більше 37, але вона якийсь грипринозін жере, та ті самі льодяники.
В нас цей вірус ще перед новим роком гуляв, багато дітей похворіло, температура до 40 валить і збивається не дуже. Зараз і нас догнав...
 

Alcogolic

Stoned
Реєстрація
29.03.10
Місто
Обухов
Телефон
Google Pixel 5
Паук, більш на корону схоже.
Думаю це не корона. Моя 5-ти річна донька хворіла цім вірусом перед новим роком. Багато дітвори захворіло, повна поліклініка, знайомі і дорослі теж хворіли. Ми с жінкою не захворіли, я з малою був на лікарняному. Короною я 3-й раз хворів у вересні, трохи інші симптоми.
 
Реєстрація
02.04.20
Місто
Запорiжжя
Телефон
IPhone 12 mini
Паук, грип.
Ковід це теж грип. Тож може й ковід.
Від вірусу грипу ліків не існує (ну, озельтамівір лише). Тож, організм сам спалює вірус. А ви замість того свій «вогонь» прикручуєте коли температуру збиваєте. Контролюйте температуру, якщо можете десь до 39 тримати. Ну хоч коли нижче 38.5 - не збивайте. Але частіше контролюйте. Якщо t вище - 1 пігулка парацетамолу. Пийте максимально багато теплої рідини, щоб позбавлятись поганоі природним шляхом. При локалізації на слизовій оболонці - полоскати теплим розчином з антисептиком(хлоргексидин - ідеально). При чому, чим частіше тим краще (та хоч й раз на півгодини - все в ваших руках) Не перегрівайте ззовні організм, провітрюйте приміщення. А з симптомами боротись - це вже «за смаком» (льодяники з бензокаїном, сосудозвужувальні й т.ін.)
Все інше - від лукавого 😀
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
коли температуру збиваєте.
В тому і справа, шо я з температурою нічого не роблю, "вона сама" ))
Чаї це само собою, вже бачити їх не можу. Хлоргексидин спробую, я зазвичай спиртовим хлорфіліптом полощу.
 
Реєстрація
25.06.14
Місто
Киев
У меня подобное перед Новым годом было. Высокая температура была три вечера. Сбивал парацетамолом после 38,5. Поднималась резко вечером после 21 часа. Целый день держалась около 38. Кашель. Много пил тёплой жидкости, кофейный растворимый напиок, чай не люблю. Принимал витамин С и D. После высокой температуры 3 дня была слабость и неделю кашель переходил в покашливание, пока не прекратился.
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Я думаю корона. Цепляє всіх. В дітей часто рвота і діарея. Хоча дорослі теж можуть мати такі симптоми. 90% викликів це от таке. До 38.5 температуру не збваєм. Якщо температура не збивається взагалі і це триває 3+ дні, доведеться антибіотики. Про всяк випадок рентген огк.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
До 38.5 температуру не збваєм.
А чим тоді голову лікувати, шоб температуру не збивати? парацетамол/аспірин/анальгін/їбупрофен та інша знеболювальна фігня одночасно і температурознижуюча...
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Паук, ну в такому випадку варіантів немає. Але вже краще ібупрофен. Хоча є ще прекрасні препарати типу німіда і кетанов(Лонг)
Якщо кашель не продуктивний, тоді но-шпа, але не пізніше ніж за 2 години до сну. Дітям залежно від віку теж но-шпа якщо є озноб на різке підвищення/температура погано збивається/холодні ручки і ніжки.
Кочевник, моя внутрішня Ванга працює за рахунок стажу 12+ на швидкій, Вам цього досить?) Тести на ковід зараз майже не роблять. Не на часі типу. Везем, якщо виражена пневмонія і сатурація нижче 80. Все інше лікуйте у сімейного лікаря)
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
А загалом сама незбиваєма температура збивається дідівським методом, котрий сподіваюсь по протоколах нових не відмінять, як це зробили з лікуванням тиску. Аналгін+дімедрол+папаверіна по 0.2 на рік життя. Старшим 12 років повна доза(по ампулі всі 3 в 1 шприц)
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Maxxx, з дімедролом проблематично, хоча місцями можна купити. Але він там не основний, скорше антигістамінний і заспокійливий.
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Гудзак, 2 аспірину і пів літра глінтвейну. 100 грам горілки з перцем і 2 аспірину)))) Бажано на ніч і дівку поруч) Продовжувати?) Ми то дорослі полікуємось і так. Я брав глобально, намагаючись вказати дозування)
 
Зверху