Нерухомість (нерухоме майно)

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
студент, суттєво. Мова йде про кімнати в гуртожитку.
Я сам приватизував в 2015 році і довелося робити фінт вухами з переписуванням нерухомості на маму.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
То не дим, то пердьож
Твої слова та богу б у вуха... Бо у мене приблизно така ситуація, як у тій "жовтусі" описано. Наче й хазяїн житла, а є нюанси... І все руки не доходять привести то все до ладу :(

Місто
Львів
@студент, в мене десь 15 з 40 не приватизовані. В частини проблеми з військовим обліком, в інших - є інше майно
Ніфіга собі жирно живеться в Ужгороді. 40 об'єктів житлової нерухомості на одну морду лиця. О_о

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Ніфіга собі жирно живеться в Ужгороді. 40 об'єктів житлової нерухомості на одну морду лиця. О_о
Є підозра, що пан професор мав на увазі підопічних йому. Хоча хто знає ці еліти …

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
студент, суттєво. Мова йде про кімнати в гуртожитку.
Я сам приватизував в 2015 році і довелося робити фінт вухами з переписуванням нерухомості на маму.
Как правило таким занимаются депутаты/прокуроры/менты/чиновники, в общем госслужащие - слуги народа.
Имея свое не приватизированное жилье получают от государства на "законных" основаниях новые квартиры.
Более шустрые получают имея и приватизированное, и не одно.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
40 сусідів. Зазвичай мова йде про 18м2 на душу. Просто вони вже як частина великої родини, які живуть років 40-50 по сусідству, а до початку приватизації в 2014 р ще й перетинались постійно на загальній кухні...
Особисто я 18м2 приватизував, 18м2 викупив від сусідки.

Останнє редагування:

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Останнє редагування:

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
І все руки не доходять привести то все до ладу
Так, народ, є питання. Руки все ж таки дойшли і почав приводити все до ладу, але виник нюанс. Ситуація така, моя квартира в кінці 90-х років була приватизована на мене та маму в рівних долях, форма власності "спільна сумісна". В 2017 році мама помирає, я вступаю у спадщину за законом і стаю власником маминої 1/2 частини квартири. Отримую витяг з ДРРП на цю половину квартири, але форма власності вже "спільна часткова". В цьому році через портал Дія нарешті вношу інформацію про своє право власності на ту половину квартири, яка і так була за мною при приватизації. Через півтора місяці поверненнь, надавання додаткових матеріалів і документів, інформацію внесли до реєстру і отримав витяг на другу половину своєї квартири... І знову форма власності "спільна часткова", тобто у однієї квартири при одному власнику (я) у ДРРП ДВА власники на дві половини квартири, ці власники це я і я :) От тепер питання у тих, хто шарить у всіх цих тонкощах, ЩО мені зробити, щоб в реєстрі була вірна інформація, тобто "я являюсь власником всієї квартири"? Знову відправив всі документи через портал Дія, мені тут же відмовили, бо я і так вже набув право власності на обидві половини квартири. Але ж це брєд брєдовий...

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Звернутись до нотаріуса, щоб все владнав (договір про виділ/поділ та об’єднання часток в одне ціле)?! Буде коштувати трішки грошей.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Звернутись до нотаріуса, щоб все владнав (договір про виділ/поділ та об’єднання часток в одне ціле)?! Буде коштувати трішки грошей.
Ага, все ж таки всі дороги до нотаріуса ведуть... Бо я вже в ЦНАП намилився, а мені на роботі кажуть, що там нічого не вирішать.
А ОК, якщо я нічого не буду робити, так і залишу ці дві половини окремими, то після моєї смерті у моєї родини не буде проблем з оформленням спадщини?

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Гадаю ні, але можуть виникнути в разі продажу спонтанного. Та і в разі чого, тьху тьху тьху, в ДІЯ, як треба буде щось оформити. Але це все більш детально нотаріус розʼясне.

Місто
Odesа
Андрюх@dp.ua, оно мешает жить ?
Никогда с таким не сталкивался, самому интересно на что это влияет.
Можно как вариант подойти проконсультироваться с регистраторами "частными"
Может когда были доли там в реестре открылся раздел с долями, и теперь они не могут его закрыть и сделать опять единицу "1".
студент, а причем тут раздел ? Проект раздела делают когда что-то выделяют "в натуре"
А тут квартира как была единым целым так и осталась, просто было два собственника, а сейчас один

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
просто было два собственника, а сейчас один
Та справа у тому, що і зараз ДВА власники, тільки обидва власники це я :) Один власник Я на підставі свідоцтва про приватизацію, другий власник Я на підставі свідоцтва про право спадщини за законом.

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Сходи до нотаріуса.

stas_k я хз що таке ʼраздєлʼ; де я таке писав?!?!

Раніше було
Власник А- частка 1
Власник Б- частка 1

Зараз державний нотаріус, замість завершити процедуру обʼєднання, зробив

Власник А- частка 1
Власник А- частка 1

Тож слід пройти процедуру- обʼєднання.

Жити це не заважає
Але можуть виникнути якісь несподіванки
До прикладу- якщо подаватись на відшкодування збитків. Процедура лише через ДІЯ. Не впевнений, що все пройде гладко. Не дай Бог, канєшно …

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Зараз державний нотаріус звмість завершити процедуру обʼєднання зробив
тільки не нотаріус, а державний реєстратор

люди платят, чтобы жилье разделить, а у тебя уже всё готово. Делай два санузла и маленький тамбур на два входа. Одна трёшка обычно дешевле, чем две однушки
Там технічно не вийде таке зробити. Будинок однопідїздний две'ятиповерховий, всі квартири кутові :)

Місто
Odesа
Зверху