Мобильный телефон в нашей жизни занимает далеко не последнюю роль, но иногда случается что по какой-либо причине ты не можешь им воспользоваться. Хорошо когда это личная причина, будь-то забытая зарядка или сломанный телефон. А бывает и по другому, вдруг ни с того ни сего твою карточку отключают, при попытке узнать причину тебе сообщают что номер заблокировала служба безопасности с целью проверки. Дальше интересней, проверка длится от 3-х часов до 14 дней. Идем в сервиный центр, где девушка с приветливой улыбкой сообщает что на основании (вооот такого пункта чего-то там) компания выборочно осуществляет проверку номеров, и с этим не поделаешь ничего. Но как оказалось все решается довольно просто, переходишь на контракт платишь 50 гривен, и тебя снова быстренько включают. В онлайн чате компании МТС, оператор вежливо сообщает, (далеше наша познавательная переписка) :
Наташа:
Розгляд Вашого запитання потребує більш ретельнішого аналізу та вивчення. Запитанням зараз займаються спеціалісти. Просимо вибачення за тимчасові незручності.
Дмитро:
Де можна прочитати той пункт що стосується законності перевірки службою безпеки мого номеру
Наташа:
Сім карта належить компанії МТС. І це було рішенням компанії.
Дмитро:
Виходить що купуючи картку МТС я беру її в оренду?
Наташа:
Сім карта є власністю компанії, послугами якої Ви користуєтесь.
Дмитро:
Тобто якщо я хочу щоб мені в більш короткий термін підключили картку, мені треба перейти на контракт?
Наташа:
Номер, Дмитро, може бути переведений на контрактну форму обслуговування у тому випадку, коли є активний, тобто після зняття блокування.
Дмитро:
Тобто все що мені залишається , це чекати коли до мене дійде черга Вашої служби безпеки? Чи може я як абонент Вашої компанії маю право хочаб заздалегіть бути попереджений про відключення?
Дмитро:
І все ж таки на якій підставі, і для чого моя, вибачте, та картка яку я у Вас позичив, відключена навіть без попередження
Наташа:
У цьому випадку, Дмитро, раджу очікувати рішення по складеній заявці.
Вот Вам и новый вид принудительного перехода на контракт.