Нерухомість (нерухоме майно)

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Например, грамматических ошибок/описок нет в данных хозяина, адресе на обоих частях?
Помилок, як би, немає. Єдине, що різниться, це принцип написання моїх даних. У витязі від нотаріуса мої дані написані повністю великими літерами, а у витязі від реєстратора великими літерами тільки заглавні.

ааа, ну так это ж совсем другое дело.
Поясни?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
отдельную половину
Немає ніякої окремої половини. Є один об'єкт нерухомості майнові права на якого у власника згідно двох документів.
Ще раз: було/є БТІ - там реєстрували квартири, і на останній сторінці список власників, якщо вони були, але базис був КВАРТИРА.
А зараз базис - ПРАВО ВЛАСНОСТІ, реєстр зветься "Державний реєстр речових прав на нерухоме майно", кожен запис - один документ що доводить право власності. Якщо дуже дуже спрощено уявити - таблиця Єкселя, де один рядок - це один документ на отримання права власності і в кінці пуста клітинка, яка заповнюється документом, яким це право власності втрачається. Поки клітинка пуста - право власності є, клітинка заповнюється документом - тут право власності втрачено, і створений новий рядок де право власності записано цим новим документом.
Для того щоб як тут бажають з двох рядків зробити один, реєстратору треба десь із довідника Стеля винайти новий документ, яким закрити право власності по двох існуючих рядках, та створити новий, а в підставі написати щось на кшталт - "Так порадили на Ред-Форумі..."

P.S. У мене мати мала у своїй повній власності квартиру з чотирма записами - свою від приватизації, частку що отримала від померлого чоловіка-мого батька, мою та сестрину, які ми їй подарували. А потім всю квартиру подарувала онуці.

Останнє редагування:
Місто
Odesа
Ну 6000 грн для тех паспорта это много
А если в эти 6000 грн вошли услуги нотариуса по каким то нот действиям то это может быть и хорошая цена.
Я же не знаю что ещё нотариус сделал на эти деньги.
Допустим на сейчас, у частного нотариуса сделка стоит в районе 6-8 тыс грн.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
04-10-2025 10:00

Чи потрібно реєструвати право власності в Державному реєстрі прав, якщо воно було зареєстровано в Реєстрі прав власності на нерухоме майно?​

З 1 січня 2013 року в Україні запрацював єдиний електронний Державний реєстр речових прав на нерухоме майно замість Реєстру прав власності на нерухоме майно та паперових книг БТІ. Дані з попереднього електронного реєстру не потрапили до нового автоматично. Тож власникам, які набули права в той період, необхідно внести цю інформацію в новий реєстр самостійно.
Як це зробити?
Для реєстрації права власності в Державному реєстрі прав передусім потрібно мати документи, що підтверджують це право. Це можуть бути свідоцтво про право власності на нерухоме майно, договір купівлі-продажу, свідоцтво про право на спадщину або інший документ, що відповідно до законодавства підтверджує набуття права власності на нерухоме майно.
Наступний крок – звернутися до державного реєстратора в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до нотаріуса, подавши паперові документи. Це має бути державний реєстратор або нотаріус, які працюють у межах області, де розташована нерухомість.
Утім, можна звернутися до будь-якого нотаріуса чи реєстратора в межах України, якщо нерухомість розташована в АР Крим, Донецька, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська, Чернігівська (з 13 жовтня 2025 р.) області, місто Севастополь.
Подати заяву про реєстрацію права власності на нерухомість можна також в електронній формі через «Дію» (крім м. Києва, Луганської та Донецької областей).
Нагадуємо, що державна реєстрація права власності, набутого до 2013 року, є безоплатною, тобто здійснюється без сплати адміністративного збору.

