Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

• Найкраща реформа в світі

• Позитивно, хоча є певні проблеми

• Нічого не змінилось

• Негативно, хоча є певні переваги

• Все пропало!

• Я в танку...

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Новації в сімейній медицині? Нафік такі новації... Особливо в містах, менших за райцентр. В область? Мені, наприклад, це 500 гривень туди й назад на автобусі. 9% моєї проіндексованої пенсії. Йоханий гіпократ...

Місто
Чернигов

Новації в сімейній медицині? Нафік такі новації... Особливо в містах, менших за райцентр. В область? Мені, наприклад, це 500 гривень туди й назад на автобусі. 9% моєї проіндексованої пенсії. Йоханий гіпократ...
Сходити до сімейного, він направить до "вузького", а той вже на аналізи. Ще одна ланочка в ланцюжку. Людям, звичайно, "нафіг", а приватним клінікам-ні, бо більш заможні одразу в приватну клініку підуть здавати аналізи. Приватні клініки належать тим, хто приймає ці закони. Все як треба.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
Бо реформаторів розігнали, а свіжий негатив від цих корупціонерів виходить на ті минулі світлі голови падає.
Як я й писав 5 років тому: реформа стала черговим цвяхом в кришку гроба села. А тепер добивають поліклініки в містах (передачею їх в комунальну власність).

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02

T.Visc

Заблокований
Місто
Essen
Телефон
IPhone 9
Дюрі-бачі, ніяких цвяхів.
принцип "гроші за пацієнтом" вмикає фантастичну опцію лікарю відкрити ФОП, свій лікарняний кабінет та не залежати від великих і громіздких установ. що точно корелює з розумінням "маленького села".
бо - в нашому селі класний ЛОР, в іншому гінеколог, а в третьому поряд - окуліст. маленький кабінет, люди з сіл їдуть з направленням терапевта і проходять вузького спеціаліста. все фахово та всі задоволені. ось така задумка. була..
так і відбувається медицина здорової нації.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
принцип "гроші за пацієнтом" вмикає фантастичну опцію лікарю відкрити ФОП, свій лікарняний кабінет та не залежати від великих і громіздких установ. що точно корелює з розумінням "маленького села"
В знайомого дружина (сімейник) так відкрила свій кабінет в селі.
У знайомого знайомих дружина взагалі "вибила" за програмою "переїзд до села" (чи як там та програма розвитку сільської медицини називалася) будинок з нормальним ремонтом.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
T.Visc, Реформу прописали так, що сімейному лікарю потрібно 1000+ пацієнтів, щоб вижити. А де їх взяти в селі, де 100 пенсіонерів?
Post automatically merged:

бо - в нашому селі класний ЛОР, в іншому гінеколог, а в третьому поряд - окуліст. маленький кабінет,
Якщо б так хотіли, то фінансували б за іншою формулою: ставка за посадою із держ бюджету + додаткові гроші, які ходять за пацієнтами, а не тільки гроші за пацієнта

Останнє редагування:
Місто
Львів
Тільки що зателефонувала сімейна, поцікавилася станом здоров'я, згадавши що давно не звертався до неї (мінімум 1.5 роки тому, наскільки пригадую) і запропонувала оформити направлення на безкоштовні рентген грудної клітини та аналіз PSA. Останній в приватній лабораторії і теж нахаляву, про нього і сам час від часу подумував, але відразу і забував.

Цікаво, це зараз загальнонаціональна практика, чи то лише до мене та реформа лицем обертається?

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
magodzec, у великих населених пунктах (тисяч 10-20 і більше) звісно реформа йде на користь.
Проблеми в малих, де населення менше 2-3 тисяч

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Дюрі-бачі, та навіть у містечках, де 10-25 тисяч мешканців, медицина ду-у-же проблемна. І мати угоду з _нормальним_ "сімейником" - це велике щастя та удача. Бо як тут кладуть хєр на протоколи і які ліки бог зна якої "лінії" призначають - це пісня... Дуже сумна.
Post automatically merged:

P.S. Страхові компанії та нормальні лікарі від тих призначень в шоці.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
Гудзак, Коли є вибір, то ще бувають нормальні лікарі, а от там, де лікар не може набрати собі достатньо пацієнтів зустріти нормального лікаря майже неможливо

Місто
Львів
Коли є вибір, то ще бувають нормальні лікарі
А що таке "нормальний" сімейний лікар? З того, що по Львову бачу, вони всі приблизно однакові за рівнем компетентності.
Ця ж спеціалізація не вимагає якихось особливих знань чи навичок.

З точки зору "людяності" хіба відрізнятися можуть. Але впевнений що моя сімейна телефонувала, мотивуючися не піклуванням про мене як пацієнта, а щоб собі тими направленнями якісь плюшки підзаробити (чи то "план" виконати). Адже мій "візит" до неї відразу у Helsi з'явився, хоча на ділі лише телефоном хвилину поспілкувалися.

В жінки, до речі, сімейна з іншої поліклініки і вона теж їй деколи дзвонить з якимись порадами та пропозиціями.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
А що таке "нормальний" сімейний лікар? З того, що по Львову бачу, вони всі приблизно однакові за рівнем компетентності.
Ця ж спеціалізація не вимагає якихось особливих знань чи навичок.
Як мінімум не призначають гомеопатію, не дають застарілих діагнозів як ВСД...
Я обрав кандидатку наук і колегу по університету, з нею хоч подискутувати можна із посиланнями...

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Поржав. Протоколи це така штука, коли я прикрию собі жопу і мені нічого не буде коли хворий не виживе. Бо я знаю як зняти гіпотетичний набряк легень, але воно все не протокольне) Те ж саме і з гіпертонічним кризом. Але це більше до швидкої відноситься, хоча там думаю те саме. Добре хоч в армії можу собі дозволити лікувати так, як вважаю за потрібне

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Матвєй, я за усіх казати не можу - але недавно, коли моя жінка лікувала пневмонію амбулаторно, про приписи сімейника _мій_ лікар
(у іншому місті, який знає мене _усе_ своє та моє життя, якому я відіслав аналізи та опис рентген-знімку) сказав так: "В жопу!". І пояснив, чому. І той антибіотик до сраки, бо ні з тієї "опери", і противірусне, і 2 "фуфломіцини"... Свою дупу отією писулькою з назвами "ліків" сімейниця (сімейникиня?) точно би не прикрила - навіть без дзвінка на 1677. А як тобі її пропозиція закрити лікарняний на 4й (!) день лікування пневмонії?! Отож.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Гудзак, ми про різні речі. Ти аишеш про пародію на протоколи. А я пишу про то, коли вони використовуються за призначенням

Місто
Хмельницький
Чи хто знає, чи є в державних електронних інформаційних ресурсах відомості про наявність рішення ЛКК? Чи надають ЛКК ці відомості в якийсь загальнодержавний електронний реєстр для взаємодії з іншими державними структурами?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Народ…проханнячко. Підпишіть петицію про підвищення зарплат медикам екстренки. Розумію, що не по темі, але дійсно, цю сферу намагаються розвалити і медики масово звільняються…10к на руки за врятоване життя в місяць, ну дуже мало

Зверху