Евакуація з України

Місто
Albuquerque
Телефон
S23
Vint, а оно им надо - учиться? Они не за гарвардами ломанулись...
Речь не об учёбе, а об отсутствии социала для южан, перешедших через мексиканскую границу. Кстати, мексиканцев среди них почти нет.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Невже там такі непідйомні гроші? Просвятіть, будь ласка, скільки коштує віза на 5 років? Медичне страхування?
Ось тут є детально розписано.
Якщо одразу подаватися на 5, це означає, що ви маєте лишатися в того самого роботодавця всі 5 років. Інакше треба переоформляти.
Отже:
- Плата за заявку. Подача в середині країни на візу більше 3х років коштує
1636£ на рік/людина (*5)
-Медичне обслуговування 1035£ рік/люд на(*5)
- сама на рахунку має бути мінімум 1270£ на момент подачі і впродовж місяця.
Сумарно 14625£.
Сюди не враховано оплату за здачу тесту на знання англійської, ні різного роду прилеглі витрати (типу збір доказів, якщо подаватися з родиною), а також ваша зарплатня має становити не менше ~39к рік(станом на квітень 2024).
Ви можете трошки зекономити і подаватися на 2 роки, але нема гарантії, що збір не зросте протягом цих 2х років, або що ваша зарплатня буде на тому ж рівні.
щоб це сталося, треба щоб війна в Україні тривала ще, як мінімум 3 роки
Що?!
Тобто ви не думаєте, що державна політика може змінитися?
я шукав би реальні можливості залишитися на ПМЖ у країні перебування
А я не шукала такої можливості. Моє рішення вернутись в Україну поки не змінилось. Тому, як на мене буде ПМЖ - ок, ні, ну то й біс з ним.
Post automatically merged:

Кстати, мексиканцев среди них почти нет
Точно :). Десь читала статистику останнього року чи років, що половина- це русня доречі.

Останнє редагування:

SAT

©
Місто
044
Дивлюся, тут багато граматного народу з UK. Може, хтось підкаже? Якщо я вже два роки живу в Англії за програмою HFU, чи можу я поїхати до ЄС, наприклад, до Чехії купити новий автомобіль з лівим кермом і привезти його до Англії для подальшої експлуатації в Англії? Які чекають на мене витрати? Чув, що страховка у UK на автомобіль з лівим кермом суттєво дорожче, ніж з правим кермом. Але головне, чи зможу я його зареєструвати в Англії і скільки це може коштувати?

І ще питання, як мені оформити відстрочку від мобілізації, якщо слот, щоб потрапити в українське консульство зловити неможливо?

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
як мені оформити відстрочку від мобілізації, якщо слот, щоб потрапити в українське консульство зловити неможливо?
Тебя в британскую армию хотят мобилизировать?

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Дивлюся, тут багато граматного народу з UK. Може, хтось підкаже? Якщо я вже два роки живу в Англії за програмою HFU, чи можу я поїхати до ЄС, наприклад, до Чехії купити новий автомобіль з лівим кермом і привезти його до Англії для подальшої експлуатації в Англії? Які чекають на мене витрати? Чув, що страховка у UK на автомобіль з лівим кермом суттєво дорожче, ніж з правим кермом. Але головне, чи зможу я його зареєструвати в Англії і скільки це може коштувати?

І ще питання, як мені оформити відстрочку від мобілізації, якщо слот, щоб потрапити в українське консульство зловити неможливо?
Слідкуйте за групою, там викидають вільні слоти.
Не чула щоб страхування відрізнялося на різні типи керма. Там більше залежить стаж водіння. Якщо ви на українських правах, то важ стаж враховується.
Чим менший досвід і старіша машина, тим більше страховка.
Різні страхові компанії пропонують по різному. Інколи ціна може відрізнятися вдвічі.
Про мито почитайте тут

• Like
Реакції: SAT

SAT

©
Місто
044
Нет. Я имею право на отсрочку от мобилизации в украинскую армию и хочу ее оформить, что бы меня не записали в уклонисты и не выписали штраф 17 000 - 25 000 гривен. У меня в Украине осталась недвижимость и я не хочу ее лишиться.

