Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

Місто
kiev
В мої студентські роки всі говорили блок живлення. Російськомовні на їдальні говорили блок питания.
так і є, блок живлення, бо якось по-дебільному звучить "за електрохарчувати прилад", а "заживити прилад" і буде кацапською "запитать устройство"

Місто
Черкаси
Телефон
Motorola Moto G60
у своєму Х (це не матюк, а екс-Твіттер) я інколи показую бідність москальської мови, у порівнянні з нашою... але ж тут, мабуть, не можна посиланням поділитися, так?

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
електрохарчування". Тільки мене це бісить?
Теж бісить, спочатку думав, що старий прикол типу "борошна", але ніт... Ще коли я був студіком, у нас теж ходив прикол про "блік харчування", в "перекладі" із свинособачого)) Ніби про програми-перекладачі тих часів, типу Промт))

Останнє редагування:
Місто
中華人民共和國香港特別行政區
Телефон
Iphone from China
Приклад 日本語 (японська) Сьогодні у нас в темі для нашого лінгвістичного клубу далекосхідна тематика. З швидкістю космічного слимака наближаюсь до меж галактики вільного володіння нею кінця до 2025 року. Буду перший з України, з Волині, і останній серед перших у світі :) хто такий камікадзе для нейронів мозку. Доженем і переженем ai gemini і решту :)

Місто
中華人民共和國香港特別行政區
Телефон
Iphone from China
Wódka, по польські здається, українською горілка. Поляки вихопили слівце можливо ще з часів окупації Польщі московськими табунами безтолкукопитних. Деякі селяни які любили випити, а тому варіант для них був лише один- робити батраком на пана, можливо перехопили жаргонне словечко і прижилось вутка, яка тут згадувалось. В її варіаціях я не розбираюсь і не люблю спирту. Чув ще таке, спиртувка. Прискорює роботу мозку, а в мене він і так літає як тесла, а якщо не вчу нового то сідає так само як і акумулятори в тесла :))))
Залишу історію алкоголю тих хто розбирається в такому нелегкому на печінку лінгвістичному дослідженні. Страждають заради науки , істина у них на дні стакана,...попробуй доберись через мілілітрів аргументів. Ні, я не п'ющий. Ще гірше, самонавчаюсь. Це ще гірша залежність. Горілку можна купити а розум ні. Залежати від нього то морока і проблемна людина у особистому житті? Режим осел і рефлекси по відношенню до мужчиновишуківарок відсутній. Зате турбо режим козел у баченні деяких жінок. Ну то таке...ліричний відступ.. буде поганий настрій кинутись в просвітництво то піду в тему взаємовідносин на форумі, переконаю феміністок аргументом. По темі. Рис мені приївся уже давно. Ще з студенства. Відео 中文,як треба говорити з китайцями щоб поважали . Ще цікавого багато світі. В цій темі можна буде багато про мови побесідувати.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ПотапаПапа, в бывших некогда "рюмочных" и не такой инсайт можно было услышать от визави и соседей по заведению. От кого - после первой рюмки, от кого - после первых 0.5. :cool: Хоча і від "хронічно тверезих" можна такЕ почути - що краще б вони пили. Мовчки. :cool:

Місто
中華人民共和國香港特別行政區
Телефон
Iphone from China
Східна кухня лінгвістики "приїдається" швидко, та й рис я крім варіанту плов не сприймаю як кулінарне чудо. Світ він великий. Сьогодні для аудіювання, і багатьох інших речей у діалозі публіки на мовну тему зразок як взагалі звучить іспанська мова, якщо в іспаномовній країні був лише 14 днів в житті, текіли не пив, з сеньорітами не гуляв,-клянусь і весь мохіто в молоді роки не перепробував

Зверху