Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Як в Poco/Xiaomi з підтримкою VoLTE/VoWiFi?

Потрібен тестовий телефон за адекватні гроші для тестів, який можна використовувати як нафігатор і такий, що не критично шкода вгробити. В 6-7 тисяч з VoLTE/VoWiFi щось буде? Також потрібна з коробки можливість клонувати будь-який додаток. Колись Xiaomi в цьому плані був суперовий.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Місто
Хмельницкий
Телефон
Xiaomi 12
Як в Poco/Xiaomi з підтримкою VoLTE/VoWiFi?

Потрібен тестовий телефон за адекватні гроші для тестів, який можна використовувати як нафігатор і такий, що не критично шкода вгробити. В 6-7 тисяч з VoLTE/VoWiFi щось буде? Також потрібна з коробки можливість клонувати будь-який додаток. Колись Xiaomi в цьому плані був суперовий.
Redmi note 13 думаю справиться з даними завданнями, плюс непогана автономність

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Чи є різниця для енергоспоживання як виставити в налаштуваннях мобільної мережі: "бажано 4G" vs "бажано 5G"? За умови що зараз 5G немає. А смартфон можливо все одно буде шукати неіснуюче 5G, так цей пошук впливає на енергоспоживання?
З іншого боку, оператор може згодом вимкнути застарілу мережу 2G або 3G але смартфон так само буде шукати неіснуючу мережу 2G або 3G.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung M12 (Life, Lyca)
Чи є різниця для енергоспоживання як виставити в налаштуваннях мобільної мережі: "бажано 4G" vs "бажано 5G"? За умови що зараз 5G немає. А смартфон можливо все одно буде шукати неіснуюче 5G, так цей пошук впливає на енергоспоживання?
З іншого боку, оператор може згодом вимкнути застарілу мережу 2G або 3G але смартфон так само буде шукати неіснуючу мережу 2G або 3G.
Може я не зовсім про це, але необхідні канали можна вибрати вручну в налаштуваннях APN

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
За умови що є 5G. А якщо його все одно немає?
До того ж якщо 5G NSA (на базі 4G) то не факт що такий 5G буде більше споживати енергії.
Якщо цього немає - телефон буде періодично сканувати 5G діапазони і витрачати на це енергію.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Може я не зовсім про це, але необхідні канали можна вибрати вручну в налаштуваннях APN
Можна то воно можна...
Але в мене (що в Сяомі, що в Текно) постійно/самостійно, скидає в оцю китайську фігню
Screenshot_20241026-121227_2.jpg
Я в інженерному меню перемикаю, але через деякий час смартфон знову шукає цю мережу.
Швидкість падає, акум розряжається.

Wolf2000

Безробітний пенс
Місто
Кривий Ріг
Телефон
MI-9T
Якщо цього немає - телефон буде періодично сканувати 5G
навряд, але точно сказати може тільки розраб софта телефона. Скільки разів ставив приорітет неіснуючего стандарту, то не замітив щоб тел прям сідав скорше.
Це із серії не заряджати телефон до 100% або вимикати Wi-fi коли ти в дорозі та інше.
Якщо прям мега критично, то є такий параметр як суперекономія, його використовував , коли декілька діб після прильотів сиділи без світла.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Це із серії не заряджати телефон до 100% або вимикати Wi-fi коли ти в дорозі та інше.
Порівняння з вимиканням wifi дуже доречне, додаткове споживання не є великим але по факту воно є і десь співставне із wifi. Я ж не писав що ввімкнений 5g їсть на 10% більше батарейки.
Просто глобально сенс тримати його увімкненим, якщо його просто немає в Україні

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
На Hyper OS є таке налаштування акумулятора як "обмежене заряджання до 80%". Як думаєте, варто заряджати лише до 80%? Користуватися-користувався з налаштуванням за умовчанням аж раптом система порадила перемикнути налаштування щоб заряджати тільки до 80%. Але ж тоді і заряджати доведеться частіше бо 80 менше ніж 100.

Вкладення

• Screenshot_2024-11-01-14-03-56-663_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-11-01-14-03-56-663_com.miui.securitycenter.jpg
    109.8 КБ · Перегляди: 42
Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
На Hyper OS є таке налаштування акумулятора як "обмежене заряджання до 80%". Як думаєте, варто заряджати лише до 80%? Користуватися-користувався з налаштуванням за умовчанням аж раптом система порадила перемикнути налаштування щоб заряджати тільки до 80%. Але ж тоді і заряджати доведеться частіше бо 80 менше ніж 100.
Мій одиничний досвід - redmi note 4x старався заряджати не більше ніж 75-80 відсотків (звісно без потреби, але в блекаути та й коли потрібно - заряджав на повну).
Старався не розряджати нижче ніж 40 відсотків.
Телефон використовується кожен день з 2018 року і зараз батарея має 3500 mAg з 4000.

Це звістно не показник, але ось так... Моя думка все це важливо для ноутів, коли тижнями батарея в 100 відсотків.

Місто
Kiev
Телефон
Nokia 1110i
Старався не розряджати нижче ніж 40 відсотків.
У меня эта модель тоже где то с таких же годов, работает по сей день. Просто никогда не разряжал батарею ниже 20%. Так делаю со всей техникой.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Как я предполагаю - батарейки литиевые не любят "крайних" положений, либо 0, либо 100 процентов. Когда ионы все либо "тут", либо "там" :))
А вот "посерединке" самое оно, поэтому и производители продают батареи заряженными наполовину.
Понятное дело, что смысла нет никакого беречь батарею, чтобы продлить ее срок годности, теряя при этом текущую емкость. То есть при эксплуатации батареи, когда нужна вся ее емкость - то я почти все домашние литиевые (и lifepo4) заряжаю на полную.

Но вот если нужно будет просто хранить аккум и ты знаешь, что использовать его не собираешься, тогда разумно довести заряд до 50-60 процентов и так и оставить.
Зачем это все в телефонах - не знаю, редко какой телефон днями лежит подключенный к зарядке. А на ноутах - вроде как и нужно, хотя не в нынешней ситуации у нас.

Зверху