Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

• Найкраща реформа в світі

• Позитивно, хоча є певні проблеми

• Нічого не змінилось

• Негативно, хоча є певні переваги

• Все пропало!

• Я в танку...

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Місто
Бровари
Ну вот это прям изумительная демонстрация, как это говно из телевизора в мозги залезло. Я говорю, проблема в том, что вообще не надо с Америкой сравнивать, это так же релевантно, как и с Науру. Это совершенно надуманый дискурс, у нас принципиально все по-другому: други плюсы, другие минусы, другие проблемы. Но в ответ все равно о том, как в Америке все плохо. Не про Канаду, не про Польшу, не про Японию
Я можу розповісти як у Польщі було, якщо вас цікавить

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Ну вот это прям изумительная демонстрация, как это говно из телевизора в мозги залезло. Я говорю, проблема в том, что вообще не надо с Америкой сравнивать, это так же релевантно, как и с Науру. Это совершенно надуманый дискурс, у нас принципиально все по-другому: други плюсы, другие минусы, другие проблемы. Но в ответ все равно о том, как в Америке все плохо. Не про Канаду, не про Польшу, не про Японию
Я можу розповісти як у Польщі було, якщо вас цікавить
Розкажіть)

Місто
Одесса
Интересно, что в этом счете можно увидеть кроме двух общеизвестных вещей: 1. в Штатах дорогая медицина, 2. в Штатах страховая медицина, без страховки не обойдешься.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Poleg, и то, что часто и страховкой не обойдешься. Почитайте комменты.
На самом деле, много таких тем. На quora тоже много возмущенных пишут...
Это в продолжение треда о том, что у нас многие предлагают сделать медицину страховой, как в США.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Это становится реально ржачно. Просто нравится как рыбка в аквариуме повторять про то, как оно в Америке, нейронная связь страховка = Америка неразрушима. Респект этим людям из телевизора, которые смогли это так качественно засеять.

Місто
Одесса
нейронная связь страховка = Америка
Если у Ваших знакомых есть другой ответ на вопрос где взять деньги на оверпрайсовые медицинские услуги в США, то хотелось бы услышать. Или они все на Medicare?

Місто
Телефон
Poco X3 Pro

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міністерство охорони здоров'я збирається ввести електронну систему продажу спеціальних ліків, зокрема і для продажу деяких антибіотиків.

Про це заявив на брифінгу глава МОЗ Максим Степанов.

Це також стосується інсуліну, препаратів для імуносупресії та препаратів, які містять наркотичні речовини.

"Наступним кроком будуть антибіотики, які будуть продаватися виключно за електронним рецептом... Ця система електронних рецептів є частиною цифрових трансформацій, які ми запустили. Ми розробляємо зараз модуль, плануємо, що з 1 квітня, він почне працювати", - сказав Степанов.

За його словами, через збільшення самовільного вживання антибіотиків МОЗ також посилює контроль за аптеками і змінює правила відпуску ліків.

"Держлікслужбі було надано відповідне доручення щодо контрольних заходів, які вони повинні виконуватися. Одне із них – паперові рецепти лікаря повинні зберігатися в аптечних закладах протягом одного року, щоб Держлікслужба в будь-який момент могла здійснити перевірку щодо відпустку відповідних антибіотиків", - зазначив міністр.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
І нормальну страхову медицину, а те, що зараз
Не дай Боже. Страхова медицина - смертельний приговор для всіх пенсіонерів. А також страхова медицина в часи пандемій це також повний провал. Ну і головна проблема страхової медицини / пенсійних фондів та інших систем де ти платиш зараз а отримуєш вигоду потім це заборона працювати в валюті. Тобто чергова девальвація і ти лишаєшся у розбитого корита.
Максимум що можливе в Україні - гібридна система: соціальна медицина для села, пенсіонерів, бідняків і страхова для середнього класу в місті.

покарали б усіх, хто ними торгує
Не вірю в повну ліквідацію бізнесу, але зменшення обсягів в рази (і підняття цін) можливе

Лікарняні б електронні нарешті запровадили
Давно пора

Останнє редагування:

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Місто
Телефон
Poco X3 Pro
І нормальну страхову медицину, а те, що зараз
Не дай Боже. Страхова медицина - смертельний приговор для всіх пенсіонерів. А також страхова медицина в часи пандемій це також повний провал.
Насправді моделей страхової медицини у світі досить багато. Не обов'язково копіювати найгірше. Те, що ми маємо зараз — повна дурня. Якщо ти не працюєш на великому підприємстві, де в соцпакет входить страховка, тобі практично не доступні інші нормальні види страховки. Все, на що в такому випадку можна розраховувати — тебе водитимуть за ручку, призначаючи лікування та процедури. Далеко не завжди ти можеш вибрати лікаря, який тобі подобається.
У переважній більшості, покриття амбулаторного лікування або відсутнє, або мізерне. Тобто, платити по 2000 з людини в місяць, а амбулаторне лікування - 1000 на рік. Ми сім'єю рік назад на 6000 амбулаторно полікувалися. Може, і є виключення, але не всі живуть в обласних центрах та містах-мільйонниках.
Якщо ти пенсіонер, то тобі страховка взагалі недоступна. Навіть якщо є чим платити.
Те, що зараз намагаються скопіювати британську систему, у нашому виконанні — пародія. Якось знайду натхнення висловити окреме фе стосовно цього всього.
Далі, якщо щось і знайдеш нормальне, майже всі (або і взагалі всі) страхові покривають обмежений список захворювань. Загострення хронічних захворювань туди зазвичай не входять. Я готовий платити за страховку, але за те, що зараз — не готовий. Чому б не почати з врегулювання цих питань?

Ну і головна проблема страхової медицини / пенсійних фондів та інших систем де ти платиш зараз а отримуєш вигоду потім це заборона працювати в валюті. Тобто чергова девальвація і ти лишаєшся у розбитого корита.
У нас взагалі, наскільки відомо, немає жодного ефективного способу спокійно накопичити собі на старість. Саме у тому вигляді, у якому це відбувається у всьому цивілізованому світі. Депозит — невідомо, чи банк проживе наступні 30-50 років, пенсійні фонди — приватні стрьомні, а державного не існує, плюс довіри за держави немає, лайфове страхування — теж особисто мені не вселяє довіру.

Максимум що можливе в Україні - гібридна система: соціальна медицина для села, пенсіонерів, бідняків і страхова для середнього класу в місті.
Тут погоджусь. Але у нас навіть і мова про щось таке не заходить.

покарали б усіх, хто ними торгує
Не вірю в повну ліквідацію бізнесу, але зменшення обсягів в рази (і підняття цін) можливе
Дуже б хотілось.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Насправді моделей страхової медицини у світі досить багато.
І жодна із них не є вигідною для клієнтів (пацієнтів), адже це бізнес, який має генерувати прибуток. І ще вся страхова модель накривається при першій же пандемії , стихійному лисі, "зелених чоловічках" і т.д. Тільки соціальна медицина може бути вигідною для пересічного (ну крім тих 20% які працюють на великі корпи чи закордон)

Останнє редагування:
Зверху