Тема для флуду про чергове подорожчання зв'язку

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell

Чому ростуть тарифи на мобільний звязок? | Хроніки економіки.​

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell

Тарифи на мобільний зв'язок знову зростуть: чому і коли.​

На українських абонентів чекає чергове підвищення тарифів на мобільний зв'язок. Оператори Київстар, Vodafone і lifecell підтвердили можливе зростання цін на послуги, хоча воно, ймовірно, буде менш різким, ніж у попередні роки.
Про це пише "Технофан".
Причини зростання тарифів
Зазначається, що мобільні оператори пояснюють здорожчання необхідністю розвивати інфраструктуру, покращувати якість покриття та збільшувати обсяг послуг, що надаються. У Vodafone зазначають, що користувачі витрачають більше гігабайтів мобільного інтернету, що частково компенсує зростання цін. Зі свого боку, lifecell заявив, що підвищення тарифів пов'язане з розширенням мережі та будівництвом нових базових станцій.
Серед основних факторів подорожчання називаються:
Витрати на розвиток інфраструктури
Економічна ситуація в країні
Збільшення цін на електроенергію, паливо та оренду
Руйнування телекомунікаційних мереж через війну
При цьому експерти підкреслюють, що за останній рік вартість деяких тарифних планів зросла в два-три рази. Однак аналітики вважають малоймовірним подальше різке зростання цін, оскільки це може призвести до відмови користувачів від додаткових SIM-карт і переходу на більш бюджетні тарифні плани.

Чого чекати абонентам?

Зазначається, що, найімовірніше, перегляд тарифів відбудеться вже цьогоріч, оскільки оператори, як правило, оновлюють свої пропозиції не рідше ніж раз на 12 місяців. Якщо ваш тариф поки залишається незмінним, велика ймовірність його оновлення найближчим часом.
Раніше ми писали про те, що НКЕК своєю постановою затвердила порядок розгортання малопотужних базових станцій, що дасть змогу поліпшити доступ українців до мобільного зв'язку.

Hibiskus

Заблокований
Місто
Kiev
Да, он и мне опять пришел, потому что вчера не решилась. Что ж, раз настаивали, пришлось им помочь.
Если бы у мною перечисленных выше небыло бы такой неадекватной секретности, помог бы дельным советом.
А так, пусть у всех будет "Жін. 29. с. Шарки Хмельницька обл. " Что будет с аккаунтом кантар все отдали себе отчет?
Там не идиоты сидят.

Місто
Rivne
«реформаторський менеджмент» у стилі «урізати, обрізати, зжерти й нічого не дати», то не дивно, що навіть умовний «безліміт» перетворюється на карикатуру за 500 грн. І все це — завдяки «ефективному керівництву» в обличчі нового СЕО Волі-Датагруп.

Про цього Шелембу з Ужгорода — ну що сказати. Таких персонажів в народі називають не інакше, як бездушний кабінетний м%%%к з манією величі*. Приповз десь із західного бізнес-курника, напхав собі в голову книжкового лайна про «оптимізацію витрат» і вирішив, що тепер буде розказувати людям, як жити, працювати й ще дякувати за це.

Замість того, щоб вкладати в розвиток інфраструктури, покращення сервісу, зручність для клієнта — цей «сучменеджер» вирішив тупо витягнути з людей гроші, зекономити на всьому, включно з розумом, і прикрити це все гучними заявами про «синергію» Волі й Датагруп. Та яка нафіг синергія, коли навіть сайти обох компаній ще досі як з 2007 року — ні функціоналу, ні логіки?

Але знаєш, що найбільше бісить? Що всі ці дії робляться під соусом нібито «турботи про абонентів». Мовляв, оновлюємо тарифи, щоб «відповідати сучасним вимогам». Насправді ж — банальна зжерта корова, яку видають за коня в забігах цифрової трансформації.

І в результаті маємо не компанію, а ракову пухлину на тілі ринку, яка замість рости — метастазує жлобством.

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
«реформаторський менеджмент» у стилі «урізати, обрізати, зжерти й нічого не дати», то не дивно, що навіть умовний «безліміт» перетворюється на карикатуру за 500 грн. І все це — завдяки «ефективному керівництву» в обличчі нового СЕО Волі-Датагруп.

Про цього Шелембу з Ужгорода — ну що сказати. Таких персонажів в народі називають не інакше, як бездушний кабінетний м%%%к з манією величі*. Приповз десь із західного бізнес-курника, напхав собі в голову книжкового лайна про «оптимізацію витрат» і вирішив, що тепер буде розказувати людям, як жити, працювати й ще дякувати за це.

Замість того, щоб вкладати в розвиток інфраструктури, покращення сервісу, зручність для клієнта — цей «сучменеджер» вирішив тупо витягнути з людей гроші, зекономити на всьому, включно з розумом, і прикрити це все гучними заявами про «синергію» Волі й Датагруп. Та яка нафіг синергія, коли навіть сайти обох компаній ще досі як з 2007 року — ні функціоналу, ні логіки?

Але знаєш, що найбільше бісить? Що всі ці дії робляться під соусом нібито «турботи про абонентів». Мовляв, оновлюємо тарифи, щоб «відповідати сучасним вимогам». Насправді ж — банальна зжерта корова, яку видають за коня в забігах цифрової трансформації.

І в результаті маємо не компанію, а ракову пухлину на тілі ринку, яка замість рости — метастазує жлобством.
Все вирішують абоненти,якщо восени буде падіння виручки і зниження кількості абонентів то це й буде найкраща оцінка дільності компанії. Як тут писали раніше голосувати гривнею.

