Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення

Bebobi

Заблокований
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Manjaro, з репозіторія AUR не хоче ставитися Spotify ad block (блокування реклами в Спотіфай). Я так думаю що несумісність версії з новим Manjaro. Розробники ad block не поспівають за оновленнями Лінукса, на більш старому Manjaro чудово ставився і працював цей ad block. Чи реально це обійти щоб все-таки встановити Spotify ad block?
Якщо замість Manjaro встановити Linux Mint - чи є там Spotify ad block?
Можеш спробувати заблокувати всі домени з рекламою через hosts файл на комп'ютері

sudo nano /etc/hosts або будь який інший едітор
І туди вміст цього файла https://github.com/x0uid/SpotifyAdBlock/blob/master/hosts

Репозитарій старий (список доменів може вже змінився), але може допоможе.

Bebobi

Заблокований
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
А є якийсь популярний дістр з великою кількістю піратського софту?
Не думаю, вони не можуть хранити в своїх репозитаріях різний грязний софт, бо їх засудять копірайтери.
Post automatically merged:

Captain, питання має бути не в піратському софту, зараз майже для всього є безкоштовний/вільний аналог, якщо мова йде про софт а не контент.

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Враховуючи, що це лінукс і там фактично 2 великі гілки: debian i red hat, а більшість інших дистрибутив сумісна з пакетами одного з них, то думаю варто просто пошукати сторонній репозиторій із необхідним софтом і додати його у систему

Bebobi

Заблокований
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Враховуючи, що це лінукс і там фактично 2 великі гілки: debian i red hat, а більшість інших дистрибутив сумісна з пакетами одного з них, то думаю варто просто пошукати сторонній репозиторій із необхідним софтом і додати його у систему
три, Arch Linux з їх aur де напевно найбільше всього.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Французький вєндєкапєц:
Французький уряд оголосив про відмову від Windows на комп'ютерах держслужбовців на користь Linux – крок, який продовжує курс на цифровий суверенітет із заміною американського програмного забезпечення на альтернативне, повідомляє Tom's Hardware.
В офіційному пресрелізі Міжвідомче управління цифрових технологій Франції (DINUM) повідомило про "відмову від Windows на користь робочих станції на базі операційної системи Linux". Очікується, що оберуть одну з локалізованих або спеціалізованих версій системи, яка відповідатиме вимогам цифрового суверенітету.
До ініціативи долучилися Національна агенція кібербезпеки Франції (ANSSI), Державна дирекція закупівель (DAE), а також Генеральний директорат Міністерства економіки та фінансів (DGE).

Місто
Харьков
debugger, интересно будет посмотреть, во что это выльеться финансово и чем в итоге закончится.

Не помню точно название города в Германии, они тоже когда-то сказали виндекапец и решили перейти на линукс. Было потрачено не малая кучка денег и в итоге через несколько лет вернулись обратно на винду и MS офис.
Но, надо признать, это было довольно давно и много чего в мире линукс изменилось в лучшую сторону. Да и сейчас не надо забывать еще и политическую подополеку, а на нее денег не будут считать.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Французький вєндєкапєц:
Французький уряд оголосив про відмову від Windows на комп'ютерах держслужбовців на користь Linux – крок, який продовжує курс на цифровий суверенітет із заміною американського програмного забезпечення на альтернативне, повідомляє Tom's Hardware.
В офіційному пресрелізі Міжвідомче управління цифрових технологій Франції (DINUM) повідомило про "відмову від Windows на користь робочих станції на базі операційної системи Linux". Очікується, що оберуть одну з локалізованих або спеціалізованих версій системи, яка відповідатиме вимогам цифрового суверенітету.
До ініціативи долучилися Національна агенція кібербезпеки Франції (ANSSI), Державна дирекція закупівель (DAE), а також Генеральний директорат Міністерства економіки та фінансів (DGE).
Іще одна стаття на цю же тему: https://itc.ua/ua/novini/france-switches-windows-to-linux-digital-sovereignty/

Головною причиною такого радикального рішення стали побоювання щодо конфіденційності даних та надмірного впливу хмарних сервісів Microsoft на критичну інфраструктуру країни. Уряд Франції вже виділив початковий пакет фінансування у розмірі 500 мільйонів євро на підготовку ІТ-спеціалістів та адаптацію спеціалізованого програмного забезпечення. Особливий акцент робиться на розробці власних репозиторіїв та підтримці європейських розробників софту, що має стимулювати розвиток місцевого технологічного ринку. Це не просто зміна інтерфейсу на робочих столах чиновників, а стратегічний розворот у бік прозорої та контрольованої ІТ-екосистеми.

Досвід попередніх спроб міграції, таких як перехід французької жандармерії на GendBuntu, показав, що Linux дозволяє значно економити на ліцензійних відрахуваннях та подовжувати термін експлуатації існуючого парку комп’ютерів. Однак масштаб нинішньої ініціативи є безпрецедентним для Європейського Союзу. Очікується, що першими на нову систему перейдуть Міністерство фінансів та Міністерство внутрішніх справ. Окрім самої ОС, Франція планує замінити пакет Microsoft Office на вільні аналоги та впровадити захищені протоколи передачі даних, розроблені всередині країни.

• Like
Реакції: goga
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Цікаво, чи є на форумі люди, які в домашніх умовах (не по роботі) користуються Linux разом чи замість Windows на комп'ютерах, ноутбуках?
Якщо не секрет, яким дистрибутивом Linux користуєтеся? І чому саме ним?
Можливо, встановлю та покористуюсь якимось новим для себе дистрибутивом.
У мене кілька років на домашніх комп'ютерах та ноутбуці були встановлені Ubuntu (Canonical) та Linux Mint поряд із Windows. Просто для різноманітності. Подобаються обидва. Користуватися можу та мені зручно. Обидва дистрибутиви закривають усі мої потреби у користуванні комп'ютером вдома.

Останнє редагування:
Місто
Закарпатская обл.
Телефон
Redmi Note 8 & 11 Pro
SvPet, Дома на одном ноутбуке Debian и Ubuntu -- правда, ноут устарел и пару лет им уже не пользуюсь. На нем же были и другие Линуксы, раньше нравилось тестировать разные дистрибутивы. В данный момент на самом свежем ноуте стоит уже несколько лет Ubuntu 22.04.5 LTS, все настроила под себя, работает, на тестирование новинок нет времени и желания. Винды дома давно нет, не нужна.

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
@SvPet,было дело и на работе и дома пользовался linux. Ubuntu. Мне все равно какая ОС установлена на компьютере, главное, чтобы можно было выполнять необходимые задачи.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Universe, ух, вы какая!
Мне нравится Ubuntu за внешний вид: вся красивая в бордовом цвете. На сайте ubuntu.com доступна для скачивания последняя Ubuntu 24.04.4 LTS.
Linux Mint, я пользовался Cinnamon, для меня не очень красивая внешне, потому что как бы чёрно-бело-зелёная. Но там с зависимостями при установке программ было проще, хотя ничего особенно сложного с зависимостями в Ubuntu нет.
Мне хочется какой-то новый дистрибутив попробовать, которым ещё не пользовался. Желательно, чтобы внешний вид той сборки ОС был ярким и разноцветным. Не люблю оттенки серого. Хочется цветного.

Останнє редагування:
Зверху