Останнє редагування модератором:
magodzec, перечитай, що було спочатку.Але в двигуні, окрім мастила, металу та атмосферного повітря, також присутній водяний конденсат та певна частка пального, яке потрапляє крізь поршневі кільця в масло.
Почитайте інструкцію до роторних двигунів. Обов'язкова заміна масла після зими, незалежно від пробігу та терміну від останньої заміни.
Да, видел. И не только видел - сын купил такое в 2020 году (Гольф 7, 2.0 дизель, 2013 г.в.). 180т.км по одометру; 210т.км по данным официальных СТО на 2019 год; 230т.км в компьютере, где не догадались исправить. И что? Куча замен на СТО в Германии. На фирменном СТО в Украине замена комплекта ГРМ, помпы и полная проверка авто. Вердикт - всё отлично; нужно заменить аккумулятор и одну лампу подсветки номерного знака.Вы видели авто с честным трассовым пробегом этак в 240-250 тыс?......
У 2023 році mazda відновила виробництво роторних двигунів для гібридних автомобілів.по яку хулєру ти спочатку згадав про померлу гілку автомобілебудівництва - роторні двигуни
Я в курсі, але це двигун для зарядки, допоміжний.У 2023 році mazda відновила виробництво роторних двигунів
На ютубі зустрічав цикл "прожарка" (чи якось так) від наших блогерів, вони там більше десятка мастил жарили.Колись читав блог певного моториста зі спеціалізацією по BMW, який прожарював свіжі масла, що попадали йому в руки, в термостійкому прозорому посуді з температурою щось там трохи понад 100° і демонстрував результати.
Переважна більшість масел від реномованих виробників при тому спікалася в густу чорну масу, що в реальній експлуатації означає нагар із заляганням кілець.
І дуже мало масел, причому далеко не завжди розкручених марок, взагалі не спікалася.
Цей сайт можна нагуглити (він з підараші).
Все правильно, так це і називалося.цикл "прожарка"
А зачем его вообще искать? Берешь более-менее ходовое. А через 2-3 года пускай будущий хозяин дальше думает.Ще тоді зрозумівши що ідеального мастила майже неможливо знайти в реальних умовах.
А ще краще, береш те, яке виробник авто в мануалі прописав.Берешь более-менее ходовое.
Люди різні бувають.зачем его вообще искать?
Я вообще из других соображений. У меня машины больше 3 лет не задерживаются. Просто надоедает. Ну и в цене они теряют. Потому откатал как есть а там пускай новый хозяин париться.не парячися що саме в житті найкраще з доступного
Ага, зараз! В мене в мануалі допуск А1 5W20 (5W30), а у рекомендаціях Shell Helix Ultra 5W30 (A3). На ТО-0 офіціали взагалі Castrol 5W40 залили, мовляв:"А ми усім таке лієм". Після цього я на офф СТО тільки зі своєю оливою їздив.А ще краще, береш те, яке виробник авто в мануалі прописав.
Це що за СТО таке? Де такі "майстри" водяться?Ага, зараз! В мене в мануалі допуск А1 5W20 (5W30), а у рекомендаціях Shell Helix Ultra 5W30 (A3). На ТО-0 офіціали взагалі Castrol 5W40 залили, мовляв:"А ми усім таке лієм". Після цього я на офф СТО тільки зі своєю оливою їздив.А ще краще, береш те, яке виробник авто в мануалі прописав.
Ну-ну, то они еще не попадали на деньги.На ТО-0 офіціали взагалі Castrol 5W40 залили, мовляв:"А ми усім таке лієм"
Я тут уже писал, как мне у официалов опеля (тогда еще в УкрАвто был дилером) мастер мазал смазкой резьбу болтов колес. И на мой вопрос, что в инструкции написано, что ни в коем случае так не делать - ответил, много те конструкторы понимают.Це що за СТО таке? Де такі "майстри" водяться?