Місто
Комышеваха
Все вирішують абоненти,якщо восени буде падіння виручки і зниження кількості абонентів то це й буде найкраща оцінка дільності компанії.
Для меня до сих пор загадка как можно было опрокинуть контрактных абонентов, самых лояльных и усидчивых, а про тарифную подписку даже не хочу вспоминать.

Morino

Користувач
Місто
Львів
Все вирішують абоненти,якщо восени буде падіння виручки і зниження кількості абонентів то це й буде найкраща оцінка дільності компанії.
Для меня до сих пор загадка как можно было опрокинуть контрактных абонентов, самых лояльных и усидчивых, а про тарифную подписку даже не хочу вспоминать.
В лайфа контракт таке собі був, навіть на ньому ніхто не змушував платити, але в мене досі загадка, як деякі на прп влітають в мінус на балансі

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Зараз у мене в квартирі мобільний інтернет від Лайфселл – найкращий у порівнянні з іншими мобільними операторами.
Сингнал мобільної мережі став помітно кращим.
Такі зміни відбулися з лютого 2025 року.
Тому я можу сказати, що Лайфсел покращує свої послуги.
А якщо мені не подобаються ціни на тарифи якогось оператора, то я мовчки шукаю і знаходжу альтернативу в іншого оператора.

Вкладення

• photo2025-05-25_09-24-49.jpg
    photo2025-05-25_09-24-49.jpg
    63.5 КБ · Перегляди: 53
Місто
Rivne
Гадаю оптимізацію вимагає головний офіс у Парижі
Після приходу CEO з «Волі» в Lifecell тарифи фактично зросли вдвічі. І це — під час війни! Раніше Lifecell реально допомагав українцям: акції, підтримка, людяність. Тепер — суцільне здирництво.
А «Воля» — окрема біда: захмарні ціни. Сам відключився — економлю понад 4000 грн на рік.
Один керівник — і два сервіси, які деградують замість допомагати. Піар у Парижі, а проблеми — в кожній українській хаті.
Post automatically merged:

Зараз у мене в квартирі мобільний інтернет від Лайфселл – найкращий у порівнянні з іншими мобільними операторами.
А якщо мені не подобаються ціни на тарифи якогось оператора, то я мовчки шукаю і знаходжу альтернативу в іншого оператора.
Цікаво читати такі коментарі, бо схоже на пост від самого Lifecell або їхнього "амбітного" піарника.
Так, сигнал міг покращитись — не сперечаюсь. Але якість інтернету у всіх мобільних операторів плюс-мінус однакова. Усі вони користуються однаковими частотами і стикаються з тими ж умовами війни.
Питання не в якості сигналу, а в здирництві.
- Безлім за 500 грн — це не сервіс, це знущання.
-Коли інші оператори дають подібне за 200–250 грн, Lifecell тихенько підняв ціни майже вдвічі — саме після приходу CEO з «Волі», який уже "прославився" тим, як довів той провайдер до повного краху.
Люди не "мовчки шукають альтернативу", люди обурюються — бо не нормальне це явище: піднімати тарифи під час війни, коли кожна гривня на рахунку.
Не треба прикривати комерційний грабунок словами про покращення. Покращення — це коли більше дають, а не більше знімають.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
bestspike, а де без акцій і переносу номера за 200-250 грн безлім і таке наповнення хвилин(не акційне)?! Якось дивно читати це все, коли банально вартість хліба виросла вдвічі за місяць…

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Цікаво читати такі коментарі, бо схоже на пост від самого Lifecell або їхнього "амбітного" піарника.
Так, сигнал міг покращитись — не сперечаюсь. Але якість інтернету у всіх мобільних операторів плюс-мінус однакова. Усі вони користуються однаковими частотами і стикаються з тими ж умовами війни.
Я написав про мобільний інтернет у своїй квартирі, а не взагалі по Україні.
У моїй квартирі якість мобільного інтернету трьох операторів дуже різна.

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
Оверквотинг
Після приходу CEO з «Волі» в Lifecell тарифи фактично зросли вдвічі. І це — під час війни! Раніше Lifecell реально допомагав українцям: акції, підтримка, людяність. Тепер — суцільне здирництво.
А «Воля» — окрема біда: захмарні ціни. Сам відключився — економлю понад 4000 грн на рік.
Один керівник — і два сервіси, які деградують замість допомагати. Піар у Парижі, а проблеми — в кожній українській хаті.

-Коли інші оператори дають подібне за 200–250 грн, Lifecell тихенько підняв ціни майже вдвічі — саме після приходу CEO з «Волі», який уже "прославився" тим, як довів той провайдер до повного краху.
Люди не "мовчки шукають альтернативу", люди обурюються — бо не нормальне це явище: піднімати тарифи під час війни, коли кожна гривня на рахунку.
Не треба прикривати комерційний грабунок словами про покращення. Покращення — це коли більше дають, а не більше знімають.

Не однаковий

Місто
Rivne
bestspike, а де без акцій і переносу номера за 200-250 грн безлім і таке наповнення хвилин(не акційне)?! Якось дивно читати це все, коли банально вартість хліба виросла вдвічі за місяць…
Ви серйозно? Lifecell підняв тариф у 2 рази саме тим, хто роками платив без знижок і переносів — це не ринок, це зневага. І ключову послугу ще й забрали, примусово перевівши на пакет, де її просто нема. Це називається — тупо викручування рук.
Це не про економіку й хліб, це про те, що нам без варіантів кажуть: “Плати більше — отримуй менше”. Якщо Ви це захищаєте — то Ви значить не за справедливість, а за звичку терпіти і платити

Зверху