Новости от АМКУ (Антимонопольного Комитета Украины)

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
призначив на цю посаду Наталю Буроменську, яку перед тим звільнив з посади державного уповноваженого АМКУ. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.
Буроменську призначили державним уповноваженим АМКУ 31 липня 2019 року. До цього вона з липня 2016 року по серпень 2019 року працювала начальником договірно-правового відділу ПРАТ "ВФ Україна".
Хрестоматийненько
http://nashigroshi.org/2020/12/15/yak-dtek-skasuvav-u-sudi-kopiychanyy-shtraf-amku-za-zdyrnytstvo-z-mikrobiznesu/ сказав(ла):
Як ДТЕК скасував у суді копійчаний штраф АМКУ за здирництво з мікробізнесу 15.12.2020
..
Адвокатом компанії Ріната Ахметова був екс-чиновник АМКУ, що підписував звинувачення в цьому ж розслідуванні.
..
Інтереси підприємства представляв екс-керівник юридичного відділу Дніпропетровського тервідділення АМКУ. Саме він візував розпорядження про початок розслідування в 2016 році та подання про попередні висновки у 2018. В липні 2019 з АМКУ він звільнився та пішов працювати на ДТЕК. Представник Антимонопольного комітету на засіданні намагався довести судді, що має місце конфлікт інтересів, що особа мала доступ до матеріалів розслідування, до службової інформації та інше. Але і тут суддя була непохитною. Вона відмовила Комітету у відведенні адвоката зі справи, пославшись на те, що штраф був накладений вже після його звільнення, а доказів наявності конфлікту інтересів нібито Комітет не надав.
Природа соплежуйства всегда где-то в районе червивости коррупции и безнаказанности.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
15.10.19
Місто
Жовті Води

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року. Розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ «Гугл» не надавало Комітету затребувану інформацію більше року. Ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку «Google Мій бізнес». Ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Слід зазначити, що вже в рамках розгляду справи, порушеної проти Товариства за ненадання інформації на вимогу Комітету, відповідачем було надано затребувану інформацію, що також враховано АМКУ при визначенні розміру штрафу. Задля уникнення подібних санкцій Комітет вкотре наголошує суб’єктам господарювання на необхідності неухильного дотримання вимог конкурентного законодавства.
 
  • Haha
Реакції: drmz

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
У меня вопрос - а что это за ТОВ "Гугл"? Какое оно отношение имеет к учетной записи "Google Мой Бизнес"?
 
  • Like
Реакції: idea

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
У меня вопрос - а что это за ТОВ "Гугл"? Какое оно отношение имеет к учетной записи "Google Мой Бизнес"?
Фсмысли? Я от юр. лица всю жизнь плачу именно на ТОВ Гугл.
А еще кого мог оштрафовать АМКУ, кроме как уполномоченное лицо в Украине!?
Kritik, через платежку, наверное, нащупали.
Ну вот же. Прям, секрет Полишинеля. ))
 
  • Like
Реакції: drmz

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
В том плане, что ТОВ "Гугл" - прокладка по приему денег, а дальше деньги отправляются по какому-то контракту за рубеж другой компании, зарегистрированной в Ирландии, и ТОВ "Гугл" типа не приделах.
Ну как туристическое агентство, которое отправило туриста в условный Ебипет, не при делах, если у туриста с отелем какие тёрки. Агентство и туроператор, конечно, сделают все возможное, но если дело дойдет до разбирательства, то окажется, что взаимоотношения туриста и отеля - это одно, а обязанности турагента и туроператора весьма небольшие - в самолет посадили/высадили, на пляж привезли, чемоданы не потеряли. Все остальное - личная головная боль туриста.
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
В том плане, что ТОВ "Гугл" - прокладка по приему денег,
Рихьтихь, абер дох. Нох айнмаль: АМКУ может дотянуться своими кривыми дрожащими ручонками только до "прокладки", так ведь? Ну не может же АМКУ нарисовать штраф Корпорации Добра как таковой, да?
Отсюда вопрос: что неожиданного в том, что оштрафовали именно ТОВ Гугл? ))
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
У меня был вопрос не "почему ТОВ "Гугл" оштрафовали?". То, что оштрафовали "по квитанции" - у меня вопроса особого нет.

Был вопрос "Какая связь у ТОВ "Гугл" и учетной записи в корпорации бобра?". АМКУ, надеюсь не по созвучию названий связь устанавливал?

Это как в моем примере выше штрафовать турагента за то, что голых девок в Эмиратах недавно в наручники заковали).
 