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
звернутися до державного реєстратора в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)
Сходил, оказалось у них уволился регистратор и дудки, дали список нотариусов, а они платные, не интересно.
Когда показал, что у меня таки есть все документы, в ЦНАПе вспомнили про Дию - мол, регистрируй через портал. А я же до этого пробовал пару лет назад - не было Херсонской области в списке поддерживаемых. Ну ладно, раз починили.
в електронній формі через «Дію»
Послал запрос в середине сентября, приложил сканы всего, что есть: свидетельство о праве собственности + техпаспорт на квартиру, свидетельство о праве на наследство после смерти отца с выпиской из реестра, паспорта собственников + РНОКПП. Все согласно формы в Дие.
Через десяток дней получил в Дие "Рішення про призупинку реєстрації прав", в котором нихера не понятно вообще никакой конкретики о том, что делать и кто виноват
Державний реєстратор прав на нерухоме майно *** *** **,
Чорнобаївська сільська рада Херсонського району Херсонської області, Херсонська обл., під час
розгляду заяви від **.**.2025 за реєстраційним номером **** (далі – Заява) встановив
наявність обставин, які є підставою для залишення заяви без руху:
- неподання заявником чи неотримання державним реєстратором у порядку, визначеному цим
Законом, відомостей реєстрів (кадастрів), автоматизованих інформаційних систем в електронній
формі чи документів із паперових носіїв інформації, що містять відомості про зареєстровані
речові права до 1 січня 2013 року, а саме:
надісланий запит в КП "Херсонське бюро технічної інвентаризації" ХОР.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про державну реєстрацію речових
прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Порядком державної реєстрації речових прав на
нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25
грудня 2015 року № 1127,
ВИРІШИВ:
Залишити заяву без руху до усунення зазначених вище обставин.
Документи (відомості), які не подано заявником, мають бути подані ним державному
реєстратору протягом 30 робочих днів з дня отримання цього рішення. Рух заяви буде
відновлено за умови усунення обставин, що стали підставою для прийняття цього рішення. У
разі не усунення обставин, що стали підставою для прийняття цього рішення, у зазначений
строк, буде прийнято рішення про відмову в проведенні реєстраційних дій.
Це рішення може бути оскаржено відповідно до законодавства.
То ли держреєстратор не получил ответ на свой запрос, то ли я должен что-то куда-то подать и где-то получить... Формы обратной связи нет, телефона держреєстратора нет.
Вот такой сервис на фоне пиара бесплатной регистрации через Дию.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
То ли держреєстратор не получил ответ на свой запрос, то ли я должен что-то куда-то подать и где-то получить... Формы обратной связи нет, телефона держреєстратора нет.
Мені таке тричі приходило. Нічого не робив, чекав. Через півтора місяця зареєстрували все ж таки.

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
О, дякую. А то на порталі Дії навіть немає ніякої форми, щоб цей документ чи що воно таке (якщо я його дійсно повинен мати) завантажити на портал для реєстратора. Буду чекати далі, більше чекав.

fnm

Місто
π-сіty
То ли держреєстратор не получил ответ на свой запрос, то ли я должен что-то куда-то подать и где-то получить.
Мені таке тричі приходило. Нічого не робив, чекав. Через півтора місяця зареєстрували все ж таки.
держреестратор только после 5 рабочих дней своего ковыряния в носу и направляет запрос в тот БТИ, где паперова справа должна храниться. Если архив цел, то через (до ) 30 рабочих дней будет держреестратором проведена регистрация. Если архива уже нет, то придется подавать в суд, чтобы признали право власности.
В первые годы с 2013 запрос на подтверждение права власности сам заявник лично шел подавал в БТИ, кажется.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
04-10-2025 10:00

Чи потрібно реєструвати право власності в Державному реєстрі прав, якщо воно було зареєстровано в Реєстрі прав власності на нерухоме майно?​

З 1 січня 2013 року в Україні запрацював єдиний електронний Державний реєстр речових прав на нерухоме майно замість Реєстру прав власності на нерухоме майно та паперових книг БТІ. Дані з попереднього електронного реєстру не потрапили до нового автоматично. Тож власникам, які набули права в той період, необхідно внести цю інформацію в новий реєстр самостійно.
Як це зробити?
Для реєстрації права власності в Державному реєстрі прав передусім потрібно мати документи, що підтверджують це право. Це можуть бути свідоцтво про право власності на нерухоме майно, договір купівлі-продажу, свідоцтво про право на спадщину або інший документ, що відповідно до законодавства підтверджує набуття права власності на нерухоме майно.
Наступний крок – звернутися до державного реєстратора в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до нотаріуса, подавши паперові документи. Це має бути державний реєстратор або нотаріус, які працюють у межах області, де розташована нерухомість.
Утім, можна звернутися до будь-якого нотаріуса чи реєстратора в межах України, якщо нерухомість розташована в АР Крим, Донецька, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська, Чернігівська (з 13 жовтня 2025 р.) області, місто Севастополь.
Подати заяву про реєстрацію права власності на нерухомість можна також в електронній формі через «Дію» (крім м. Києва, Луганської та Донецької областей).
Нагадуємо, що державна реєстрація права власності, набутого до 2013 року, є безоплатною, тобто здійснюється без сплати адміністративного збору.

• Wow
Реакції: fnm

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
  • Like
Реакції: fnm
Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Та вже подав заяву. Бо з такими прильотами краще світитися в їхній зеленій системі зі всіма їхніми витоками і ризиками, ніж зі спаленим архівом БТІ потім в суді доводити власність зруйнованої квартири.
ЗІ: Сьогодні КАБи в 200м і 300 м з одного боку, 500 м з іншого боку будинку. 2 ракети РСЗВ в 500 м і 4 шахеди в 600 метрах. Мій під'їзд знову перший, де не вилетіли вікна. Ну його нафіг.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv

fnm

Місто
π-сіty

Тексты законодателями ВСЕГДА написаны как у классика (Допкина)...
Находясь в Киеве нельзя подать через Дію?
Или через Дію нельзя подать, если сама недвига расположена в Киеве?

Зверху