Автомобільна тема

Місто
Маріуполь ⏩ Рівне 🔁 EU
Телефон
Motorola Edge 40
magodzec, не хочеш, не читай. Ніхто не змушує. Але це все стосується і звичайних двигунів, але в меншій мірі.
Ну а з наявністю конденсату в двигуні, думаю ти згоден?

Місто
Львів
mentor, я не зрозумів по яку хулєру ти спочатку згадав про померлу гілку автомобілебудівництва - роторні двигуни, потім раптово перекинувшися на конденсат у звиклому двигуні внутрішнього згоряння? :unsure:

Місто
Маріуполь ⏩ Рівне 🔁 EU
Телефон
Motorola Edge 40
Але в двигуні, окрім мастила, металу та атмосферного повітря, також присутній водяний конденсат та певна частка пального, яке потрапляє крізь поршневі кільця в масло.
Почитайте інструкцію до роторних двигунів. Обов'язкова заміна масла після зими, незалежно від пробігу та терміну від останньої заміни.
magodzec, перечитай, що було спочатку.
Ти таки не згоден, що конденсат на щось впливає?

Місто
Львів
mentor, а ти, взагалі, розумієш що таке "конденсат" і що він утворюється лише на теплих поверхнях з-за дії на них зовні холодного повітря?

І що якщо машина стоїть роками у теплому гаражі, де не буває перепадів температур (як от у мому випадку) - то й жодного конденсату на ній за ті роки ніколи й не випадало?

Відповідно, й маслу в моторі нема як від того "конденсату" окислюватися. :)

Місто
Маріуполь ⏩ Рівне 🔁 EU
Телефон
Motorola Edge 40
magodzec, до чого тут твоє авто, яке взагалі не виїжджає. Злий масло, хай так стоїть. Будеш їхати заллєш.
Мова про маленькі пробіги на рік, та необхідність заміни масла, коли воно виглядає свіжим.

Місто
Львів
mentor, просто увімкни мізки і зрозумій що умови експлуатації різних авто можуть на порядки різнитися!
А виробники, вказуючи на обов'язкову заміну мастила щороку, закладаються на найбільш екстремальні умови експлуатації. Коли авто стоїть на вулиці, де на нього зимою діють перепади температур з мінусовими температурами і щоранковими випадіннями конденсатів.
Ну невже ти не здатен зрозуміти що природньо ж, що те ж саме мастило в умовах теплого гаражу без жодних конденсатів може довгі роки окислятися менше, ніж оте, що перезимувало одну зиму з "конденсатом" на холоді! ;)

Місто
Львів
mentor, я радий що ти нарешті від мене відстав зі своїми недолугостями типу "інструкцій до роторних двигунів" чи критично псуючих мастило "конденсатів" :)

Зверху