Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому
Що за маячня на форумі з приводу дифреле (УЗО)? Його можна встановлювати і БЕЗ заземляння, але в такому випадку струм короткочасно пройде через людину, але дифреле при цьому спрацює, бо побачить різницю у невідповідності струму у фазі і нулі. Я його ставив в щиток без землі, бо її просто немає в старому фонді. Але краще так, ніж ніяк, бо так вас може добре торкнути, але ви залишитеся при цьому живими.
MASolomko, не вводьте людей в оману, якщо не володієте компетенцією в даному питанні.
Працювати не буде, це навіть електрики з обленерго кажуть
У мене взагалі немає заземлення і на кухні рукомийник видає 24 в якщо одночасно взяти за посудомийку , якійсь олень кинув фазу на трубу с холодною водою, думаю може туди подати 220в ?
Що за маячня на форумі з приводу дифреле (УЗО)? Його можна встановлювати і БЕЗ заземляння, але в такому випадку струм короткочасно пройде через людину, але дифреле при цьому спрацює, бо побачить різницю у невідповідності струму у фазі і нулі. Я його ставив в щиток без землі, бо її просто немає в старому фонді. Але краще так, ніж ніяк, бо так вас може добре торкнути, але ви залишитеся при цьому живими.
MASolomko, не вводьте людей в оману, якщо не володієте компетенцією в даному питанні.
У мене взагалі немає заземлення і на кухні рукомийник видає 24 в якщо одночасно взяти за посудомийку , якійсь олень кинув фазу на трубу с холодною водою, думаю може туди подати 220в ?
Хлопці вичитали в ПУЕ 2017, який розробив якийсь підрозділ Укренерго років 8 - 9 тому, що якщо у квартиру або в будинок приходить два проводи, то це L та PEN. І якщо є тільки L та PEN, то ось цей документ ПУЕ забороняє встановлення ПЗВ на шляху до споживача, окрім ситуації зі штепсельними роз'ємами.
Ось звідси ця вся історія й почалася.
На мою думку, для спрацювання ПЗВ потрібно, щоб якась частина струму все ж вийшла з кола L <-> PEN, інакше ПЗВ не побачить різницю. Й всі ці історії про спрацювання ПЗВ під час виходу з ладу якихось приладів й кажуть, що струм все ж знаходив інший шлях до заземлювача, ніж через PEN.
Там ще щось якийсь AI розказував про повітряні лінії, але не знаю до чого тут ті повітряні лінії. Мабуть, хтось намагався пояснити присутність деякої напруги між N та PE, коли N від трансформатора протягнули, а PE десь вдома знайшли. Але як це пов'язано з забороною в ПУЕ на ПЗВ не дуже зрозуміло.
Я б ще зрозумів, якби обговорювали заборону вимкнення N провідника у разі трифазного під'єднання та навіть окреме вимкнення N однополюсним запобіжником у разі наявності тільки двох проводів, але синхронне вимкнення двох полюсів за допомогою ПЗВ - це досить дивна заборона, коли ніхто навіть не зізнається, що під'єднує PEN на корпуси своїх побутових приладів.
Цей сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.