Якась в мене незрозуміла проблема…Дома роутер з вайфай 6 але софт з апстор і оновлення програм качає дуууже повільно. Ну добре, якщо в день релізу всі кинулись качати, але оно девелоперську версію скачував за три дні опісля, а воно ті 10 гігабайт качало півтори години. Хто з таким стикався? Чат жпт рекомендує впн і Німеччину, але на скільки розумію сам по собі впн не дає велику швидкість. Прописував днс одиниці і вісімки, фіолетово. Спробував скачати фейсбук(просто для перевірки) 400 мегабайт качало майже 5 хвилин
О, привіт, сусід по проблемі. У мене подібні симптоми, але проявляються геть інакше.студент, значить проблема в можму провайдері. Питання закрите. Головне, що знаю коли прилетить оновлення на 6-8гб треба вимикати цей тумблер і все. Те саме й з софтом великого розміру
Теж мікрот, теж віфі6, але (для тих, хто раптом досліджуватиме) це не має значення тому що... Проблема проявляється тільки на MacBook Air, який підключений до роутера то по Ethernet, то по WiFi, пофіг. Проблема НЕ проявляється на обидвох айфонах. Взагалі. Там все літає дуже швидко. Це мене і збиває з пантелику, коли я читаю, що в інших на телефонах ця проблема проявляється. (Заради сміху, я підключав свій айфон по Ethernet, все одно все літало)
Оскільки макбук 99% часу висить на німецькому VPN, я помітив цю проблему суто випадково, і то якби не бігунок швидкості Little Snitch не зрозумів би масштаби катастрофи. Мав час та натхнення поекспериментувати. В моєму випадку вимкнення Приват-реле НЕ допомагає. Що і логічно, бо на одному з телефонів воно увімкнено, а на іншому ні (інший ID без +) і обидва не мають проблем зі швидкостями скачування оновлень. Плюс, Apple стверджує, що через ПР бігає тільки трафік Safari. Про трафік App Store чи оновлень системи я не знайшов на сайті ні слова. Отже, проблема явно не тут.
Була можливість потестити на трьох провайдерах всю зв'язку, бо оновлення я всі ставлю завжди вручну і міг обрати час і можливість спостерігати. На двох з трьох провайдерів (Ланет і Хмельницькінфоком) був 1 мбіт/сек максимум. На іншому, назву якого я не запам'ятав - ні. Як тут підказували, можливо є проблеми з пірінгом, можливо вони навіть ситуативні і важкодіагностовані відповідно, тому я просто оновлюю систему і програми на VPNi і не парюсь. Але все це дуже дивно і зайвий раз змушує почухати потилицю.