Евакуація з України

Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
а не шість років бува?
Взагалі-то 5, просто українські візи не рахуються в стаж для цих 5ти. Того я і написала, що два варіанти.
В ЮК для українців теж виходить через 10 років, 4.5 з яких по програмі.
Якщо знаєш мову на необхідному рівні, щось заважає отримати відразу робочу візу? А за 5 років громадянство?
Ну, бо там виходять значні суми, щоб заплатити за 5 років візу+ медичну страховку за усі 5 років. А я не заробляю стільки як webivan, щоб таку суму сходу викласти.
З іншого боку, може щось тутешня влада вирішить по закінченні українських віз. В них тут і так доволі брак кадрів, бо після брекзіту європейцям теж тре робочу візу.
Вни собі вже тут на мігрували
 
Реєстрація
25.02.11
Місто
Ніжин
українські візи не рахуються в стаж для цих 5ти
О! Це важлива інформація. Selianka, а єсть посилання на нормативочку британцькую, яка би підтверджувала таке? Чи на сайт якийсь урядовий-офіційний для перевірки?
 
Реєстрація
30.11.08
Місто
Ворзель, Киевская обл.
vnb1953 написал(а):
По U4U теж платять допомогу (EBT food та EBT cash).
Цікаво, як її отримати та який її розмір? Хто її платить, влада штату Грузія чи федеральна влада?
vnb1953 написал(а):
Отримував особисто, Атланта, хоча жив у дочки. Також отримали медичну страховку Медікейд.
Коли це було? Медичну страховку вже давно скасували.

Прийшла співробітниця соціальної служби, поговорила з дочкою. EBT food ~$500, EBT cash - не памятаю (можливо десь $100-$120). Платив штат. Картки дійсні тільки в штаті Джорджія.
Медична страховка видавалась на 1 рік. Казали що з продовженням, але точно не знаю, не доседів. Використав 1 раз для отримання рецепту на ліки.
Жовтень 2022.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
єсть посилання на нормативочку британцькую, яка би підтверджувала таке?
Взагалі на ILR(aka indefinite leave to remain) є точний перелік віз після яких ви можете на нього подаватися. І H4U серед них нема.
На сайті парламенту є петиція про перегляд цього статусу, де офіційна відповідь
Ukraine schemes were created as routes for temporary sanctuary and are not routes for settlement.
Однак там також зазначено, що вони моніторять ситуацію.
We keep these temporary routes under constant review.
І я вважаю, що надія є.
Тут реально дуже серйозна проблема з нелегальними мігрантами, яка постійно в новинах і викликає шалене невдоволення людей. Але вони абсолютно не проти українців.
Приміром в коментарях під відео про відправку нелегалів в Раунду, самі британці відписують, що це не стосується українців.
 

cds

Реєстрація
16.04.16
Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Знаю чела который оформил русский паспорт.
А він не боїться, що його призвуть послужить новой родінє?
Смотря сколько ему лет.
У них было до 50, а сейчас будут поднимать поэтапно до 55.
Так что если 50+, то не призовут.
 

