Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Якась в мене незрозуміла проблема…Дома роутер з вайфай 6 але софт з апстор і оновлення програм качає дуууже повільно. Ну добре, якщо в день релізу всі кинулись качати, але оно девелоперську версію скачував за три дні опісля, а воно ті 10 гігабайт качало півтори години. Хто з таким стикався? Чат жпт рекомендує впн і Німеччину, але на скільки розумію сам по собі впн не дає велику швидкість. Прописував днс одиниці і вісімки, фіолетово. Спробував скачати фейсбук(просто для перевірки) 400 мегабайт качало майже 5 хвилин
студент, значить проблема в можму провайдері. Питання закрите. Головне, що знаю коли прилетить оновлення на 6-8гб треба вимикати цей тумблер і все. Те саме й з софтом великого розміру
О, привіт, сусід по проблемі. У мене подібні симптоми, але проявляються геть інакше.
Теж мікрот, теж віфі6, але (для тих, хто раптом досліджуватиме) це не має значення тому що... Проблема проявляється тільки на MacBook Air, який підключений до роутера то по Ethernet, то по WiFi, пофіг. Проблема НЕ проявляється на обидвох айфонах. Взагалі. Там все літає дуже швидко. Це мене і збиває з пантелику, коли я читаю, що в інших на телефонах ця проблема проявляється. (Заради сміху, я підключав свій айфон по Ethernet, все одно все літало)
Оскільки макбук 99% часу висить на німецькому VPN, я помітив цю проблему суто випадково, і то якби не бігунок швидкості Little Snitch не зрозумів би масштаби катастрофи. Мав час та натхнення поекспериментувати. В моєму випадку вимкнення Приват-реле НЕ допомагає. Що і логічно, бо на одному з телефонів воно увімкнено, а на іншому ні (інший ID без +) і обидва не мають проблем зі швидкостями скачування оновлень. Плюс, Apple стверджує, що через ПР бігає тільки трафік Safari. Про трафік App Store чи оновлень системи я не знайшов на сайті ні слова. Отже, проблема явно не тут.
Була можливість потестити на трьох провайдерах всю зв'язку, бо оновлення я всі ставлю завжди вручну і міг обрати час і можливість спостерігати. На двох з трьох провайдерів (Ланет і Хмельницькінфоком) був 1 мбіт/сек максимум. На іншому, назву якого я не запам'ятав - ні. Як тут підказували, можливо є проблеми з пірінгом, можливо вони навіть ситуативні і важкодіагностовані відповідно, тому я просто оновлюю систему і програми на VPNi і не парюсь. Але все це дуже дивно і зайвий раз змушує почухати потилицю.

Місто
Odesа
Есть мысль немного обновить телефон, не факт что хватит денег, поэтому хочу совета спросить
Думаю взять 15про мах, сим карта нужна физическая, память 256 с головой мне хватает на теперешнем телефоне
Новых их уже нет, насколько я вижу, я хочу Макс, а новый это уже нужно 16-й, а там ещё дороже
С рук брать не хочу, есть сети, которые торгуют пповеренным бу? Может у кого есть опыт, ябко, Скай, ещё какие то, у кого можно взять норм телефон, чтоб не утопленник, не операторский или ещё какая то шляпа ?
Или просто не мокаться в это ?
Спасибо
По олх смотрел там такие по 35-38 тыс, в магазинах и по 44 есть (

И ещё вопрос, можно как то проверить функционал перед покупкой, оригинал ли экран, эти все трутоны, оригинальность акума и ТД ?
Раньше всегда брал новые, но сейчас цена кусается сильно

Останнє редагування:

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone
stas_k, шукай на олх по місцю проживання, щоб можна було довго перевіряти. В магазинах (ябко і т.д.) в плані продажу б.у. техніки такий самий кіт в мішку як на олх, іноді навіть відверто впихують невпихуєме відверту лажу за лютий оверпрайс.
А взагалі, візьми новий в оплату частинами/сірий і не люби мозги)

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
@stas_k,Брав в ябко 11й базовий , потім через півтора року поміняв на теперішній 13про. Трохи очкував, але обидва рази все було норм. А от з самсунго 23м мене намахали, продавши американця, який не оновлюється. В іншому повністю робочий. Доньці фіолетово, тому не срався з ними. В іншому, як пощастить. Спробувати можна

Місто
Odesа
dzidzio, так новых чтобы был мах, это нужно брать 16 про мах, он дорого, тут уже ни то, что спасает рассрочка, ещё и в падлу платить такие бабки за телефон, камон, я ж не олигарх (

самсунго 23м мене намахали, продавши американця, який не оновлюєть
То есть въехали америкоса, не предупредив ?
Так себе сервис конечно (

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Місто
Львів
намахали, продавши американця...
не срався з ними.
Невже навіть не виникло думки про ввічливий диспут з ними з пропозицією повернути частину грошей за невідповідність замовленого, лише відразу сратися або ні? :oops:

Це ж нормальна практика навіть для ханьців з Алі, а ми ж в європейській державі!

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Есть мысль немного обновить телефон, не факт что хватит денег, поэтому хочу совета спросить
...
Думаю взять 15про мах ещё и в падлу платить такие бабки за телефон, камон, я ж не олигарх (
Оцініть свій реальний фінансовий стан. Можливо, виявиться, що ви тягнете лише на китайця. Живіть по можливостям а не по бажанням. Ви не з тих, у кого нема що їсти, але Айфон в кредит беруть?

Місто
Odesа
Captain, китайцы бывают стоимостью айфонов, это уже не сильно актуально, про "китайцев")
Ну около 35-40, если найти этот самый 15про мах, мне норм,а брать новый 17 про Макс в два раза дороже, пока не хочу
С едой все норм )

Вопрос был скорее в том, как проверить хорошо айфон при покупке с рук, чтобы потом не встрять
Их ещё много есть анлоки всякие, есимы и прочее

Місто
Жовті Води
@stas_k,Брав в ябко 11й базовий , потім через півтора року поміняв на теперішній 13про.
Теж ,родичі брали у цих магазинах два телефони ,12про і 13 про мах ,у всіх нові акумулятори і зовні як нові.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
То есть въехали америкоса, не предупредив ?
Попередили, що єдиний баг недопереклад в меню. Сказали, що американець, але проблем типу більш нема ніяких. Про неоновлення я вже дізнався набагато пізніше полазивши по форумах.
Post automatically merged:

повернути частину грошей
14к за s23 в ідеалі з акб 100% Не думаю, там є чим торгуватись

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Вопрос был скорее в том, как проверить хорошо айфон при покупке с рук, чтобы потом не встрять
Якщо захочуть намахати - то намахають. Завжди беру собі і знайомим - у перевірених перекупів, яких знаю вже N років, і перевірка, і гарантія, і вирішення проблем якщо що. Так, на Олусі можна знайти й дешевше, але там я брати не буду, бо навіть сам не впевнений, що перевірю на всі 100 при зустрічі, хоча у свій час ще з часів самого першого 2g продавав і колупав їх "ящиками"))

Зверху