Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
  • Haha
Реакції: idea

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Як на мене, то ці всі "павза", "свіжости, радости...", "членкиня, босса..." писав якийсь повний ирод. Знущання над солов'їною.
Членкиня это отдельная история.
кто такой одаренный придумал непонятно.
меня в обычной одесской русской школе неплохо учили в том числе и украинскому языку.
понимаю шикарно, говорить тоже неплохо могу. практики разве что нет
но главное что нас в школе учили нормальному украинскому, а сейчас что ни день, то новые правила украинского выдумывают.
мама с бабушкой с обычной украинской деревни тоже таких слов не знали, хоть у них родной язык именно украинский.
мене при слові "нормальний" пересмикує - хто цю "нормальність" задає?

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Як на мене, то ці всі "павза", "свіжости, радости...", "членкиня, босса..." писав якийсь повний ирод. Знущання над солов'їною.
меня в обычной одесской русской школе неплохо учили в том числе и украинскому языку.
но главное что нас в школе учили нормальному украинскому, а сейчас что ни день, то новые правила украинского выдумывают.
мама с бабушкой с обычной украинской деревни тоже таких слов не знали, хоть у них родной язык именно украинский.
Был украинский язык, с правилами своими.
потом придумали новый украинский язык, с новыми правилами.
могу перефразировать, что я знаю старый украинский язык.
а теперь предлагают пользоваться новым украинским. Причём насильно. Что не есть очень хорошо.
Post automatically merged:

А кто задаёт нормальность...
Ну допустим носители языка...
Для которых то самое членкиня и министерка не есть нормально и привычно

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
а теперь предлагают пользоваться новым украинским. Причём насильно. Что не есть очень хорошо.

Как я понял на феминитивы переходит весь мир где это возможно

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса

Мы как обычно от всего мира берём не самое лучшее, а что попадётся. ((
Думаю это прежде всего погоня за Америкой. И их блек ливсами, лгбт и тд. Ну тогда скоро афро-украинца вводить нужно будет.
насколько я помню в том же английском языке по родам слова не склоняются.

Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T

Мы как обычно от всего мира берём не самое лучшее, а что попадётся. ((
Думаю это прежде всего погоня за Америкой. И их блек ливсами, лгбт и тд. Ну тогда скоро афро-украинца вводить нужно будет.
насколько я помню в том же английском языке по родам слова не склоняются.
Евроукраинца тогда уже.

Місто
Бровари
татаринн, скажу Вам по секрету, Ви ані старої української не знаєте, ані нової, як і більшість із нас.
Dawn, тим не менше прибиральниця та кухарка Вам ок?

Ви постійно говорите про свої суб'єктивні відчуття щодо мови і небажання вчитися новому. От як нас вивчили у радянській школі, най так і буде, не досліджуючи питання, чи так було правильно.

А тим паче смішно читати це від людей, які взагалі української не вживають і не вживатимуть принципово, ані нової, ані старої, ані радянської. То яка вам різниця?

Там де є роди, з невеликими винятками.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
татаринн, не, у наглоязычных наоборот тренд на использование нейтрально-гендерных форм, например вместо he/she использовать they, говоря о человеке небинарного пола :D

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
татаринн, скажу Вам по секрету, Ви ані старої української не знаєте, ані нової, як і більшість із нас.
Dawn, тим не менше прибиральниця та кухарка Вам ок?

Ви постійно говорите про свої суб'єктивні відчуття щодо мови і небажання вчитися новому. От як нас вивчили у радянській школі, най так і буде, не досліджуючи питання, чи так було правильно.

А тим паче смішно читати це від людей, які взагалі української не вживають і не вживатимуть принципово, ані нової, ані старої, ані радянської. То яка вам різниця?

Там де є роди, з невеликими винятками.
Я и не говорю что сильно уж знаю.
знаю как знаю да и все.
я живу в регионе где никто не говорит на украинском, поэтому и я говорю по русски.
ещё раз, акцентирую внимание, я не против украинского, я не за русский и тд.
Просто исторически сложилось что образно говоря на 50% территории современной Украины живет русскоязычное население. Плюс-минус. Но это уже другой вопрос.
опять же - есть украиноязычные знакомые у меня, и они тоже отродясь не пользовались оборотами про членкинь и прочее.
соответственно, зачем выдумывать новые правила, которые никому не родные и никто ими не пользовался?

