Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

webivan

Известный пользователь
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S20
А Вы не сомневайтесь. У Вас, кстати, ошибочка в расчёты вкралась: 750Вт*сутки это 273кВт*год. Паспортное потребление 255кВт за год. Это при рекомендуемых параметрах (+4град в холодильной камере и -18град в морозилке). Я его эксплуатирую в экорежиме (на 4 градуса выше); холодильник более-менее заполнен (не пустой). Вот так и получается.
Немає помилки - 750Вт*доба = 750Вт*г*24 = 18000Вт*г = 18кВт*г
І не може там бути паспортного споживання 255кВт за год. Бо вказується зазвичай середнея потужність у Вт, а споживання за годин це середн потужність помножена на час, тобто Вт*г. Не за годину, а саме Вт*г. Ну і кВт ви явно одрукувались, бо 255кВт це споживання багатоквартирного будинку а не холодильника)

SeLena

Шаровик-любитель
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Немає помилки - 750Вт*доба = 750Вт*г*24 = 18000Вт*г = 18кВт*г
І не може там бути паспортного споживання 255кВт за год. Бо вказується зазвичай середнея потужність у Вт, а споживання за годин це середн потужність помножена на час, тобто Вт*г. Не за годину, а саме Вт*г. Ну і кВт ви явно одрукувались, бо 255кВт це споживання багатоквартирного будинку а не холодильника)
750Вт це вже за добу, тому на 24 множити не потрібно. Річне споживання вказується у паспорті кожного холодильника. Якщо цікаве погодинне споживання, тоді треба ділити на 24 и отримаємо 31,25Вт за годину.

Доповнення:
Плутанина виникла через безграмотне написання мною одиниці споживаної енергії. Правильно: «Вт*г за годину», «Вт*г за добу», «кВт*г за рік».

Останнє редагування:

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

SeLena

Шаровик-любитель
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
телевизор потребляет 20Вт и я не собираюсь его смотреть круглые сутки
Хм... Мій старенький 32-дюймовий LG каже про 90 Вт. Що в тебе за тєлєк?
LG 29LN450U (екорежим, максимальний)
В мене також серія LN. Підкажи, де той екорежим вмикати, будь-ласка.

SeLena

Шаровик-любитель
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
телевизор потребляет 20Вт и я не собираюсь его смотреть круглые сутки
Хм... Мій старенький 32-дюймовий LG каже про 90 Вт. Що в тебе за тєлєк?
LG 29LN450U (екорежим, максимальний)
В мене також серія LN. Підкажи, де той екорежим вмикати, будь-ласка.
Меню, екран, економія енергії, максимальний/середній/мінімальний

Доречи, в мене ще й матриця Super MVA від CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP.

Вик Влад

Известный пользователь
Місто
Старый аэродром, Дубово, Хмельницкая область
Телефон
redmi 10С
тоді треба ділити на 24 и отримаємо 31,25Вт за годину.
Так не получается, ибо холодильники не целые сутки работает. Если усредненную цифру брать, то да возможно. И то что то мало.

x-shader

Известный пользователь
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
Що за приблуда? Де почитати про неї?
Можна щось типу такого взяти. Або вже з коробкою, там поряд.

Якщо точніше:

SeLena

Шаровик-любитель
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
тоді треба ділити на 24 и отримаємо 31,25Вт за годину.
Так не получается, ибо холодильники не целые сутки работает. Если усредненную цифру брать, то да возможно. И то что то мало.
Холодильники с инверторным компрессором работают именно так: постоянно на менее 50% мощности. У меня компрессор Embraco FMXY9C мощность 61Вт*ч.

Вик Влад

Известный пользователь
Місто
Телефон
redmi 10С
Холодильники с инверторным компрессором работают именно так: постоянно на менее 50% мощности. У меня компрессор Embraco FMXY9C мощность 61Вт*ч.
Ну если так то хорошо. Мой либхер запускается и выключается. Но для меня, холодильник, совсем не проблема. На улице холодно, есть металлический ящик. Морозилка -Жена что то там наморозила, ну пусть на 50 долл. Да не убудет если это все пропадет, да и обойтись можно. Я вообще не парюсь ни по одному прибору кроме котла. Сейчас думаю... или купить еще генератор, хотя учитывая два авто, думаю можно обойтись или строить какое то энергонезависимое отопления. Посчитал только на 2 комнаты нужно труб на тыс 7-8, а всего комнат 5. Плюс надо сверлить отверстия, не знаю или можно обойтись без сварки в комнате. В общем кошмар

x-shader

Известный пользователь
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
Я вообще не парюсь ни по одному прибору кроме котла
Це говорить про віру в перемогу)
Ранньої весни ми не парились, що сонячні панелі не витягнуть взимку. Тепер не паримося чим живити холодильник, коли зима закінчиться.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Може пан - багатий і може собі дозволити гречку і тушняк :D
Я теж не парюсь - холодильник штука не першої необхідності.

x-shader

Известный пользователь
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
Так про те і кажу.
"Роздам, викину", "не першої необхідності" та інші подібні висловлювання говорять про горизонт планування в дні/тижні. А по факту ми вже майже рік в такому режимі. Хто знав.
Це не претензія, а спостереження.

Maxxx

Еплодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Що за приблуда? Де почитати про неї?
Посилання вже було, корпус у цього ups зручний для доробок, раніше в таких збирал навіть прості, але досить надійні сигналізації на основі gsm/sms модуля і радіо-релюшки😀 (для гаражу, села, де жаба давить на Аякс)).

Вик Влад

Известный пользователь
Місто
Телефон
redmi 10С
Це говорить про віру в перемогу)
Ранньої весни ми не парились, що сонячні панелі не витягнуть взимку. Тепер не паримося чим живити холодильник, коли зима закінчиться.
В перемогу ми завжди вірим, але літом легше вижити, навіть як що війна продлиться довше. Тим більш є час для того щоб щось придумати з енергетикою як на рівні держави, та для себе любимого. Задача -вижити цеї зіми.
Post automatically merged:

Може пан - багатий і може собі дозволити гречку і тушняк :D
Картоха це наше все. А мясо можна купляти малими кусками кожен раз свіже. Зовсім не парюсь з питання іжі. Я во читаю гілки на фінансі та в шоці. Люди хочуть зберегти
споживання енергії на довоєнному рівні та готовіі витрачати на це кучу бабла. При чому зовсім не виправдано.

Останнє редагування:

x-bird

Активный пользователь
Місто
Керкира
порекомендуйте перевірений інвертер 12->220 від 2000Ват з алі, амазона, ібей, алегро...
Користуюсь ось таким https://www.aliexpress.com/item/1005001826046569.html.
12 VDC => 230 VAC (2,5 kW та Peak Power 5 kW).
Прибув у жовтні за 22 дні.

Поки що працює. Вмикаємо інколи побутовий фен на 2 kW через нього. Показує навантаження 35%.
Аккумуляторна батарея - це трохи окрема історія.
Post automatically merged:

Щось не зрозумію, паливний генератор з Німеччини, який прямує на адресу приватної особи в міжнародному відправленні все одно треба розмитнювати та сплачувати всі звичайні додаткові платежі, як для посилок, які коштують понад EUR 150,00?
Тобто пільги тільки для юридичних осіб? )

Останнє редагування:
Зверху