medeo

Заблокирован
Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Нет. Я имею право на отсрочку от мобилизации в украинскую армию и хочу ее оформить, что бы меня не записали в уклонисты и не выписали штраф 17 000 - 25 000 гривен. У меня в Украине осталась недвижимость и я не хочу ее лишиться.
Моему отцу приблизительно лет десять назад РЭС выставил штраф на большую сумму. То ли 50 тыс гривен то ли больше уже не помню. А все из-за того что отец уехал из Украины на ПМЖ в другую страну в в тот момент сосед подключился к счётчику. Так вот исполнительная приняла в работу но так ничего не сделала. Каждый месяц приходили письма свет оставался отключенным. Я один раз пытался выловить исполнителя но менялись быстрее чем я успевал к ним на встречу. В итоге долг через несколько лет списали. Свет подключили. Владелец РЭС поменялся. Мое мнение. Я не верю что у всех повально будут отбирать. В конечном итоге все спишут и закроют дела.

Місто
Одесса
Моему отцу приблизительно лет десять назад РЭС выставил штраф на большую сумму. То ли 50 тыс гривен то ли больше уже не помню. А все из-за того что отец уехал из Украины на ПМЖ в другую страну в в тот момент сосед подключился к счётчику. Так вот исполнительная приняла в работу но так ничего не сделала. Каждый месяц приходили письма свет оставался отключенным. Я один раз пытался выловить исполнителя но менялись быстрее чем я успевал к ним на встречу. В итоге долг через несколько лет списали. Свет подключили. Владелец РЭС поменялся. Мое мнение. Я не верю что у всех повально будут отбирать. В конечном итоге все спишут и закроют дела.

ну вы можете не верить, а кто-то другой может верит и работает в этом направлении...

и вспомните что такое пунктуа́ция...

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Борги які вже передані у виконавчу - не списують. Виконавча може повернути провадження без виконання, але у реєстрі боржників людина усе одно залишається. А це заборона на продаж будь-якого майна.

fiunigo

Заблокирован
Місто
Львів
Виконавча може повернути провадження без виконання, але у реєстрі боржників людина усе одно залишається
Ви не праві.
Десь у середині нульових дружині прийшло судове рішення про несплату боргів за газ у помешканні, де ми на той час років 10 не мешкали і забували подавати показники лічильника.
Потім я все владнав у Львівгазі, але виконавців про то не поінформував.
В результаті вона років 10-15 фігурувала у їхньому реєстрі, а потім якось зникла сама по собі.

Останнє редагування:

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Враховуючи сумний стан бюджету дуже сумніваюсь, що штрафи спишуть просто так.

fiunigo

Заблокирован
Місто
Львів
У середині нульових не було Єдиного реєстру боржників
Але я чітко пам'ятаю що десь у 2014-му бачив в інеті запис про ту її справу. На якому саме сайті вже не пригадую, цілком можливо що й з платним доступом, гривень за 10.
Потім про то забув, а вже роки 3 тому дивився в реєстрі боржників - там нічого немає.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Але я чітко пам'ятаю що десь у 2014-му бачив в інеті запис про ту її справу. На якому саме сайті вже не пригадую, цілком можливо що й з платним доступом, гривень за 10.
Потім про то забув, а вже роки 3 тому дивився в реєстрі боржників - там нічого немає.
Усе що було до реєстру боржників нерелевантне до того що є після його введення.
Вірю що якась інформація десь була, і могла не перенестися, але зараз такого не буде. Щоб прибрати людину з реєстру - виконавча служба має спеціально це робити вручну. І при поверненні справи без виконання - цього ніхто не робить. Це і при закритті провадження іноді втикають робити і треба окремо писати звернення чи смикати виконавця.

fiunigo

Заблокирован
Місто
Львів
Це і при закритті провадження іноді втикають робити і треба окремо писати звернення чи смикати виконавця.
Я десь у 2018-му був оштрафований за неправильне паркування. Штраф оплатив на місці через поліційський термінал, а через півроку виявилося що поліціянт помилився на одну цифру у номері протоколу і справа про несплату 50-ти(!) грн.потрапила до судового виконавця.
Довелося заплатити повторно і занести квитанцію виконавцю, після чого провадження і до нині висить у статусі "закрито".

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Довелося заплатити повторно і занести квитанцію виконавцю, після чого провадження і до нині висить у статусі "закрито".
Реєстр виконавчих проваджень і реєстр боржників - це 2 різні реєстри

Зверху