Дракон

® вылез из пещеры
Реєстрація
27.05.08
Місто
село ТроєщинО
Ну, бо там виходять значні суми, щоб заплатити за 5 років візу+ медичну страховку за усі 5 років. А я не заробляю стільки як @webivan, щоб таку суму сходу викласти.
Невже там такі непідйомні гроші? Просвятіть, будь ласка, скільки коштує віза на 5 років? Медичне страхування?
Схоже, це відповідь на запитання webivan, чому люди їдуть до США, а не до Британії.
Знов таки, чому саме США, а не Ірландія, Мальта, Австралія, Нова Зеландія, Канада, Британія?
Тому що Ірландія та Мальта вже давно вичерпали свій ресурс щодо прийому біженців. Крім цього, в Ірландії жахливий клімат, особливо ближче до океанського узбережжя. Постійно йдуть дощі, в оселі дуже сиро. Пліснява на стінах у цій країні звичайна справа. І ще в Ірландії найдорожче житло у Європі. Австралія і Нова Зеландія приймає біженців тільки, якщо ці біженці мають родичів у цих країнах. У Канаді житло дорожче, ніж у США, а зарплати нижча, ніж у США, хоча в цій країні отримати українцю ПМЖ найпростіше.
США та Британія для українських біженців лише за спонсорською програмою, але знайти зараз спонсора у США набагато легше, ніж у Британії.
EBT food ~$500, EBT cash - не памятаю (можливо десь $100-$120).
А біженцям із Латинської Америки платять 2000$ + житло дають безкоштовно. Ось і порахуйте, скільки вже мільйонів біженців з Латинської Америки заїхало в США і скільки вони коштують країні? Сума виявиться явно більшою, ніж вистраждані 60 мільярдів для України.
Чому? Поїхав в Україну? Чи найкращу країну для біженства?

І я вважаю, що надія є.
Це може статися, якщо ЄС щось таке зробить, тоді і Британія, можливо, але не точно, що також виявить свою лояльність до українських біженців. Навіть, якщо ЄС щось зробить, то у Британії умови будуть явно жорсткіші, ніж у ЄС.
І головне, щоб це сталося, треба щоб війна в Україні тривала ще, як мінімум 3 роки. І хоча передумов для закінчення війни не видно, але жити в очікуванні, що тобі дадуть ПМЖ чи громадянство – означає автоматично бажати продовження війни в Україні, що на мій погляд це нелюдсько, жорстоко та ігоїстично, тому я шукав би реальні можливості залишитися на ПМЖ у країні перебування, які не залежать від того, скільки часу триватиме війна в Україні, і для цього найбільше підходить Канада та США.
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ПотапаПапа, шутки-шутками, но все мои американские друзья, уехавшие в 90х и в##бывающие как стахановы до сих пор в свои 60+, именно так и пишут о латиносах. Белому европейцу в Штатах пахать и пахать - что на жилье, что на учебу детей, я уж молчу на медицину (для них халявных медстраховок нет - как и квот, полагающихся "угнетенным" и т.п.
в вузах).
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Vint, угу, аж бегом. _Работающий_ пашет, чтоб ее получить. А нелегал - не европеец, не китаец, не индус, чьи предки и он сам пахали и пашут на Америку и льготы для халявщиков - получает медобслуживание аж бегом. И даром. И цвет кожи и раса основной массы халявщиков - не известен только псевдо-гуманистам и левакам.
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ПотапаПапа, на них блага "гуманизма" не распространяются. Они всю жизнь пахали - что в Союзе, что там. И жизнь на американскую пенсию тоже не сахар. А другую нормальную работу в 67 лет тоже хрен найдешь - особенно с проблемами по здоровью. Когда хоронили чертова Флойда, BLM-погромщики пытались "навестить" толпой его и его соседей (у них обыкновенные одноэтажные скромные домики - не виллы и не палаццо). Полиция заныкалась. Пришлось выйти на крыльцо с помповиком. "Гости" резко передумали напроситься на cap of tea к белому угнетателю. :cool:
.. короче, завязую с офф-топом. Везде не мёд.
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Vint, меня грин-кард не интересует, а мои друзья уже лет как 30 граждане - полноправные - США. Я про то, что _работать_ надо - что с грин-картой, что с гражданством, а не требовать благ за сам факт пересечения границы США мексиканцами или за то, что прадедушка Том собирал хлопок на плантациях у белой канальи.
 
Реєстрація
24.04.09
Місто
Чернигов
Телефон
mi6
требовать благ за сам факт пересечения границы США мексиканцами
Они получают TPS после пересечения границы. Этот статус даже не даёт право учиться по тарифам для резидентов (ю4ю даёт), не говоря уже о соц благах.
 
Зверху