никакой принципиальности, допустим у меня нет.
если я приезжаю в Карпаты, я нормально общаюсь с местными на удобном им языке. Это не проблема абсолютно.

татаринн, не, у наглоязычных наоборот тренд на использование нейтрально-гендерных форм, например вместо he/she использовать they, говоря о человеке небинарного пола :D
То есть они упрощают. А мы усложняем язык.

Місто
Бровари
есть они упрощают.
Та ні. У них три особи: він, вона, вони [у однині?], у нас поки дві.
А мы усложняем язык.
Почитайте спершу, що таке скрипниківка. Друге, опис змін нового правопису https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi/ukrayinskij-pravopis-2019 та думки мовознавців. І потім поділитесь своїми міркуваннями.
я живу в регионе где никто не говорит на украинском, поэтому и я говорю по русски.
Я теж так колись думав про Київ, а виявилось що все не так просто. Що більшість просто піддавались російському шовінізмові. Моя мати приклад: народжена у Карпатах, обидва батьки українці та україномовні, жили у Криму, потім у Києві. Усе життя проговорила російською і мене російською виховувала. Ось Вам і "у нас русскоязычный регион". Насправді просто радянська та царська влади створили усі умови, щоб українською було говорити соромно і усі ми продукти цієї системи.
Щодо Одеси. Рік тому знімали квартиру у Одесі. Власники кажуть: ой як ви гарно говорите, я кажу: так а ви теж гарно. Вони та ні, нам соромно, тут ніхто так не говорить. Хоча вони родом з одеської області і у дитинстві говорили українською.
До речі, Куліш, Сосюра, Стус і багато інших теж з "російськомовних" регіонів...

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
членкини в тренде.
Угу. Я коли чую членкиня, то в уяві постає жінка з членом. Пісєц повний!!!
Женщина - гинекологу.
-Доктор! У меня какая то АНОМАЛИЯ. На груди и вниз растут волосы!!!
-И как далеко вниз они растут у вас?
-Аж до самого члена.

Місто
Бровари
Кому цікаво більш розлого про згадані мною тези пише один з найкрутіших українських інтелектуалів 21ст. Микола Рябчук https://zbruc.eu/node/102782. Вважаю, що без історичного та політичного контексту, питання мови розглядати не можна, як і сучасне державотворення.

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
есть они упрощают.
Та ні. У них три особи: він, вона, вони [у однині?], у нас поки дві.
А мы усложняем язык.
Почитайте спершу, що таке скрипниківка. Друге, опис змін нового правопису https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi/ukrayinskij-pravopis-2019 та думки мовознавців. І потім поділитесь своїми міркуваннями.
Я теж так колись думав про Київ, а виявилось що все не так просто. Що більшість просто піддавались російському шовінізмові. Моя мати приклад: народжена у Карпатах, обидва батьки українці та україномовні, жили у Криму, потім у Києві. Усе життя проговорила російською і мене російською виховувала. Ось Вам і "у нас русскоязычный регион". Насправді просто радянська та царська влади створили усі умови, щоб українською було говорити соромно і усі ми продукти цієї системи.
Щодо Одеси. Рік тому знімали квартиру у Одесі. Власники кажуть: ой як ви гарно говорите, я кажу: так а ви теж гарно. Вони та ні, нам соромно, тут ніхто так не говорить. Хоча вони родом з одеської області і у дитинстві говорили українською.
До речі, Куліш, Сосюра, Стус і багато інших теж з "російськомовних" регіонів...
Сосюра и Стус говорили членкиня?
думаю что нет. Вот в этом и дело.
Если говорили? Ну тогда все ещё сложнее. Потому что моя украиноязычная мать такого слова тоже не знает.

по поводу языка взагали отвечать не буду, а то уже в политику уйдём, а это запрет

Остап

Заблокирован
Місто
Днепр
Телефон
Doogee X30
У словах, що походять із давньогрецької й латинської мов, буквосполучення au звичайно передається через ав: автенти́чний, автобіогра́фія, автомобі́ль, а́втор, авторите́т, автохто́н, ла́вра, Авро́ра, Маврита́нія, Павло
Блин. теперь aurum (золото) станет аврум.

У словах, узвичаєних в українській мові з ф, допускається орфографічна варіантність на зразок: Борисфе́н і Бористе́н
Может и коньяк переименуют со временем.

Зверху