Джерело безперебійного живлення (UPS ДБЖ ИБП)

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
"обережно проколюю "

Дуже важливо уявляти які можуть бути наслідки.
Post automatically merged:

Теоретично кабель вилка-вилка може бути з якимось захистом від дурня і врятувати ДБЖ при випадковому включенні світла?
Ні. Хочеться захисту - ставте на щитку автомат I-0-II, а "кабелі суїцидника" не дарма так прозвали.
Ще з "вилка-вилка" напруга може пойти на обслуговуючий персонал, який щось буде перекомутовувати. Теж не дуже сценарій гарний вийде...
Ще кожен буде надіятися, що ось з ним це не трапиться, але як показує практика - питання часу.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
"обережно проколюю
Літій горить як напалм - пропалює усе до бетону.

Ще з "вилка-вилка" напруга може пойти на обслуговуючий персонал, який щось буде перекомутовувати. Теж не дуже сценарій гарний вийде...
Ще кожен буде надіятися, що ось з ним це не трапиться, але як показує практика - питання часу.
Тут виникає питання на біса обслуговуючий персонал під час блекауту поліз у ваш щиток на поверсі у секцію між автоматом і квартирою. Тут вже вибачайте - то премія Дарвіна і адекватних логічних пояснень тут немає

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
"обережно проколюю

Тут виникає питання на біса обслуговуючий персонал під час блекауту поліз у ваш щиток на поверсі у секцію між автоматом і квартирою. Тут вже вибачайте - то премія Дарвіна і адекватних логічних пояснень тут немає
Генератор на пол улицы может давать электричество если счётчик не выключить. ( Ну такое вроде тут писали или где-то на другом форуме я прочитал )

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
"обережно проколюю

Це можуть бути регламентні роботи, а не блекаут. Все одно ж споживач ввімкне резервне живлення.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Генератор на пол улицы может давать электричество если счётчик не выключить. ( Ну такое вроде тут писали или где-то на другом форуме я прочитал )
Яким ідіотом треба бути щоб вмикати кабель суїцидника не вимкнувши ввід в квартиру на щитку?

Це можуть бути регламентні роботи, а не блекаут. Все одно ж споживач ввімкне резервне живлення.
Яка різниця, нащо комусь лізти саме у ваш щиток під час регламентних робіт?

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Яким ідіотом треба бути щоб вмикати кабель суїцидника не вимкнувши ввід в квартиру на щитку?
Яким жлобом треба бути щоб не поставити автомат вводу резерву.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Яким жлобом треба бути щоб не поставити автомат вводу резерву.
Тут я ще можу вигадати, що квартира може бути орендована і власники не часто погоджуються на якісь модифікації. Але не вимикати ввід на щитку - це вже про відсутність клепки, а не жлобство.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
квартира може бути орендована і власники не часто погоджуються на якісь модифікації.
В старих квартирах часто такі модифікації в принципі неможливі, бо автомати вводу стоять в загальному коридорі в щитку на декілька квартир, куди туди ставити АВР та підводити вихід від інвертора або станції? Про гену я не кажу, бо в багатоквартирному будинку таке не використовують (або недовго, поки мешканці по кумполу не настукають :LOL: )

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130

Яка різниця, нащо комусь лізти саме у ваш щиток під час регламентних робіт?
Звичайний людський фактор. З цього приводу й розробили правила безпеки, враховуючи що людина завжди допускає помилку, навіть з великим досвідом.

Можна не лізти у щіток, напруга піде на трансформаторну підстанцію

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Звичайний людський фактор. З цього приводу й розробили правила безпеки, враховуючи що людина завжди допускає помилку, навіть з великим досвідом.

Як вона піде на підстанцію, з вимкненим автоматом на щитку?
Я не кажу що вилка-вилка чудове рішення, і людський фактор ніхто не відміняв, але на орендованих квартирах альтернатива - 100500 подовжувачів по всій квартирі і неможливість заживити те ж верхнє світло, холодильники, ще щось.
Так з точки зоу техніки безпеки - воно нікуди не годиться, але з точки зору реалій життя в Україні, в окремих випадках з багатократною обережністю - воно може бути прийнятне.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130

Як вона піде на підстанцію, з вимкненим автоматом на щитку?
Я не кажу що вилка-вилка чудове рішення, і людський фактор ніхто не відміняв, але на орендованих квартирах альтернатива - 100500 подовжувачів по всій квартирі і неможливість заживити те ж верхнє світло, холодильники, ще щось.
Так з точки зоу техніки безпеки - воно нікуди не годиться, але з точки зору реалій життя в Україні, в окремих випадках з багатократною обережністю - воно може бути прийнятне.
Автомат може раптово опинитися невимкнутим(а так рано чи пізно буде).

А вилка-вилка -це самогубство, та й інши попадають у небезпеку. У кращому випадку згорить інвертор /генератор.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Автомат може раптово опинитися невимкнутим(а так рано чи пізно буде).

А вилка-вилка -це самогубство, та й інши попадають у небезпеку. У кращому випадку згорить інвертор /генератор.
Це усе прекрасно і правильно у теорії, але не витримує жодного випробування українськими реаліями.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
На з'ємній квартирі можна теж поставити авр, протягнути резервне живлення, все можна вирішити не ризичкуючи при цьому життям своїм, або оточуючих

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
Baseus Bipow Digital Display 30000mAh 20W
не юзав з минулої зими (кинув зарядженим в шафу і забув)
з однієї сторони надуло на кілька міліметрів (((
що робити ?

стає йому гірше
викидати чи десь ремонтують ?

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
викидати чи десь ремонтують ?
Вартість ремонту, імхо, дорівнюватиме, або буде навіть дорожче за новий пристрій. Питання? Я би розібрав, пішов з елементами на КД пав. 9В, 2 пов, пошукав схожі за розміром/ємністю банки, запитав ціну. Тоді вже думати що саме робити.

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
Maxxx, відправив в подарункову тему маркету
далеко мені до КД їхати :rolleyes:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Як на мене, робити 12В з 3-4В (підвищувати напругу в 3-4 рази) зовсім нерозумно, коли можна добавити ще одну батарейку та отримати (майже) ті самі 12В без перетворень.

Зверху