На мій погляд таке поняття як "межі необхідної оборони" потрібно взагалі прибрати. Людина при захисті від злочинного посягання на нього, не повинна бути обмежена рамками "необхідного". Людина яка нападає на іншу людину вона за межами закону. Та й у ситуації нападу не кожен зможе адекватно оцінити ці "межі". Звісно, наприклад, річ не йде про ситуацію, наприклад, "добивання", чи - підстрелив зловмисника, а потім ще всю обойму в нього. Але звинувачення в криміналі та суд над людиною, яка захищалася, то занадто. Та й ще момент. Потерпілий не екстрасенс й не повинен бачити, чи є у зловмисника у кишені пістолет чи ні й він на тебе йде тільки з каменюкою. А каменюка це погроза життю чи ні? То нехай наші йо...ні законотворці міняють Закон. А до цього їх спонукати повинні ми - виборці. Тай ще. Влада дуже боїться давати людям короткоствол. На мій погляд це необгрунтовано. Карабін 7,62 можна, а ПМ ні. Маячня. У мене є товариш. Він з під Київа привіз ПМ з двома магазинами та два десятки (!) пачок набоїв. Орківське все. Він не бігає зі стволом. Звісно його "припутати" можуть. Але ж хоч щось в хаті є. Бо на нашіх "копців" надії нема. Один раз пістоль його вже виручив. На дачі коли жив. Бачить у вікно молодики щось "шарабурять" на підвір’ї. Він виходить - хлопці, чого ви тут? Вони його за руськім кораблем відправляють. Ну він двічі у повітря й двічі під ноги. Вони попадали. Викликав копів. Приїхали. Через 3 (!!!!) години. Прийняли мудаків. Ну ті ж дали покази, що Вітьок з волиною був. Прибігли з обшуком. Дома, на дачу. Но дзуськи. Він все приникав. Копи вели себе вкрай нахабно. А він їм - нічогоне знаю, то ці мудаки пиз...ть.
Так що зброя людям потріба. Тим паче в ці темні часи.