  • Like
Реакції: drmz

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
ыл вопрос "Какая связь у ТОВ "Гугл" и учетной записи в корпорации бобра?". АМКУ, надеюсь не по созвучию названий связь устанавливал?
Это как в моем примере выше штрафовать турагента за то, что голых девок в Эмиратах недавно в наручники заковали).
Если, как в Вашем примере, турагент – только турагент (т. е. не отвечает по страховым случаям типа "заковывание голых девок в наручники"), то да, турагент ни при чем.
Однако ООО Гугл состоит с Бобром в совсем других отношениях, отнюдь не в таких, как агент-оператор-отель.
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
Olexa, ну мы ж документов не видели. Может там уставной фонд 1000грн и номинальный директор абыхто-нибудь со второго курса КПИ. Как у skylots.
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Olexa, ну мы ж документов не видели. Может там уставной фонд 1000грн и номинальный директор абыхто-нибудь со второго курса КПИ. Как у skylots.
Хотели бы – видели бы.
Найменування юридичної особи, у тому числі скорочене (за наявності)ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГУГЛ" (ТОВ "ГУГЛ")
Організаційно-правова формаТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
Назва юридичної особи"ГУГЛ"
Ідентифікаційний код юридичної особи35252040
Центральний чи місцевий орган виконавчої влади, до сфери управління якого належить юридична особа публічного права або який здійснює функції з управління корпоративними правами держави у відповідній юридичній особі
Місцезнаходження юридичної особиУкраїна, 04071, місто Київ, вул.Верхній Вал, будинок 28/12
Розмір статутного (складеного) капіталу (пайового фонду)Розмір : 547000,04 грн.
Перелік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі частки кожного із засновників (учасників); прізвище, ім'я, по батькові за наявності), країна громадянства, місце проживання, якщо засновник – фізична особа; найменування, країна резидентства, місцезнаходження та ідентифікаційний код, якщо засновник – юридична особаГУГЛ ІНТЕРНЕШНЛ ЛЛС, Країна резиденства: Сполучені Штати Америки, Місцезнаходження: Сполучені Штати Америки, 251 ЛІТТЛ ФОЛЛС ДРАЙВ, ВІЛМІНГТОН, ДЕЛАВЕР 19808, Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 541530,03 ГУГЛ ЛЛС, Країна резиденства: Сполучені Штати Америки, Місцезнаходження: Сполучені Штати Америки, 251 ЛІТТЛ ФОЛЛС ДРАЙВ, ВІЛМІНГТОН, ДЕЛАВЕР 19808, Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 5470,01 КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ (ГУГЛ ІНТЕРНЕШНЛ ЛЛС) -ЛАРРІ ПЕЙДЖ, США, , 1600 ЕМФІМІЕТЕР ПАРКУЕЙ, МАУНТІН В'Ю, ШТАТ КАЛІФОРНІЯ 94043. КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ (ГУГЛ ЛЛС) - СЕРГІЙ БРІН, США, 1600,ЕМФІСІЕТЕР ПАРКУЕЙ, МАКНТІН В'Ю, ШТАТ КАЛІФОРНІЯ 94043,. КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ (ГУГЛ ЛЛС) -ЛАРРІ ПЕЙДЖ, США, , 1600 ЕМФІМІЕТЕР ПАРКУЕЙ, МАУНТІН В'Ю, ШТАТ КАЛІФОРНІЯ 94043. КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ (ГУГЛ ІНТЕРНЕШНЛ ЛЛС) - СЕРГІЙ БРІН, США, 1600,ЕМФІСІЕТЕР ПАРКУЕЙ, МАКНТІН В'Ю, ШТАТ КАЛІФОРНІЯ 94043,.
Інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її засновника, якщо засновник - юридична особа: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), країна громадянства, місце проживання, а також повне найменування та ідентифікаційний код (для резидента) засновника юридичної особи, в якому ця особа є кінцевим бенефіціарним власником (контролером), або інформація про відсутність кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її засновника
Види діяльності73.11 Рекламні агентства (основний); 62.02 Консультування з питань інформатизації; 63.11 Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність; 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування; 73.12 Посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації; 73.20 Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки
Відомості про органи управління юридичної особи
Відомості про керівника юридичної особи, про інших осіб, які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дані про наявність обмежень щодо представництва юридичної особиМАНІКЛЬ ПОЛ ТЕРЕНС - керівник Відомості відсутні
Назва установчого документа
Дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи – у разі, коли державна реєстрація юридичної особи була проведена після набрання чинності Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців"Дата запису: 20.06.2007 Номер запису: 10741020000025831
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Дуже цікавий період початку розвитку нашого антимонопольного та антикорупційного законодавства. Сподіваюсь, що у майбутньому народиться як відповідна юридична база для їхнього розвитку, так і висококваліфіковані кадри. Найлегшим кроком, звісно, було б провести імплементацію європейського законодавства та особливо доробку рішень Суду ЄС, що з одного боку несе ризики втрати частини суверенітету, але принесло б набагато більшу користь для розвитку держави та суспільства. Але хто ж це зробить? Не водії ж, секретарі та собачі роти... Ех! Виходить ніяк не обійтись без розвитку громадянського суспільства... Просвіта і ще раз просвіта!
 
  • Like
Реакції: drmz
Реєстрація
09.12.15
Місто
Київ
А якби не дозволив, щось би змінилося?
 
Зверху